به گزارش خبرنگار مهر، استاد تمام فلسفه دین دانشگاه تهران و محقق حوزه علمیه بعد از ظهر پنجشنبه در این نشست اظهار داشت: وقتی با درد و رنج و بیماری روبرو میشویم دو جنبه مادی و معنوی دارد که باید در نظر بگیریم.
محمد محمد رضایی افزود: جنبه مادی بیماری و رنج یعنی اینکه عقلانیت انسان مؤمن اقتضا میکند از امکانات و داروها که در اختیار ما است کمال استفاده ببریم و اگر اینگونه عمل نشود عمل غیر عقلانی مرتکب شدهایم و عقلانیت انسان زیر سوال میرود.
وی گفت: جنبه معنوی این است هنگام درد، رنج و مشکلات شیطان به سراغ انسان میآید و وی را وسوسه میکند که تو که بنده خدا هستی، تو که خدای مهربان دارید چرا به تو درد داده است.
پژوهشگر و استاد فلسفه دین دانشگاه تهران ادامه داد: در اینجا دعا کارساز است دعا باعث میشود که شیطان را از خودمان دور کنیم و دعا علاوه بر اینکه انسان را تقویت میکند اراده را در برابر سختیها قوی میکند.
محمد رضایی افزود: توسل به دعا تأثیر گذار است و در همه حال باید دعا کرد و از یاد خدا غافل نشویم اما سنت خداوند بر این جاری نیست که اگر بیماری شدیم با دعا شفا پیدا کنیم.
استاد تمام فلسفه دین دانشگاه تهران یادآور شد: متفکران غربی درد و رنج را مطابق شر دانستهاند ولی از نظر اسلامی اگر درد توانست ما را از مسیر توحید خارج کند شر تلقی میشود.
وی با اشاره به جمله معروف حضرت زینب (س) که در واقعه عاشورا در اوج مصیبت و سختی فرمودند صحنه کربلا را به جز زیبایی نمی بی نم تاکید کرد: رنج و مصیبت بستگی به نگاه انسان دارد اگر نگاه مثبت و خوشبین باشد آن را بد نمیداند بلکه مقدمهای برای رسیدن به تعالی میداند.
وی گفت: باید بدانیم زندگی دنیوی با مشکلات و رنجها عجین است و بکوشیم که این دردها و رنجها ما را از مسیر توحید خارج نسازد.
مسئول دفتر فرهنگی دانشگاه پیام نور گناوه در ابتدای این نشست اظهار داشت: بیماری کرونا سختی و گرفتاری ناخواسته ای را برای مردم جهان به ارمغان آورد و سوالات و شبهات زیادی در بین ادیان مختلف جهان مطرح کرد.
ضرغام خرمی افزود: هدف از برگزاری این نشست پاسخ به سوالات و شبهات مطرح شده در ذهن نسل جوان است که با حضور دانشجویان و طلاب برگزار شد.
در پایان این نشست دکتر محمد محمد رضایی به سوالات شرکت کنندگان پاسخ دادند.
نظر شما