۲ مهر ۱۳۹۹، ۱۲:۲۵

در گفتگو با مهر تبیین شد؛

فرصت های هیجان انگیز و پر ماجرا/ غارها قربانی گردشگری بی‌ضابطه

فرصت های هیجان انگیز و پر ماجرا/ غارها قربانی گردشگری بی‌ضابطه

بیرجند-رئیس اداره محیط زیست طبیعی خراسان‌جنوبی گفت: وجود غارهایی چون بتون سرایان با داشتن جاذبه طبیعی و غار چنشت با ریشه تاریخی فرصت هایی هیجان انگیز برای رونق گردشگری استان است.

رؤیا هدایتی‌زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به دوم مهرماه روز غار پاک اظهار کرد: در خراسان‌جنوبی اداره کل محیط زیست به همراه میراث فرهنگی ۴۵ غاز شناسایی کرده است.

رئیس اداره محیط زیست طبیعی محیط زیست خراسان‌جنوبی با بیان اینکه غارها از جنبه‌های مختلف و متعدد برای محیط زیست حائز اهمیت است، بیان‌کرد: از یک طرف غارها زیستگاه برخی از گونه‌های جانوری چون خفاش است.

هدایتی‌زاده ادامه‌داد: خفاش‌ها برای مواردی چون گرده افشانی گیاهان و آفت زدایی محصولات کشاورزی حائز اهمیت هستند به گونه‌ای که از خفاش‌ها به عنوان نگهبانان شبانه طبیعت یاد می‌شود.

غار بتون سرایان یکی از زیباترین غارهای کشور

وی افزود: برخی از غارها چون غاز بتون شهرستان سرایان جزو زیباترین و عمیق‌ترین غارهای کشور و دارای جاذبه‌های طبیعی فراوانی است به گونه‌ای که نظر بسیاری از گردشگران خارجی را نیز به خود جلب کرده است.

رئیس اداره محیط زیست طبیعی محیط زیست خراسان‌جنوبی افزود: برخی از غارهای خراسان‌جنوبی چون غار چنشت از جنبه تاریخی و باشتان شناسی حائز اهمیت است چرا که از درون آن ظروف سفالی بسیار قدیمی و حتی اجساد انسان کشف شده است.

هدایتی‌زاده با اشاره به اینکه با شیوع کرونا ورود گردشگران به غارها را ممنوع کردیم، گفت: عدم ورود گردشگران به غارها در ایام شیوع کرونا از آن جهت ضرورت دارد که در غارها به واسط نبودن نور و حرارت در صورت ورود ویروس به آن محیط، تا مدت‌ها در آنجا ماندگار خواهد بود.

وجود غارهایی چون بتون و چنشت فرصتی برای جذب گردشگر

وی اظهارکرد: از ۴۵ غار شناسایی شده در خراسان‌جنوبی بیشتر آنها در شهرستان قاین بوده و و پنج غار نیز در مناطق چهارگانه حفاظت شده قرار دارد.

رئیس اداره محیط زیست طبیعی محیط زیست خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: به واسطه جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و باستانی برخی از غارها در خراسان‌جنوبی از فرصت وجود چنین جاذبه‌ای می‌توان برای جذب گردشگر نیز استفاده کرد.

گلایه از آسیب رساندن به ساختار طبیعی غارها

هدایتی‌زاده با اشاره به اینکه در بازدید از غارها باید بسیاری از مؤلفه‌ها را رعایت کرد، گفت: متأسفانه پس از بازدید برخی از افراد از غارها ما شاهد وجود زباله‌ها و پس مانده‌ای انسانی در این جاذبه بی نظیر طبیعی هستیم که این مسئله به ساختار طبیعی غار آسیب می‌زند.

وی اظهار کرد: از طرف دیگر برخی از گردشگران بر روی دیوار غارها با ابزارهای مختلف اقدام به نوشتن یادگاری و مطالب مختلف می‌کنند که نادرست است.

رئیس اداره محیط زیست طبیعی محیط زیست خراسان جنوبی یادآور شد: توصیه ما بر این است که حتی درون غارها سیستم نور ایجاد نشود و گردشگری و بازدید از غارها بر اساس یک طرح تخصصی – پژوهشی صورت گیرد.

کد خبر 5030741

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha