۲۷ خرداد ۱۳۸۶، ۱۱:۵۷

/ بازخوانی آخرین دیدار شورای عالی حوزه علمیه با آیت الله فاضل لنکرانی /

طلاب باید به زبانهای روز دنیا آشنا شوند / توان علمی طلاب تقویت شود

طلاب باید به زبانهای روز دنیا آشنا شوند / توان علمی طلاب تقویت شود

آیت الله فاضل لنکرانی که خود از بنیانگذاران شورای عالی حوزه بود و مدتی نیز ریاست این شورا را بر عهده داشت در آخرین دیدار خود با اعضای شورای عالی حوزه که در فروردین ماه سال جاری برگزار شد به ارائه نقطه نظرات خود پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای این دیدار آیت الله مومن دبیر شورای عالی حوزه به ارائه گزارشی از فعالیتهای این شورا پرداخت. در ادامه آیت الله فاضل لنکرانى با تشکر از بزرگان و اعضاء شورایعالى گفت: برحسب آنچه که از زمان حضرت امام (ره ) و زمانى که خود ما در شورایعالى حوزه بودیم برنامه‌هایى در آن زمان تدوین و شش رشته تخصصى تصویب و راه اندازى شد.

اما شرایط کنونى با گذشته بسیار متفاوت است مسئولیت حوزه کنونى بسیار متفاوت از گذشته است در زمانهاى گذشته مخالفتهایى که امروزه با اسلام و انقلاب و حوزه‌ ها و مردم و نیز طلاب و فضلاء مى‌شود وجود نداشت. شرایط امروز اقتضاء مى‌کند تجدید نظرى در برنامه‌هاى حوزه شود.

وی افزود: در درجه اول نکته‌اى که لازم است به آن توجه شود استقلال حوزه است، نباید در حوزه غیر از مسائل اصلى علمى و درسى باشد البته چون حکومت، اسلامى است و نیاز به فضلاء دارد باید حوزه در حمایت از حکومت  باشد اما باید کاملا مستقل باشد.

آیت الله فاضل افزود: باید بنیه علمی طلاب و فضلاء را بیشتر تقویت کنید، نباید طلاب فقط خود را براى امتحان آماده کنند، آنهم با یک سؤالات سطحى و ظاهرى، نباید تمامی تلاش  فضلاء موفقیت در امتحان باشد،  باید تعمیق در مسائل حوزه داده شود، باید سعى شود کتابها کاملا خوانده شود. این نحو که دروس به صورت ناقص خوانده شود بسیار غلط است. البته موضوعاتى که امروزه مصداق ندارد و مورد ابتلاء نیست به هیچوجه لازم نیست مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: شرایط زمان اقتضاء مى‌ کند در بعد آموزش طلاب را به زبانهاى مورد نیاز در دنیا آشنا سازیم، شورایعالى سعى کند تا طورى برنامه ‌ریزى شود که طلاب به دو زبان مهم عربى و انگلیسى مسلط باشند، خصوصا با این تبلیغاتى که دنیا علیه اسلام دارد. امروز علاوه بر خط وهابیت مذاهب دیگر تبلیغات فراوانى را حتى در ایران دارند. ما در مقابل این مشکلات وظیفه بسیار سنگینى داریم و باید لااقل تبلیغات آنان را خنثى کنیم.

آیت الله فاضل گفت : مسئولین حوزه باید نسبت به تربیت اخلاقى طلاب برنامه‌هاى فراوانى داشته باشند قرآن نسبت به پیامبر فرموده است "إِنَّکَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِیمٍ" و فرمود "لَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ". آن زمانى که در شوراى مدیریت بودم و لااقل ماهى یک بار به خدمت امام می رسیدم و مسائل حوزه را گزارش مى‌دادم، اولین سوال ایشان مسئله اخلاق بود. و ایشان اهتمام بسیار زیادى نسبت به اخلاق داشتند.

وی افزود: ضمن اینکه اصل طرح هجرت بسیار خوب است و اینکه طلبه‌اى به روستائى برود و مردم را ترویج کند بسیار خوب است اما نباید مانع از رشد علمى آنان شود. شورایعالى باید افرادى که از نظر علمى به مراتب خوبى رسیده‌اند آنها را گزینش کند وامکانات خوبى در اختیار آنان قرار دهد و آنها هجرت نمایند. بحمدالله امروزه اساتید خوبى در حوزه علمیه حضور دارند لیکن باید شورایعالى نسبت به مراتب علمى آنان توجه کنند و کسانیکه صلاحیت تدریس دارند را به فضلاء معرفى نمایند باید مسئله تدریس را کنترل نمایند و به افرادى که صلاحیت تدریس دارند اجازه تدریس دهید ایشان فرمودند: شورایعالى باید ارتباط خودشان را با فضلاء و طلاب و با اساتید بیشتر برقرار کنند گرچه شما مسئولین حوزه هستید و باید برنامه‌ها را تنظیم کنید اما باید ارتباط کامل با همه حوزه داشته باشید تا با همفکرى بیشتر حوزه را به پیش ببرید.

کد خبر 503246

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha