به گزارش خبرگزاری مهر، هفته نامه آمریکایی تایم درمقاله ا ی نوشته است : مشکل سیاست خارجی آمریکا این است که طراحان آن فکر میکنند بدون همکاری با دیگر قدرت های بزرگ جهان میتوانند مشکلات فراروی خود را برطرف سازند.
این مقاله که توسط "پیتر بینارت" از اعضای ارشد شورای روابط خارجی آمریکا به رشته تحریر درآمده در ادامه به نقطه نظرات برخی از نامزدهای انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا پرداخته ومی نویسد : این افراد همانند روسای جمهور فعلی و قبلی آمریکا اهمیت چندانی برای قدرتهایی که به تازگی در جهان پدیدار شده اند قائل نیستند ؛ کشورهای همانند چین و هند در آسیا و برخی کشورهای دیگر در نقاط مختلف جهان دارای قدرت زیادی هستند و همکاری با آنها می تواند فواید زیادی برای آمریکا داشته باشد، اما سیاستمداران آمریکایی همچنان دیدگاه یکجانبه گرایانه خود را ادامه می دهند.
برای مثال "جان ادواردز" نامزد انتخابات سال ۲۰۰۸ریاست جمهوری گفته است که میخواهد به "مبارزه علیه تروریسم" خاتمه دهد.
به نوشته بینارت ، ادواردز این موضوع را در نشست شورای روابط خارجی آمریکا مطرح کرده، ولی در حقیقت این یک سخن واقع گرایانه نیست چرا که "مبارزه علیه تروریسم" احتمالا به هر شکل به پایان خواهد سید زیرا متحدان ما (آمریکا ) دیگر نمیتوانند این روند را تحمل کنند.
عضو شورای روابط خارجی آمریکا درادامه نوشته است: ارتش آمریکا هم دیگر نمیتواند این روند را تحمل کند و حتی دونالد رامسفلد نیز چند سال قبل سعی کرده بود به این مبارزه خاتمه دهد. در نتیجه بسیار بعید است که دولت جمهوریخواه بعدی نیز این مبارزه را ادامه دهد، چه برسد به یک دولت دموکرات.
نویسنده مقاله تایم افزوده است : ادواردز درسخنرانی خود که بیش از ۵ هزار کلمه در آن به کار گرفت تنها یک بار به چین و هند و در چند پاراگراف نیز به روسیه اشاره کرد.
به نوشته تایم ،پیشنهاد اصلی او ( ادواردز ) تشکیل "سپاه مارشال" بود که به کشورهایی که در بحران هستند کمک کند. وی همچنین معتقد است که ماموریتهای آتی نظامی آمریکا احتمالا در کشورهای "ضعیف و شکست خورده" خواهد بود تا کشورهایی که دارای قدرت زیادی هستند.
بینارت افزوده است : این موضوع در سخنرانیهای بعدی "باراک اوباما" نیز تکرار شد و او نیز بیشتر روی کشورهای "فقیر، ضعیف و بدون کنترل" مانور داد. "باراک" دیگر نامرد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم در سخنرانی خود تنها دو بار به چین اشاره کرد. هرچند او در مورد روسیه زیاد بحث کرد ولی بیشتر آن را یک کشور فقیر، ضعیف و بدون حاکم تلقی کرد که مسائل ایمنی برای محافظت از تسلیحات هسته ای خود را رعایت نمی کند و به عبارتی آن را یک رقیب قدرتمند برای آمریکا ندانسته بود.
براساس نوشته های بینارت، اظهارات مذکور درحالی مطرح می شود که بی تردید رئیس جمهور بعدی آمریکا ساعتهای بی شماری را برای مدیریت نفوذ رو به افزایش چین درآسیا اختصاص خواهد داد که در حقیقت این مسئله ( نفوذ چین در منطقه ) تهدیدی علیه نفوذ آمریکا و متحد آن ژاپن در منطقه خواهد بود.
عضو شورای روابط خارجی افزوده است که رییس جمهوری آتی آمریکا همچنین مشکلات زیادی با روسیه خواهد داشت که علیرغم وجود ضعفهای داخلی، در خارج از این کشور از قدرت زیادی برخوردار است و برای ایستادن در مقابل اروپای غربی از صادرات گاز خود استفاده کرده و تلاش می کند تا قدرت دوران اتحاد جماهیر شوروی را به دست آورد.
به نوشته بینارت ، برخورد با مسکو و پکن نیازمند یک قضاوت استراتژیک است نه یک اقدام انساندوستانه ؛ در صورتی که نامزدهای دموکرات از انجام آن خودداری کنند آنها در معرض این اتهام قرار خواهند گرفت که دموکراتها سیاست خارجی را به عنوان یک مدد کاری اجتماعی تلقی کرده و از محاسبات دشوار منافع ملی خودداری میکنند.
عضو شورای روابط خارجی آمریکا نوشته است : یک مشکل دیگر هم وجود دارد و آن این است که حتی بهترین برنامههای آمریکا برای مقابله با تهدیدات در حال شکل گیری نیز بدون کمک قدرتهای رو به رشدی همچون چین و هند بی نتیجه خواهد بود، زیرا آمریکا از قدرت و اعتبار لازم برای طراحی و اجرای قوانین برای اینکه دیگر کشورها چگونه مسائل مربوط به بهداشت عمومی، گسترش تسلیحات کشتار جمعی، محیط زیست و غیره را اداره کنند برخوردار نیست.
بینارت در ادامه افزوده است : بهتر است امیدوار باشیم که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بخش زیادی از سخنرانیهای آتی خود را به چین و بخشهای بزرگ دیگری را به کشورهایی همچون هند، روسیه و ژاپن اختصاص دهند، اینکه آمریکا چگونه با این قدرتها برخورد کند تعیین خواهد کرد که جهان طی سالهای آینده تا چه اندازه خطرناک خواهد بود و اینکه آیا آمریکا همچنان یک ابر قدرت باقی خواهد ماند یا خیر.
نظر شما