به گزارش خبرگزاری مهر، طی هفته گذشته بار دیگر دستهای استکبار جهانی با هدف تفرقه میان امت اسلام جنایت دیگری رقم زد و با انفجار در مرقد مطهر امامان عسگریین(ع) اقدامات تفرقه انگیز دشمان اسلام مورد توجه مسلمانان جهان قرار گرفت.
مرکز اسلامی انگلیس انفجار مجدد حرمین شریفین سامرا را محکوم کرد
مرکز اسلامی انگلیس طی بیانیه ای انفجار مجدد حرم مطهر امامان عسگریین (ع) در سامرا را محکوم کرد و به مسلمانان جهان نسبت به اقدامات تفرقه افکنانه دشمنان اسلام هشدار داد.
مرکز اسلامی انگلیس در این بیانیه آورده است: بار دیگر دستهای استکبار جهانی با هدف تفرقه میان امت واحده اسلام دست به جنایتی دیگر زد و با انفجار در مرقد مطهر امامان بزرگوار شیعه ( امام علی الهادی و امام حسن العسکری علیهما السلام) در سامرای عراق بخشی دیگر از این مرقد مطهر را تخریب کرد. عاملان اینگونه اعمال کوته نظرانه و ضد بشری که از سوی استکبار جهانی برنامه ریزی شده و به وسیله مزدوران آنها انجام می گیرد، جز برانگیختن خشم و احساسات مسلمانان و رو در رو قرار دادن پیروان ادیان و مذاهب ، هدف دیگری ندارند.
مرکز اسلامی انگلیس این اقدام تحریک آمیز را در اماکن مقدس مسلمانان محکوم کرده و انزجار و نفرت عمیق خود را نسبت به اینگونه اعمال تروریستی اعلام کرد و در بیانیه خود از مسلمانان جهان خواست که با هوشیاری کامل و حفظ وحدت و یکپارچگی خود، نقشه های شوم و تفرقه افکنانه دشمنان اسلام را نقش بر آب سازند.
شورای روابط اسلامی- آمریکایی حمله به حرمین شریفین عسگری را محکوم کرد
شورای روابط اسلامی- آمریکایی مستقر در واشنگتن حملات انفجاری اخیر را به حرمین شریفین عسکری در سامرا محکوم کرد.
این شورا با محکوم کردن این حملات از رهبران اسلامی عراق و سراسر جهان خواست مسلمانان را به آرامش دعوت کنند. مناره حرمین شرفین عسگری در ساعات اولیه چهارشنبه 23 خرداد ماه منفجر شد. شورای روابط اسلامی – آمریکایی در سال 2006 نیز حمله مشابهی که گنبد طلایی حرمین شریفین را تخریب کرد محکوم کرده بود.
شورای روابط اسلامی – آمریکایی به عنوان بزرگترین سازمان مدافع حقوق مدنی اقلیت مسلمان آمریکا در بیانیه خود آورده است: ما بشدت این تلاش آشکار را که به منظور افزایش خشونت فرقه ای در عراق صورت گرفته محکوم می کنیم و امیدواریم مرتکبان این جنایت دستگیر و مجازات شوند. ما از همه رهبران اسلامی عراق سراسر جهان می خواهیم، پیروان خود را به آرامش دعوت کنند و این رویداد مصیبت بار را به فرصتی برای گفتگوی بین مذاهب و مصالحه تبدیل کنند.
این بیانیه همچنین به حدیثی از پیامبر که می فرماید زندگی و اموال هر مسلمانی مقدس است، به کسی صدمه نزدید تا کسی به شما صدمه نزند اشاره کرده است.
داود ولید مدیر اجرایی دفتر شورای روابط اسلامی آمریکایی در میشیگان به دیترویت فری پرس گفت: می خواهیم وحدت خود را به عنوان شیعه و سنی مورد تصدیق قرار دهیم و الگویی برای همکاری میان مسلمانان در سراسر جهان باشیم.
چالش مسلمانان با استراتژی بریتانیا برای آموزشهای امامان جماعت
کارشناسان و امامان جمعه بریتانیا اظهار داشتند که اگر دولت بریتانیا تصور کند تربیت ائمه جمعه خارجی یا بومی که برای رشد افراط گرایی مورد اتهام هستند میتواند مشکلی را حل کند در اشتباه به سر میبرد.
ابراهیم موگرا امام دانشگاه لستر و لابرو اظهار داشت که مشکل به ائمه جمعه و کشورهای متبوع آنها مربوط نیست. خشی از علل افراط گرایی معمولا هیچ ارتباطی به امامان جمعه و ائمه جماعات ندارد.
مونا صدیقی استاد مطالعات اسلامی دانشگاه گلاسکو ضمن تصدیق این اظهارات گفت: افراط گرایان معمولا ایده های خود را با امام جماعت در میان نمی گذارند. آموزش امام جمعه راه حل تروریسم نیست.
دولت بریتانیا چندی پیش در همایش بین المللی اسلام در بریتانیا طرحهای خود را به منظور آموزش ائمه جماعات و خطیبان به عنوان بخشی از تلاش در راه ریشهکن کردن افراط گرایی اعلام کرد.
برگزاری همایش تقریب مذاهب اسلامی در انگلیس
همایش بین المللی تقریب مذاهب اسلامی طی روزهای 23 و24 ژوئن (2 و 3 تیر ماه) با حضور شخصیتهای برجسته اسلامی و اندیشمندان جهانی در مرکز اسلامی انگلیس، لندن برگزار می شود.
حجت الاسلام عبداالحسین معزی رئیس مرکز اسلامی انگلیس در رابطه با برگزاری این همایش اظهار داشت : وجود مذاهب اسلامی و آرای فقهی و کلامی گوناگون میان مسلمانان واقعیتی غیرقابل انکار است که گاهی موجب شده مسلمانان به جای دعوت دیگران به اسلام ، سرمایهها و نیروی خود را در برابر یکدیگر به کار گیرند. گوهر ذاتی دین اسلام ، توحید و یکتا پرستی است و بر اساس آن مسلمانان به تشکیل امت واحده دعوت شدهاند. تمام مسلمانان موظفند بنیاد واحدی به نام امت اسلامی تشکیل دهند و با پرهیز از تفرقه و جدایی برای حفظ این بنیاد واحد بکوشند.
رئیس مرکز اسلامی انگلیس ، ناآگاهی از نظرات مذاهب اسلامی ، دنیا خواهی برخی مسلمانان و تلاشهای مستمر دشمنان دین اسلام را از عوامل اصلی تفرقه میان مسلمانان معرفی کرد و یکی از وظایف و رسالت های اصلی مرکز اسلامی انگلیس را شناساندن دین اسلام به مشتاقان در اروپا دانست و گفت: نزدیک کردن مسلمانان و وحدت آنان از جمله وظایفی است که با جدیت آن را پیگیری می کنیم .
وی تصریح کرد: تقریب بین مذاهب به معنای ایجاد مذهب واحد نیست، بلکه اختلاف بین مذاهب اسلامی امری طبیعی است ولی وجوه اشتراک آنها به مراتب بیشتر است و باید بر این اصول مشترک تکیه زد و تلاش کرد با زدودن سوءتفاهم ها ، دلهای مسلمانان به هم نزدیکتر شود و برگزاری همایش تقریب بین مذاهب اسلامی تلاشی برای رسیدن به این هدف است.
حدود یک سوم مسلمانان در کشورهای غیر اسلامی زندگی میکنند که این همایش با حضور 20 سخنرانی آنها را مورد خطاب قرار می دهد. بحثهای اصلی این همایش ابعاد و ضرورت تقریب و همچنین وظیفه اقلیتهای مسلمان در کشورهای غیر اسلامی برای تقریب بین مذاهب اسلامی است.
مفتی جدید استرالیا منکر نقش بنلادن در حملات 11 سپتامبر شد
مفتی اعظم استرالیا یک روز پس از انتصاب به این سمت منتقدان را به واسطه انکار نقش اسامه بنلادن در حملات یازدهم سپتامبر خشمگین کرد.
شیخ فهمی ناجی الامام مسلمانی که به میانهروی شهرت داشت و به عنوان عضو گروه مشورتی جان هاوارد نخست وزیر استرالیا فعالیت میکند روز دوشنبه 21 خرداد جانشین شیخ تاج الدین هلالی مفتی اعظم استرالیا شد.
فهمی دیروز هنگامیکه خبرنگاران مصرانه از وی پرسیدند آیا همچنان ارتباط رهبر القاعده را به حملات تروریستی یازدهم سپتامبر منکر می شود، گفت: کدام شاهد این نکته را نشان میدهد.
فهمی 79 ساله که مسجد پرستون را در جنوب شهر ملبورن اداره می کند، برای یک دوره دو ساله به سمت مفتی اعظم استرالیا منصوب شد. جایگزینی وی مورد حمایت هاروارد و سایر سیاستمداران استرالیا قرار گرفت و این حمایتها زمانیکه هلالی مصریتبار طی یک مصاحبه تلویزیونی گفته بود حق مسلمانان در این سرزمین بیشتر از استرالیاییهای سفید پوست بوده، به اوج خود رسید.
مشاوران فهمی که خواستار دور شدن وی از هر گونه مناقشه ای بودند روز دوشنبه مفتی جدید را از ارائه دیدگاه خود درباره جنگ عراق که با حضور 1500 سرباز استرالیایی در کنار نیروهای آمریکایی شکل گرفت منع کردند. فهمی لبنانی تبار طی یک کنفرانس خبری محتاطانه اظهار داشت که زمانی که اسلام بدرستی تفسیر شود جایی برای افراط گرایی باقی نمیماند.
روزنامه استرالیایی " استرالین" انتصاب فهمی را در مقابل هلالی با گسترش حس آسایش توصیف کرده بود. اما اظهارات فهمی که مبارزان لبنانی را " جنگجویان آزادی" توصیف کرده بود و خواستار حذف نام آنها از فهرست سازمانهای حامی تروریست شده دلایلی برای نگرانی دانست.
این روزنامه در سرمقاله خود نوشته است: ضروری است فردی که در این سمت قرار می گیرد نماینده میانهروی، مطیع قانون و همراستا با موضع اکثریت مسلمان استرالیا باشد.
کمکهای مسلمانان آمریکا به گرسنگان کشور
انجمن مسلمانان آمریکا ستاد ملی را با هدف ترغیب مسلمانان به اهدای غذا و پول برای کمک به هموطنان گرسنه، بدون توجه به اعتقادات دینی آنها راه اندازی کرده است.
الیسون سولام رئیس کمیته ارتباطات انجمن مسلمانان آمریکایی اظهار داشت: شیوه ما مسلمانان این است که نشان دهیم به همه اعضای جامعه اهمیت می دهیم و خداوند مسلمان و غیر مسلمان را دوست دارد.
این ستاد از مسلمانان دعوت کرده است غذاهای کنسروشده، اقلام فاسد نشدنی و پول برای تهیه گوشت تازه به هموطنان آمریکایی خود اهدا کنند. برای ارائه کمکهای مسلمانان جعبه هایی در نظر گرفته شده است که این جعبه ها در مساجد محلی و مدارس اسلامی در اختیار جامعه مسلمان قرار می گیرند.
آلیسون گفت: تمام کمکهای مسلمانان مستقیما به مردم کم درآمدی اهدا می شود که زیر خط فقر زندگی می کنند.
وی تأکید کرد که پاسخ جامعه مسلمان به این دعوت مثبت بوده است، به ویژه اینکه ستاد فوق نخستین بار است که چنین فعالیتی را در سطح ملی آغاز کرده و فکر می کنم نقطه آغاز خوبی محسوب می شود.
بر اساس گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده گرسنگی در این کشور برای چهارمین سال متوالی افزایش یافته است. در سال 2005 بیش از 36 میلیون آمریکایی از جمله 13 میلیون کودک در گرسنگی یا وضعیت نزدیک به گرسنگی زندگی می کردند.
آمار دقیقی از تعداد مسلمانان آمریکا در دست نیست اما شورای روابط اسلامی آمریکایی این تعداد را حدود 7 تا 8 میلیون نفر تخمین زده است.
داغ تبعیض و تعصب بر دلهای مسلمانان آمریکا
تبعیض علیه مسلمانان در ایالات متحده سال گذشته 25 درصد افزایش یافته و جلوه های اسلام هراسی در سازمانهای فدرال و دولتی بیش از پیش مشاهده می شود.
ارسلان افتخار مدیر حقوقی این شورا طی بیانیه ای اظهار داشت: چون تاریخ سایر اقلیتها در آمریکا، تجربه پس از تراژدی حملات تروریستی یازدهم سپتامبر فصل تازه ای از حقوق مدنی در تاریخ ایالت متحده را رقم زد.
افتخار، نویسنده گزارش " احتمال گناه" اظهار داشت محققان 2 هزار و 467 مورد از خشونت، تعصب و انزجار علیه مسلمانان را در سال 2006 ثبت کرده اند. این گزارش 40 صفحه ای نشان می دهد که شکایت علیه جرایم ناشی از انزجار دربرگیرنده حملات فیزیکی علیه افراد و مساجد بوده که سال گذشته 2/9 درصد افزایش داشته است.
ایالت کالیفرنیا دارای بالاترین نرخ رشد تبعیض ضد اسلامی میان ایالتهای آمریکا است. افتخار در این رابطه گفت: نتایج این گزارش باید به عنوان تداعی کننده این امر که تبعیض هنوز مسئله اصلی در کشور ما است حفظ شده و مورد توجه قرار گیرد. اگر چه این گزارش به کاهش تبعیض در مقوله های خاصی چون محل کار از 41/25 درصد در سال 2005 به 57/15 درصد در سال 2006 کاهش یافته است.
حدود 6 تا 7 میلیون مسلمان در ایالات متحده زندگی می کنند که این تعداد کمتر از 3 درصد جمعیت 300 میلیونی را تشکیل می دهد . 5 سال پس از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر هنوز هم بسیاری از مسلمانان از تبعیض مسمتر و باورهای کلیشه ای غیر مسلمانان به علت هویتها یا پوشش های اسلامی خود شکایت می کنند.
شورای روابط اسلامی – آمریکایی که این تبعیض ها را از سال 1995 آغاز کرد اظهار داشت که تأخیر دولت در ارائه کارت شهروندی به مسلمانان نمونه بارزی از تبعیض دولتی علیه مسلمانان محسوب می شود. این شورا به عنوان بزرگترین سازمان حقوق مدنی از سیاستمداران آمریکایی و رهبران دینی خواست تا از تعصب نسبت به پیروان دین آسمانی اسلام خودداری کرده و فرآیند ارائه تابعیت به مسلمانان را به منظور مبارزه با افزایش اسلام هراسی در کشور تسریع و تسهیل کنند.
راهپیمایی حمایت از حجاب در بروکسل برگزار شد
ساکنان بروکسل پایتخت بلژیک به نشانه حمایت از حجاب اسلامی به عنوان آزادی انتخاب زنان مسلمان اروپایی راهپیمایی کردند.
تظاهرات کنندگان مسلمان دیروز علیه تصمیم مقامات چندین مدرسه در این کشور مبنی بر ممنوعیت حجاب در مدارس گردهم جمع شدند و حمایت خود را از تعالیم اسلامی درباره حجاب و واجب بودن آن بر زن مسلمان نشان دادند.
در میان تظاهرات کنندگان اعضای سازمانهای اسلامی، گروه های حقوق بشر مستقل و دانشجویان مسلمان مشاهده می شدند. تظاهرات کنندگان حرکتها و مواضع ضد اسلامی مقامات بلژیک را محکوم کرده و از حقوق مسلمانان برای عمل به آداب دینی خود چون حجاب حمایت کردند.
پیش از این نیز صدها دانش آموز مسلمانان بلژیکی با تظاهرات در مقابل دبیرستانی در بروکسل، اعتراض خود را نسبت به ممنوعیت حجاب در این مرکز آموزشی اعلام کرده بودند. حدود 400 هزار مسلمان در بلژیک زندگی می کنند که این تعداد، چهار درصد از جمعیت 10 میلیونی این کشور را تشکیل داده اند.
نظر شما