۱۵ مهر ۱۳۹۹، ۱۹:۵۰

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور تاکید کرد؛

لزوم برابری تعداد مراکز نوآوری و مراکز جامع علمی کاربردی در کشور

لزوم برابری تعداد مراکز نوآوری و مراکز جامع علمی کاربردی در کشور

اردبیل-رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور بر لزوم برابری تعداد مراکز نوآوری و مراکز جامع علمی کاربردی در کشور تاکید کرد و این امر را لازمه مهارت آموزی دانشجویان و توسعه اشتغال عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین امید در سفر به استان اردبیل در جمع خبرنگار ضمن گرامیداشت بیست و هشتمین سالروز تأسیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، به فعالیت‌های مؤثر این دانشگاه در عمل به شعار جهش تولید اشاره کرد گفت: بنا به شرایط اجتماعی و برخی مشکلات پیش رو در سه سال اخیر اکثر دانشگاه‌ها با ریزش دانشجو همراه بود اما دانشگاه علمی کاربردی با رشد ۱۵ درصدی نسبت به سال قبل با ثبت ۱۰۱ هزار نفر در رتبه مطلوب از نظر استقبال دانشجویان قرار گرفته است.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور گفت: در شرایطی که جمعیت دانشجویی دانشگاه‌های کشور در سال ۹۵ از ۴ میلیون و ۸۰۰ به کمتر از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر کاهش یافته، اما در این میان افزایش استقبال از دانشگاه جامع علمی کاربردی نشان از مؤثر بودن تلاش کارکنان این مجموعه برای ازایش مهارت آموزی و کارآفرینی در بین دانشجویان بوده است.

وی افزود: در زمینه ثبت نام دانشجویان، در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ از رشد ۱۵ درصدی و در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ از رشد ۱۰ درصدی و امسال نیز از رشد ۱۵ درصد نسبت به سال قبل برخور داریم.

گفتمان سازی و ترویج آموزش‌های مهارتی هدف اصلی دانشگاه جامع علمی کاربردی

امید استقبال گسترده از دانشگاه جامع علمی کاربردی را حاکی از اهمیت دادن این دانشگاه، به گفتمان سازی و ترویج آموزش‌های مهارتی عنوان کرد و گفت: اهداف و اساس کار دانشگاه در سال‌های اخیر به بار نشسته و دانشجویان از اهمیت این آموزش‌ها آگاهی یافته و استقبال شایسته ای از این دانشگاه کرده اند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، از برخورداری دانشگاه علمی کاربردی از وضعیت با ثبات و مطلوب خبر داد و اظهار کرد: اصول کار ما در این دانشگاه به گونه‌ای است که قبل اینکه مورد محاسبه قرار گیریم خودمان نواقصمان را اصلاح کرده و کاستی‌ها را برطرف کینم و این امر باعث شده تا اکنون در وضعیت با ثبات قرار گیریم.

وی به وجود اساسنامه مصوب شورای عالی گسترش کشور در همه مراکز این دانشگاه اعم از دولتی و غیر دولتی اشاره کرد و گفت: تمامی مراکز دانشگاه علمی کاربردی اعم از مراکز دولتی و غیر دولتی دارای اساسنامه از سوی شورایعالی گسترش کشور هستند که این دستاورد بزرگی برای این دانشگاه محسوب می‌شود و در این میان بخشی از مراکز و نهادهای عمومی غیر دولتی با ما همکاری دارند که در صدد تنظیم اساسنامه برای آنها نیز هستیم.

امید به استقبال عمومی مدرسین برای تدریس در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: تاکنون در طول سه سال اخیر ۱۰۰ هزار متقاضی جدید برای همکاری با دانشگاه اعلام آمادگی و ثبت نام کردند که شایسته گزینی از سوی مدرسین را نشان می‌دهد که تنها ۱۰ درصد آنها انتخاب و جذب برای تدریس شدند

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور افزود: در هر فراخوان بیش از ۱۰ برابر نیاز ثبت نام انجام می‌شود که به عنوان مثال در ماه گذشته در فراخوان استخدام بیش از ۴۵ هزار نفر در ثبت نام اولیه ثبت نام کردند و حدود ۵ هزار نفر انتخاب شدند که بر اساس استاندارهای دانشگاه و هیأت‌های معین استانی به دقت ارزیابی صورت گرفته و کارگروه‌ها های تخصصی صلاحیت‌های عمومی اساتید را بررسی و افراد حائز صلاحیت را انتخاب کردند.

وی به ثبات وضعیت رؤسای مراکز و مدرسین این دانشگاه اشاره کرد و افزود: اکثر قریب به اتفاق کارکنان اعم از اساتید و رؤسای این دانشگاه از ثبات وضعیت مطلوب مورد تأیید وزارت علوم برخوردارند.

توسعه کیفی با بهره مندی از ۱۷۰ مرکز نوآور در دانشگاه‌های علمی کاربردی کشور

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی توسعه کیفی را از اهداف دیگر این دانشگاه عنوان کرد و افزود: در راستای ارتقای کیفی آموزش در این دانشگاه، ۵۰۰ مرکز را تعطیل کردیم و در مقابل آن تنها ۳۰ مرکز با کیفیت و توانمند راه اندازی کردیم چون بر این واقفیم که هیچ وقت نباید کیفیت فدای کمیت شود.

امید از از راه اندازی ۱۷۰ مرکز نوآوری توسط دانشگاه جامع علمی کاربردی در سطح کشور اشاره کرد و افزود: خط قرمز ما در ارتقای کیفی آموزش، وجود محیط کار در کنار آموزش است توسعه کیفی دانشگاه جامع صورت گرفت تا فراگیری کسب و کار همراه با آموزش پیش رود.

وی افزود: در سال جاری از اول سال تاکنون ۴۰ رویداد شتابی ایجاد شده که تا پایان سال به ۷۰ مورد ارتقا خواهیم داد که در اردبیل نیز این رویداد شتابی اخیراً در بحث تولید عسل انجام شد و بر این امر افتخار می‌کنیم که این رویدادها و تبلیغ و ارتقای کارآفرینی با محوریت دانشگاه جامع علمی کاربردی اجرا می‌شود.

وجود ۸۰۰ رشته آموزشی در دانشگاه علمی کاربردی

رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور با بیان اینکه حفظ دستاورد نیاز به تلاش دارد، افزود: دوره‌هایی که در دانشگاه جامع علمی کاربردی اجرا می‌شود منحصر به فرد و اختصاص به این دانشگاه می‌باشد اعم از ۸۰۰ رشته در دوره‌های کاردانی، کارشناسی، دوره‌های پودمانی و تجمیع دورهای پودمانی که مختص این دانشگاه است و باید در حفظ و حراست از این دستاورد مهم آموزشی تلاش کنیم.

استفاده از ظرفیت فضای مجازی در رویدادهای شتابی

امید افزود: در شرایط سخت کرونایی استفاده از ظرفیت فضای مجازی این امکان را ایجاد کرد که رویدادهای شتابی ایجاد شود و برای محصولات ارائه شده حامی و سرمایه گذار جذب شده و در حوزه‌های صنعت و خدمات، کشاورزی، دامداری، صنعت، فرهنگ و هنر عملکرد خوبی در معرفی این محصولات در فضای مجازی داشته باشیم.

اعزام دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی به دانشگاه آلمان

وی به فعالیت بین المللی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در حوزه بین الملل نیز فعالیت شایسته ای داریم چنانکه در صدد اعزام اولین گروه از دانشجویان برای گذراندن دوره کارورزی به دانشگاه آلمان هستیم و بنا به شرایط کرونایی به تأخیر افتاده است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: ما بر عهد خود مبنی بر اینکه دانشجویانی ماهر، توانمند و کارآفرین به بار می‌آوریم استواریم و همچنان بر این امر اصرار و استمرار خواهیم داشتیم.

ارتقا مراکز علمی کاربردی به دانشکده

وی گفت: طبق موافقت اصولی کمیته تخصصی گسترش کشور، مراکز و هلدینگ های بزرگ دارای دانشکده می‌شوند و امیدواریم تا مهر ماه ۱۴۰۰ برای افزایش راندمان و هم افزایی و بهره مندی از توانمندی مراکز موفق و تجمیع این مراکز، دانشکده‌های علمی کاربردی را راه اندازی کنیم.

امید از تعیین تکلیف ۹۰ هزار مدرس دانشگاه‌های علمی کاربردی سراسر کشور خبر داد و گفت: از آغاز فعالیت این دانشگاه تا کنون، برای مدرسین ارزیابی و تعیین تکلیف دقیق صورت نگرفته بود که در یک طرح کلی و ثبت در سامانه، تمام مدرسین بالغ بر ۹۰ هزار نفر ارزیابی و تعیین تکلیف شدند و زمینه ارتقای سطح آنها فراهم و نیز میزان دریافتی آنها تغییر مناسبی یافت.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با تاکید بر رعایت عدالت آموزشی در سراسر کشور، افزود: در ایام کرونا و با توجه به استفاده از ظرفیت فضای مجازی برخی دروس مشترک و عمومی در بخش‌های نظری توسط اساتید تولید محتوا و در فضای مجازی برای استفاده دانشجویان بارگذاری شد که این نوعی عدالت آموزشی و ارتقای کیفی آموزش است تا هر دانشجو در هر منطقه‌ای از کشور به تولیدات مطلوب آموزشی از طریق فضای مجازی دسترسی داشته باشد.

آموزش سربازان نیروهای مسلح در دستور کار است

وی از انعقاد تفاهم نامه با ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص برگزاری دوره‌های پودمانی ویژه سربازان خبر داد و افزود: طبق این تفاهم نامه همه مراکز جامع علمی کاربردی در سراسر کشور در خصوص ارائه آموزش و مهارت‌های کسب و کار به سربازان فعالیت خواهند کرد تا سربازان، آموزش لازم را در این دانشگاه‌ها فراگرفته تا بعد از سربازی به کسب و کار و تولید بپردازند.

آموزش مهارت برای تحقق جهش تولید هدف مهم دانشگاه جامع علمی کاربردی

امید در ادامه به نقش این دانشگاه در کاهش نرخ بیکاری در سال جهش تولید اشاره کرد و گفت: جهش تولید با تولید مستمر، با ثبات و با کیفیت محقق می‌شود و ما با آموزش‌های لازم در صدد تحقق این امر هستیم.

وی افزود: رشد تولید منوط به داشتن نیروی ماهر است که این امر فقط از مسیر آموزش مهارت تأمین می‌شود و آموزش مهارت از اهداف دانشگاه جامع علمی کاربردی است.

کد خبر 5042046

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha