مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، با بیان اینکه مطالعات برای تعیین الگوی مصرف آب در کشور در دستور کار شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور قرار گرفته، گفت : الگوی مصرف آب برای هر شهر یا روستا در کشور مطابق با شرایط اقلیمی و آب و هوا تعیین شده که بر این اساس، میزانی برای هر مشترک به عنوان میزان مصرف آب ماهانه در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، مجید نامجو، صبح امروز در جمع خبرنگاران، افزود : در سال گذشته با توجه به تصویب شورای اقتصاد، الگوی مصرف مشخصی ملاک عمل شرکت قرار گرفته به نحوی که آن دسته از مشترکانی که کمتر یا برابر الگو، مصرف می کنند شامل تخفیفاتی میشوند که در نهایت میزان مصرف آنها با قیمت مصوب سال 83 محاسبه می شود اما برای کسانی که مصرف آنها بالاتر از الگوی تعیین شده است، نیازی به یارانه و تخفیف حس نمی شود.
وی تصریح کرد: الگوی مصرف برای شهرها ماهانه 18 تا 26 مترمکعب در نظرگرفته شده که میزان مجاز تعیین شده برای مصرف در هر شهر با توجه به اقلیم و فرهنگ آن متفاوت است.
نامجو گفت : برای روستاییان نیز مبنای محاسبه، الگوی مصرف نزدیک ترین شهر به آنها است که تقریبا 30 درصد کمتر از آب بهای نزدیکترین شهر است.
وی در خصوص میزان یارانه سال جاری بخش آب کشور، گفت : برای سال جاری رقمی معادل 300 میلیارد تومان زیان از بابت فاصله بین قیمت تمام شده و قیمت تعیین شده در نظر گرفته شده این در حالی است که میزان زیان انباشت شرکت های آب و فاضلاب سراسر کشور حدود 1500 میلیارد تومان بوده که شامل 24 شرکت شهری و 30 شرکت روستایی است.
نامجو در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت کمبود آب در شهر مشهد، اظهار داشت : با توجه به بارندگی اخیر در استان خراسان رضوی، دو سد کارده و طرقه که منابع اصلی تامین آب شرب شهر مشهد هستند اوضاع خوبی حاکم است ، ضمن اینکه حدود 100 قطعه چاه نیز اضافه شده که قطعا با ظرفیت های اضافه شده، تصور نمی رود که مشکل خاصی برای آب مشهد وجود داشته باشد.
این مقام مسوول در وزارت نیرو با ابراز امیدواری از عدم جیره بندی آب در سال جاری در مشهد گفت : تلاش شرکت آب و فاضلاب کشور این است که منابع پایداری برای شهرهای بزرگ کشور که در معرض تهدید کم آبی هستند در نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد : تامین آب شرب مشهد از سد دوستی با اعتباری بالغ بر 60 میلیارد تومان در حال اجرا است که انتظار می رود تا پایان سال جاری، خط انتقال آب این سد به مشهد به پایان رسیده و مشکل تامین آب شرب این شهر حل شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور قیمت تمام شده آب را در شهرها به ازای هر مترمکعب، 1369 ریال عنوان کرد و افزود: قیمت فروش آب در شهرها به ازای هر مترمکعب 835 ریال است این درحالی است که قیمت تمام شده آب روستایی نیز 2544 ریال است که به نرخ 457 ریال در اختیار روستاییان قرار می گیرد.
وی یکی از برنامه های ستاد آبفا در سراسر کشور را تکمیل مطالعات مربوط به تامین آب در شهرهای درمعرض بحران ذکر و گفت : در حال حاضر از میان 1060 شهر کشور تعداد 90 شهر در معرض کمبود آب قرار دارند که از این میان نیز، 35 شهر باید مورد توجه و برنامه ریزی جدی قرار گیرند که البته برای توسعه شبکه های آب این تعداد از شهرها باید اعتبارات کافی در اختیار وزارت نیرو قرار گیرد.
نامجو از انجام طرح بالانسینگ آب با محوریت مدیریت صحیح روی شبکه ها در شهرها و اماکن پرمصرف آب در کشور خبرداد و خاطرنشان کرد : پیش بینی این است که امسال، چند شهر کشور با بحران کم آبی روبرو شوند که از جمله این شهرها، بندرعباس است.
وی در توضیح این مطلب افزود : منبع تامین آب شهر بندرعباس سد میناب است که علیرغم بارندگی های اخیر، متاسفانه آبگیری مطلوبی نداشته که البته با اختصاص 10 میلیارد تومانی که دولت برای رساندن آب از سد شمیل به بندرعباس در نظر گرفته، سعی می شود که آب این شهر را به موقع تامین کنیم ضمن اینکه بحث استفاده از حجم مرده سد میناب نیز در دستور کار است که با توجه به خرید دستگاههای پمپاژ خاص، مشکل چندانی حس نمی شود این درحالی است که پیش بینی کمبود آب برای شهریورماه به بعد است.
نامجو تصریح کرد : طوفان گونو، خسارات زیادی را به تاسیسات شرکت آب و فاضلاب در چابهار وارد کرده که در تلاش برای رفع آن هستیم این در حالی است که با توجه به تمرکزی که بر روی این موضوع شده سعی در حل مشکل مردم با در اختیار گذاشتن آب های بسته بندی و در راندمان نگاه داشتن آب شیرین کن ها داریم.
وی با اشاره به حل مشکل آب مردم مسجد سلیمان در سال جاری گفت : در تابستان اخیر، مردم این شهر بعضا 2 ساعت از روز دسترسی به آب داشتند که برمبنای آن، در این فاصله زمانی تانکرهای خود را پر از آب کرده و در طول روز مصرف می کردند که در حال حاضر این مشکل تاحدودی برطرف شده و ساعات استفاده مردم دو ساعت افزایش یافته است.
نامجو میزان شهرهای مشکل دار به لحاظ تامین آب را قبل از بارندگی های اخیر، 280 شهر ذکر و افزود : این رقم در حال حاضر به 90 شهر رسیده، البته این نکته نباید فراموش شود که مشکل خشکسالی کشور که بعضا در برخی شهرها و استانها به 8 سال متمادی می رسید، با یک سال بارندگی مطلوب جبران شود.
وی وضعیت آب کشور را به لحاظ کیفیت مطلوب عنوان کرد و گفت : وزارت بهداشت به عنوان دستگاه ناظر بر کیفیت آب، تا کنون گزارشی مبنی بر بی کیفیت بودن آب در کشور ذکر نکرده که در این راستا، با افزایش تعداد آزمایشگاههای شرکت آب و فاضلاب و نیز استخدام پرسنل مجرب شاخص های کیفیت مورد کنترل دقیق قرار گرفته اند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در خصوص وضعیت آب شرب خرمشهر گفت : تامین آب تصفیه شده خرمشهر یکی از مشکلات این شهر است که البته تصفیه خانه 105 هزار مترمکعبی این شهر در ال تکمیل است که امیدواریم بتواند مشکل تامین را حل کند.
وی افزود : شبکه های آب خرمشهر در طول جنگ و بعد از آن دچار فرسودگی شده اند که باید ترمیم و اصلاح شود ضمن اینکه انشعابات غیرمجاز نیز مشکل دیگر این شهر است ، چرا که این نوع از انشعابات شبکه آب و فاضلاب این شهر را مورد هجوم قرار داده به نحوی که انشعابات غیراستاندارد علاوه بر هدررفت آب، موجب ورود آلودگی به سیستم آبرسانی این شهر می شود.
نامجو در خصوص طرح جامع فاضلاب تهران گفت : این طرح بسیار کامل و بزرگ است که تصفیه خانه مربوط نیز با اعتبارات بانک جهانی، در حال ساخت در جنوب شهر تهران است؛ به نحوی که 4 مدول این تصفیه خانه با اعتبارات بانک جهانی و 2 مدول توسط اعتبارات داخلی شرکت آب و فاضلاب کشور در حال احداث است این درحالی است که برای تکمیل این طرح به 2625 میلیاردتومان اعتبار نیاز است.
این مقام مسوول در وزارت نیرواظهار داشت : تا کنون 500 میلیارد تومان برای این طرح هزینه شده است که انتظار می رود تا پایان سال جاری بخشی از این تصفیه خانه به بهره برداری رسد.
وی همچنین با اشاره به شروع هفته صرفه جویی آب از اول تیرماه، به تشریح برنامه های این هفته پرداخت و تصریح کرد : در مقاطعی از فصل تابستان، کشور شاهد پیک مصرف آب است که ممکن است خدمت سالانه همکاران صنعت آب و فاضلاب کشور به واسطه این چند روز زیرسوال رود بنابراین از مردم، شرکت های مهندسی آب و فاضلاب سراسر کشور و مسوولان، دولت و مجلس درخواست استمداد می شود.
نامجو اظهار داشت : آب هنوز ارزش ذاتی خود را نیافته و تنها یک سوم قیمت تمام شده آب از مردم دریافت می شود که همین امر برنامه ریزی های شرکت های آبفا در سراسر کشور را با مشکل مواجه می کند.
وی گفت : هرجا دولت به واسطه رعایت حقوق شهروندان، تعرفه تکلیفی را تعیین می کند، بقیه هزینه ها باید از منابع درآمدهای عمومی جبران شود تا شرکت بتواند به کار خود ادامه دهد ، این درحالی است که مطابق اصل 44 قانون اساسی، شرکت آب و فاضلاب کشوری سعی در برون سپاری از مسوولیت ها و سپردن آن به بخش خصوصی داشته به نحوی که از تصدی گری دست برداشته و به جایگاه نظارتی دست یابد.
اسامی روزهای هفته صرفه جویی به ترتیب "آب در ادیان الهی"، "آب، رسانه و آموزش همگانی"، "سازگاری با کم آبی"، " آب، کشاورزی وصنعت"، " آب و اقتصاد"، " ٱب، خانواده و مدیریت مصرف"، " آب، سلامت و بهداشت" است.
نظر شما