به گزارش خبرگزاری مهر، رضا کرمی محمدی گفت: به منظور جلب مشارکت شهروندان در ارزیابی و افزایش ایمنی ساختمانها و ارتقای آمادگی آنها در مواجهه با بحران طرح مدیریت بحران ساختمان اجرا میشود و بناست تا فاز نخست آن در مجتمعهای مسکونی بیشتر از ۱۸ واحد و حداکثر ۱۰ طبقه هر یک از محلات مناطق ۲۲ گانه شهر تهران اجرا و در مراحل بعدی در تمامی ساختمانهای شهر تهران اجرایی شود.
وی گفت: برنامه مدیریت بحران ساختمان شامل مجموعهای از آموزشها، ارزیابیها، اقدامات و فعالیتها است که با انجام آنها میزان ایمنی و آمادگی ساکنان و بهرهبرداران ساختمان در مقابل حوادث افزایش مییابد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در تشریح مراحل انجام این طرح افزود: مرحله اول شامل شناسایی مخاطرات ساختمان و ارائه برنامه کاهش مخاطرات است که ارزیابان ایمنی بر اساس چک لیست تهیه شده، ایمنی ساختمان را ارزیابی مینمایند. بر اساس اطلاعات این چک لیست، سطح خطر پذیری ساختمان و برنامه کاهش مخاطرات آن مشخص خواهد شد.
وی افزود: در مرحله دوم مخاطرات منازل و واحدها شناسایی میشود و در این مرحله ساکنین هر واحد، بر اساس چک لیست تهیه شده، مخاطرات واحد خود را ارزیابی نموده و نسبت به سطح خطرپذیری واحد خود، شناخت پیدا میکنند.
کرمی محمدی ارائه برنامه واکنش در شرایط اضطراری و آموزشهای لازم به ساکنان را از مراحل دیگر عنوان کرد و گفت: آموزشها به صورت مجازی و حضوری برگزار میشود و دوره آموزشی عملی اطفاء حریق از موارد آموزشهای حضوری است. برنامه واکنش در شرایط اضطراری نیز به صورت پوستر در لابی ساختمان نصب میشود و اقدامات لازم پس از هر حادثه یا بحرانی را به ساکنین یادآوری میکند.
وی تصریح کرد: در آخرین مرحله ساکنان ساختمان یا مجتمع با نقشه تخلیه امن اضطراری محله که نقاط امن محله را در مواقع بحرانی مشخص میکند، آشنا میشوند. شهروندان و مدیران مجتمعهای مسکونی میتوانند برای ثبت نام و ارزیابی ساختمان خود به پرتال سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به آدرس tdmmo.tehran.ir مراجعه کنند.
نظر شما