به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رئیسی، در اولین جلسه کمیته نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی ستاد ملی کرونا، افزود: برای پیشگیری از ابتلاء به کرونا و شیوع گسترده این بیماری هیچ راهی جز رعایت پروتکلهای بهداشتی اعم از استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاریهای اجتماعی نداریم.
وی ادامه داد: در فاز اول بیماری که اسفند ۹۸ و نوروز ۹۹ بود رعایت پروتکلها به ۸۰ درصد رسید و مردم از سفر در نوروز و بیرون آمدن از منزل در ۱۳ فروردین خودداری کردند و موفق شدیم پیک اول بیماری را به خوبی پشت سر بگذاریم، لذا اردیبهشت ۹۹ کمترین میزان ابتلاء را داشتیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: از عید فطر که مسافرتها شروع شد رعایت پروتکلها به ۲۴ درصد رسید و از خرداد ۹۹ موج بسیار سنگینی از بیماری را تجربه کردیم.
وی گفت: پس از این مرحله با هشدارهای داده شده دوباره رعایت پروتکلها به ۷۸ درصد رسید ولی هم اکنون متأسفانه این میزان به ۴۲ درصد رسیده است و شاهد موج سوم و سنگین کرونا در کشور هستیم.
رئیسی افزود: در تمام ادوار، نیمی از مردم پروتکلها را رعایت کردند ولی در واقع اگر رعایت پروتکلها به ۸۰ درصد نرسد خیلی اثرگذار نیست.
وی با اشاره به دلیل تشکیل کمیته نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی مصوبه ستاد ملی کرونا در معاونت بهداشت وزارت بهداشت، گفت: وزارت بهداشت در جلسات هفتگی ستاد ملی کرونا باید گزارش کار دستگاهها را ارائه کند. برای همین نمایندگان وزارتخانهها و دستگاهها به این جلسه دعوت شده اند تا در جریان مصوبات قرار گرفته و ملزم به ارائه گزارش هفتگی به وزارت بهداشت شوند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: وزارت بهداشت در کل ۷ هزار بازرس بهداشت محیط دارد که برای نظارت همه جانبه بر رعایت پروتکلها و مصوبات ستاد ملی کرونا تعداد قابل توجهی نیست بنابراین این بازرسان باید در سطح کشور در نقش ناظر عالی عمل کرده و بقیه دستگاهها طبق ضوابطی که معین شده است زیر نظر این افراد عمل کنند.
رئیسی ادامه داد: از دستگاهها میخواهیم یک نماینده ثابت و تام الاختیار به کمیته نظارت معرفی کنند و همه اصناف و مشاغل و مراکز ارائه خدمات و کالا از این پس طبق مصوبه ستاد ملی کرونا باید QR code داشته باشند.
وی افزود: اصناف و مشاغل میتوانند با مراجعه به سایت www.salamat.gov.ir نسبت به دریافت این کد اقدام کنند.
نظر شما