به گزارش خبرنگار مهر، محمد نهاوندیان پنج شنبه در حاشیه اجلاس مشترک همکاری های اقتصادی ایران و عراق در جمع خبرنگاران در خصوص برنامه اتاق بازرگانی ایران برای اصلاح قانون این اتاق گفت: لزوم اصلاح قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، یکی از برنامه های چهارده گانه مطرح شده در هیئت نمایندگان این دوره از فعالیت اتاق بازرگانی ایران بود؛ لذا با توجه به فضای اقتصادی جدید، اتاق بازرگانی باید خود را برای به عهده گرفتن وظایف جدید آماده کند که به همین منظور نیز به قانون جدید برای فعالیت جدید در این برهه از زمان نیاز است.
وی از تشکیل کمیسیون ویژه ای برای بررسی کارشناسی نحوه اصلاح قانون اتاق بازرگانی خبرداد و تصریح کرد: این کمیسیون بلافاصله بعد از آغاز دور جدید فعالیت اتاق بازرگانی تشکیل شده و در حال حاضر مشغول تهیه و تدوین آئین نامه و قانون جدید اتاق است.
نهاوندیان درباره اقدامات آتی اتاق ایران برای تحقق اهداف برنامه چهارم توسعه خصوصا در زمینه دستیابی به جهش صادراتی گفت: با توجه به فضای جدید اقتصادی کشور، به ثمررساندن عمده اقدامات اقتصادی بر عهده فعالان این بخش قرار می گیرد که در این راستا، اتاق بازرگانی به عنوان نهادمدنی فعالان اقتصادی، وظیفه دارد در زمینه فرصت های تجاری، سرمایه گذاری در سایر کشورها و نیز ایران، اطلاع رسانی به موقع صورت دهد.
وی با تاکید بر لزوم تقویت بنگاههای اقتصادی برای ورود به بازار جهانی، خاطرنشان کرد: علاوه بر انجام اطلاع رسانی به موقع، ضروری است تا واحدهای اقتصادی کشورمان حضور قوی تری در عرصه های مختلف داشته باشند که البته زمینه های این حضور موفق باید از سوی اتاق های مشترک و در راس آن اتاق بازرگانی ایران به عنوان کانون تشکل های بخش خصوصی فراهم شود.
نهاوندیان گفت: در مرحله دوم کمک به انجام جهش صادراتی، باید زمینه های تشکل یافتگی واحدهای اقتصادی بخش خصوصی فراهم شده و ریسک سرمایه گذاری فعالیت اقتصادی کاهش یابد که در این زمینه نیز اتاق بازرگانی می تواند نقش موثری ایفا کند.
به گفته رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، برای دستیابی به اقدامات مذکور، تشکیل نهادهای تسهیل کننده تجارت و کاهش ریسک در کشور ضروری است.
وی تصریح کرد: اتاق بازرگانی به عنوان سخنگوی فعالان اقتصادی باید نقاط کند کننده و موانع موجود بر سرراه تجارت و صنعت را شناسایی و با قوای سه گانه مطرح کند، در این صورت می تواند از نقش مشاور سه قوه خود برای مقررات زدایی بهره گیرد.
نهاوندیان همچنین باتاکید بر اهمیت حضور تجار ایرانی در بازار عراق، خاطرنشان کرد: تجار ایرانی باید از فرصت های ایجاد شده در عراق بهره برداری کرده و با سرمایه گذاری مشترک در بازسازی عراق و ایجاد امنیت پایدار از طریق ایجاد اشتراک منافع اقتصادی، مشارکت کند.
وی خاطرنشان کرد: فراهم آوردن رشد پایدار در منطقه، در گرو استفاده از روابط سیاسی برای تبدیل کردن مبادلات اقتصادی دو کشور به همکاری بلند مدت اقتصادی است.
نهاوندیان گفت: بازرگانان و صاحبان صنایع با بهره گیری از گفت و گوها و مداکرات انجام شده، باید زمینه های رشد همکاری های مشترک اقتصادی را افزایش داده و از این طریق، برای نیروی انسانی ماهر خود زمینه اشتغال را فراهم کرده و در عین حال نیازهای بازار عراق نیز تامین کنند.
نظر شما