سید مهدی ابطحی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره وضعیت پروژه های ارتباط با صنعت این دانشگاه اظهار کرد: پس از شیوع کرونا پروژه های ارتباط با صنعت دانشگاه رو به رشد بوده به طوری که تا پیش از این ۵۰ درصد درآمدهای اختصاصی دانشگاه از محل این پروژه ها به دست می آمد اما در حال حاضر این نسبت حتی بیشتر شده است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: این افزایش به این دلیل است که نیازهای فوری جامعه به دانشگاه ها منعکس می شود؛ به طور مثال کشور درباره پارچه ماسک دچار محدودیت است که در همین رابطه دانشگاه صنعتی اصفهان (دستگاه الکتروریسی) دستگاه تولید ماسک را ساخته است.
وی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی اصفهان به ساخت کیت تشخیص کرونا ورود کرده است، گفت: دانشگاه ما یک دانشگاه فنی مهندسی است اما پژوهشکده زیست فناوری ما فعال است و بر روی ساخت کیت تشخیص نیز کار کرده است.
ابطحی ادامه داد: همچنین این دانشگاه اقدام به ساخت دستگاه های ضدعفونی کردن کابین های مترو کرده که هم اکنون به بازار نیز عرضه شده است. این دستگاه ها برای هواپیما نیز ساخته شده و اگر قرارداد مورد نظر بسته شود، این مورد همبه بازار عرضه خواهد شد.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان خاطرنشان کرد: برخی از این دستاوردها به لحاظ سطح تکنولوژی، تکنولوژی میانه بوده اند ولی نیاز فوری جامعه بوده و از اهمیت بالایی برخوردارند.
ابطحی گفت: همچنین در زمینه صنعت فولاد یک توافق ۱۱۰ میلیارد ۵ ساله برای حمایت از صنعت فولاد داریم.
وی ادامه داد: از طرف دیگر صنعت به دلیل تحریم ها و نرخ بالای ارز و محدودیت در تامین ارز دولتی بیشتر به سمت پارک های علم و فناوری و دانشگاه آمده اند. در همین راستا دانشگاه صنعتی اصفهان با انعقاد قراردادی اقدام به ساخت رادار هواپیمای غیرنظامی کرده و این پروژه به خوبی پیش رفته و معاونت علمی هم کمک کرده است. در حوزه زیر دریا نیز در حال کار هستیم.
ابطحی گفت: در مجموع وضعیت کنونی کشور باعث شده صنایع مختلف به داخل توجه داشته باشند و به نظرم این دوره را علی رغم وجود کرونا، یک جهش فناوری در دانشگاه ها می بینم.
نظر شما