دکتر رضا عامری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: پس از تصویب نهایی آیین نامه و ساختار جدید نظارت و ارزیابی توسط وزیر علوم و ابلاغ آن به دانشگاهها و مراکز پژوهشی شورای نظارت و ارزیابی نیز با ریاست وزیر علوم تشکیل شد. معاون آموزشی وزارت علوم به عنوان نائب رئیس و مدیر کل دفتر نظارت و ارزیابی نیز به عنوان دبیر این شورا فعالیت خواهند کرد. معاونت های پژوهشی، فرهنگی و رئیس سازمان سنجش نیز اعضای دیگر این شورا به شمار می آیند.
وی با اشاره به وظایف شورای نظارت و ارزیابی اظهار داشت: سیاستگذاری های کلان نظارت و ارزیابی، تعیین چشم انداز و تدوین آئین نامه ها و دستورالعمل های مربوط به کار نظارت و ارزیابی به عهده این شورا است.
مدیر کل دفتر نظارت و ارزیابی وزارت علوم گفت: از سوی دیگر شورای هماهنگی نیز برای جلوگیری از موازی کار در بخش های مختلف آموزش و پژوهشی پیش بینی شده است.
وی اظهار داشت: همچنین برای اجرای طرح ارزیابی و نظارت 20 دانشگاه مادر انتخاب شده اند. این دانشگاه های مادر از هر استان انتخاب و برای نظارت بر سایر دانشگاه های استان مأمور شده اند. بدین ترتیب هیئت های استانی ارزیابی و نظارت بر دانشگاه ها نیز تشکیل شده اند.
دکتر عامری گفت: دانشگاه های آزاد نیز در میان هیئت های استانی حضور دارند اما برای انتخاب دانشگاه مادر دانشگاه های دولتی که از نظر کمی و کیفی در درجه بالاتری قرار دارند مد نظر قرار می گیرند.
وی اظهار داشت: علاوه بر این کارگرو ه هایی نیز برای نظارت بر کار هیئت های استانی تشکیل می شود که هیئت های استانی هماهنگ با دفتر نظارت و ارزیابی و اهداف آن در وزارتخانه عمل کنند و گزارش های مستمر خود را از فعالیت های خود ارسال کنند.
مدیر کل نظارت و ارزیابی گفت: این کارگروه های 6 گانه وزارتی هستند اما ترکیبی از دانشگاه های مختلف هستند. علاوه بر بازدید تیم های نظارتی وزارت علوم، دفتر ارزیابی و نظارت وزارتخانه بر اساس شاخص های تعیین شده و آمار و اطلاعات هر دانشگاه می تواند تجزیه و تحلیل های جداگانه ای را نیز از عملکرد دانشگاه و هیئت های استانی مستقر انجام دهد.
نظر شما