خبرگزاری مهر – گروه استانها، اسمامحمودی: در حالی استان کرمان ۱۰ درصد بیماران تالاسمی کشور را در خود جای داده است که بخش قابل توجهی از این بیماران در جنوب کرمان زندگی میکنند.
ازدواجهای فامیلی در جوامع محلی، عدم انجام آزمایشهای قبل از ازدواج و مشکلات ژنتیکی موجب شده در برخی از شهرستانهای جنوبی کرمان شیوع تالاسمی چشمگیر باشد از سوی دیگر وجود بیماران ترومایی به خصوص بروز تصادفات رانندگی در استان کرمان نیز بخش قابل توجهی از منابع خونی استان کرمان را به خود جذب میکند.
نیاز به خون افزایش و اهدا کاهش یافته است
در این میان میزان بروز تصادفهای رانندگی نیز در جنوب و شرق کرمان قابل توجه است، همچنین به دلیل اینکه کرمان به قطب درمان جنوب شرق تبدیل شده است تعداد عملهای جراحی در بیمارستانهای کرمان نیز قابل توجه است، وقتی همه این موارد دست به دست هم دهد میزان نیاز به خون در کرمان افزایش مییابد.
با این وجود بیشترین مصرف خون در کرمان مربوط به بیماران تالاسمی است به طوری که ۴۰ درصد از خون موجود در بانک خون کرمان به این افراد تزریق میشود و ادامه حیات این افراد به تزریق خون وابسته است و اگر وقفهای در این روند به وجود آید زندگی این بیماران تهدید میشود.
با این وجود بیشترین مصرف خون در کرمان مربوط به بیماران تالاسمی است به طوری که ۴۰ درصد از خون موجود در بانک خون کرمان به این افراد تزریق میشود
اما نکته نگران کننده در سال جاری کاهش شدید منابع خونی در استان است، دلیل اصلی این امر نیز دغدغه مردم در خصوص اهدا خون در شرایط شیوع کرونا است، این در حالیست که بخش اعظم اهدای خون در استان نیز توسط اهدا کنندگان مستمر انجام می شده است.
هم اکنون نیز کرمان با کمبود شدید منابع خونی در زمینه تمامی گروههای خونی به ویژه گروه o منفی و مثبت مواجه شده است.
کمبود خون جان بیماران را تهدید میکند
کمبود خون در حالیست که نیاز به اهدای به خون در کرمان ثابت مانده است و عدم وجود خون کافی، جان صدها نفر در استان کرمان را با خطر جدی مواجه کند.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: هم اکنون کمبود منابع خونی در کرمان احساس میشود و این کمبود نیز در تمام گروههای خونی وجود دارد به همین دلیل از مردم کرمان تقاضا داریم برای اهدای خون به پایگاههای اهدای خون در استان مراجعه کنند.
کرونا از طریق خون منتقل نمیشود
روح الله میرزایی با اشاره به اینکه کرونا از طریق خون منتقل نمیشود گفت: تمامی پروتکلهای بهداشتی نیز در زمان اهدای خون در مراکز اجرا میشود و هیچیک از کارمندان این مراکز نیز به کرونا مبتلا نیستند و نظارت در این خصوص به صورت مداوم انجام میشود.
وی تصریح کرد: مردم نباید فراموش کنند که در استان کرمان تعداد قابل توجهی بیمار تالاسمی وجود دارد که زندگی آنها به تزریق خون به صورت مستمر وابسته است و عدم تزریق خون میتواند جان آنها را تهدید کند.
تمامی پروتکلهای بهداشتی نیز در زمان اهدای خون در مراکز اجرا میشود و هیچیک از کارمندان این مراکز نیز به کرونا مبتلا نیستند
میرزایی بیان کرد: از مردم میخواهیم در این روزهای سخت در کنار بیماران و نیازمندان به خون قرار گیرند و آنها را یاری دهند.
وی گفت: تمامی پایگاههای اهدای خون در استان کرمان با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی آماده دریافت خون از اهدا کنندگان هستند.
میرزایی ادامه داد: در شهرستانهای سیرجان، رفسنجان، جیرفت و بم نیز در کنار پایگاههای موجود در شهر کرمان امکانات لازم مهیا شده است.
وی در خصوص اهدای پلاسمای خون بهبود یافتگان کرونا نیز گفت: بهبود یافتگان بیماری کووید ۱۹ میتوانند ۲۸ روز بعد از بهبودی کامل با مراجعه به مراکز اهدای خون نسبت به اهدای پلاسما اقدام کنند در شرایطی که هیچ دارویی برای کرونا وجود ندارد یکی از مهمترین روشهای درمانی برای بهبود بیماران تزریق پلاسمای افراد بهبود یافته است.
اهدای خون برای افراد سالم در زمان شیوع کرونا بلامانع است
محمد اقبالی فوق تخصص آنکولوژی در گفتگو با مهر اظهارداشت: همدلی و همراهی در زمان شیوع کرونا در شرایطی که کرونا دارو ندارد برای کمک به یکدیگر بسیار ارزشمند است و اگر مردم یکدیگر را فراموش کنند برخی از جامعه دچار خسران جدی خواهند شوند.
وی افزود: هیچ منع پزشکی در خصوص اهدای خون در زمان شیوع کرونا وجود ندارد و نه تنها سیستم دفاعی بدن را مختل نمیکند بلکه موجب تقویت سیستم دفاعی در دراز مدت میشود.
اقبالی افزود: مردم باید بدانند که سیستم درمانی در شرایط پاندومی کرونا بیش از هر زمان دیگر به اهدای خون نیاز دارند و تمامی پروتکلهای بهداشتی نیز در مراکز اهدای خون رعایت میشود.
هیچ منع پزشکی در خصوص اهدای خون در زمان شیوع کرونا وجود ندارد و نه تنها سیستم دفاعی بدن را مختل نمیکند بلکه موجب تقویت سیستم دفاعی در دراز مدت میشود
وی گفت: با زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی میتوان اقدام به اهدای خون کرد و در این خصوص هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه فقط افرادی که دچار کم خونی هستند نباید اقدام به اهدای خون کنند و سایر افراد هیچ مشکلی در این زمینه ندارند.
محمد کمالی که فرزندش دچار تالاسمی است نیز در گفتگو با مهر میگوید: فرزند من ۹ سال سن دارد و به صورت مستمر باید تزریق خون را انجام دهد.
وی گفت: متأسفانه در حالی کرونا برای خانوادههای تالاسمی به استرسی دائمی تبدیل شده است که اگر کودکانمان دچار کرونا شوند دچار مشکل جدی میشوند و اگر خون هم به بیمارانی مانند کودک من تزریق نشود سطح هوشیاری آنها کاهش مییابد و جانشان تهدید میشود.
وی از مردم خواست با مراجعه به مراکز اهدای خون زندگی را به بیماران تالاسمی اهدا کنند.
نظر شما