رضا پورآیین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شهرستان دزفول از نظر شیوع کرونا بار دیگر در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) قرار گرفت که این امر نشان دهنده بی توجهی بسیاری از مردم نسبت به رعایت موازین بهداشتی است.
وی با تاکید بر لزوم رعایت صحیح و کامل پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم، افزود: طی هفتههای اخیر آمار بستریهای کرونایی و تستهای مثبت در دزفول با یک شیب ملایم افزایش داشته است و اگر این شرایط تداوم یابد، شهرستان وارد یک پیک سهمگین دیگر خواهد شد.
رئیس مرکز بهداشت دزفول با اشاره به اعمال محدودیتهای صنفی در دزفول، تصریح کرد: بر اساس مصوبه ستاد کرونا از چند روز گذشته به مدت یک هفته مشاغل درجه دو، سه و چهار در بسیاری از شهرهای کشور از جمله دزفول فقط تا ساعت ۱۸ میتوانند فعالیت داشته باشند و اصنافی که برخلاف مصوبه ستاد کرونا فعالیت خود را بعد از ساعت ۱۸ ادامه دهند، پلمب میشوند.
پور آئین تاکید کرد: مدیریت شرایط و کنترل کرونا مستلزم یک عزم همگانی و همکاری دو سویه بین مردم و مسئولان است بنابراین اگر موازین بهداشتی به درستی رعایت نشود و آمار کرونا در شهرستان افزایش یابد ممنوعیتها و محدودیتها نیز تشدید خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر نمونه گیری کرونا در دزفول در مرکز ۱۶ ساعته واقع در ورزشگاه شهید ناحی انجام میشود، گفت: با توجه به شرایط فعلی اکنون مرکز نمونه گیری واقع در ورزشگاه شهید ناحی فعال است ضمن اینکه فضای فیزیکی این مکان مناسب است و خوشبختانه تجمع چندانی در آن ایجاد نمیشود.
رئیس مرکز بهداشت دزفول عنوان کرد: در چند روز اخیر روزانه ۱۲۰ تا ۱۳۰ تست کرونا در این مرکز گرفته میشود، البته قادر به افزایش ظرفیت نمونه گیری نیز هستیم بنابراین چنانچه مرکز ۱۶ ساعته مستقر در ورزشگاه شهید ناحی پاسخگوی حجم مراجعات نبود آمادگی کامل برای راه اندازی مجدد مرکز نمونه گیری شماره یک نیز وجود دارد.
تشریح ضوابط تست گیری از افراد
پورآیین در خصوص اعتراض برخی از شهروندان مبنی بر بی نتیجه ماندن تقاضای آنها برای انجام تست کرونا، توضیح داد: ما ملزم به اجرای دستورالعملهای وزارتی هستیم، بنابراین اگر از هر فردی که وارد مراکز ۱۶ ساعته میشود و هیچگونه علائمی ندارد نمونه گیری شود این امر اجحاف در حق افراد دارای علائم و نیازمند به تست است.
وی گفت: بر اساس آخرین دستورالعملی که در تاریخ ۱۰ آبان ماه سال جاری ابلاغ شده است تست گیری باید از چند گروه انجام شود. گروه اول شامل کلیه افراد دارای علائم کرونا است که جز گروههای پرخطر محسوب میشوند. گروههای پرخطر نیز شامل افراد دارای بیماریهای قلبی، دیابت، فشار خون، زنان باردار، افراد دارای سن ۶۵ سال به بالا، افراد دارای سیستم ایمنی پایین، مبتلایان به سرطان، افرادی که داروهای سرکوب کننده مصرف میکنند و افرادی از این قبیل است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان دزفول ادامه داد: گروه دومی که بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت از آنها تست کرونا گرفته میشود شامل کلیه افراد بی علامتی است که در تماس نزدیک با فرد مبتلا به کرونا بودهاند. این افراد بی علامت نیز باید جز گروههای پرخطر باشند.
پورآیین اضافه کرد: کلیه افرادی که در مراکز تجمعی از قبیل مراکز نگهداری از سالمندان، زندان و پادگانها هستند و همچنین زندانیان و معتادان متجاهر نیز دیگر گروههایی هستند که تست گیری از آنها در اولویت قرار دارد.
وی گفت: افراد مشکوک که دارای علائمی از قبیل تب، سرفه، دردهای بدنی، سردرد، قرمزی چشم، از دست دادن و یا کاهش حس بویایی و چشایی و علائم گوارشی هستند نیز مشمول تست گیری خواهند بود و قطعاً پزشک حاضر در مرکز، آن دسته از افراد مراجع کنندهای را که دارای تمام و یا بخشی از این علائم باشند برای نمونه گیری تأیید خواهد کرد.
خودداری افراد بی علائم از حضور در مراکز نمونه گیری
رئیس مرکز بهداشت شهرستان دزفول با اشاره به آلوده بودن فضای مراکز نمونه گیری، تاکید کرد: حضور در مراکز نمونه گیری ممکن است فردی که کرونا ندارد را نیز مبتلا کند بنابراین افرادی که هیچگونه علائمی ندارند و صرفاً به دلیل یک نگرانی ناشی از وسواس و استرس به مراکز ۱۶ ساعته مراجعه میکنند بهتر است به منظور حفظ سلامتی خود از این کار خودداری کنند.
پورآیین تصریح کرد: بهترین شیوه برای کنترل ویروس این است که اگر فردی هرگونه علائم مشکوک از قبیل تب، سرفه، تنگی نفس، سردرد، بدن درد، مشکلات گوارشی و یا از بین رفتن حس بویایی و چشایی را در خود مشاهده کرد باید این علائم را کرونا تلقی کند و بهتر است به جای حضور در مرکز نمونه گیری، به مدت دو هفته خود را قرنطینه کند چرا که تردد وی برای حضور در مرکز و انتظار چند روزه برای دریافت پاسخ تست، در حالی که از ابتلای خود به کرونا اطمینان یافته است، باعث انتشار بیش از پیش ویروس در جامعه خواهد شد.
وی افزود: ما نگرانی مردمی که به مراکز نمونه گیری مراجعه میکنند را درک میکنیم و همکاری لازم را با آنها خواهیم داشت اما لازم است مراجع کنندگان به توصیههای پزشک عمل کنند. همچنین عدهای که با وجود نداشتن هیچ علائمی بر نمونه گیری پافشاری میکنند میتوانند با حضور در آزمایشگاه شفا و پرداخت مبلغی، اقدام به نمونه گیری کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان دزفول یادآور شد: زمانی که دزفول در پیک کرونا قرار داشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول موظف به افزایش میزان نمونه گیری به منظور بیماریابی بود و این امر باعث افزایش چشمگیر آمار مبتلایان شده بود موضوعی که اکنون تهران و بسیاری از شهرهای کشور با آن مواجه شدهاند و در راستای بیماریابی ظرفیت نمونه گیری را به میزان بسیار زیادی افزایش دادهاند اما در حال حاضر شهرستان دزفول در وضعیت پیک قرار ندارد به همین دلیل میزان تست گیری نسبت به دوران پیک، محدود است.
پورآیین با تاکید بر اینکه کرونا با هیچکس شوخی ندارد و سرعت انتشار آن بشدت افزایش یافته است، گفت: همه مردم باید اعتقاد داشته باشند که این بیماری به صورت گسترده وجود دارد بنابراین برای درامان ماندن و پیشگیری از این ویروس همه باید مثلث پیشگیری که شامل استفاده از ماسک، شست و شوی مرتب دستها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی میباشد را در بالاترین سطح مورد توجه قرار دهند. اگر هر کدام از این موارد مورد بی توجهی قراربگیرد میتواند باعث ابتلای فرد به کرونا شود لذا رعایت این ۳ مورد در کنار هم زنجیره قطع ویروس را فراهم میکند.
وی با تاکید بر لزوم خودداری مردم از شرکت در هرگونه تجمع و پرهیز از ترددهای غیرضروری، گفت: انتشار کرونا به صورت خانوادگی افزایش چشمگیری داشته است، بنابراین ضروری است مردم از برپایی دورهمی های خانوادگی و فامیلی و برگزاری مجالس عروسی و عزا بشدت پرهیز کنند تا چرخه انتقال ویروس متوقف شود.
به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در حال حاضر شهرهای مسجدسلیمان، آغاجاری، بهبهان، آبادان، اهواز، رامهرمز، امیدیه، شوشتر، دزفول و اندیمشک در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) و شهرهای کارون، خرمشهر، رامشیر، باغملک و ماهشهر در وضعیت نارنجی قرار دارند.
نظر شما