به گزارش خبرگزاری مهر، ارزیابی طرحنامه "حرکت و زمان" نوشته آقای حسنی در این جلسه مطرح و مقرر شد که رویکرد قرآنی این طرح تقویت شود و غیر از مداخل علیت در بحثهای دانشنامه ای، در مدخل های فلسفه نیز تأمل شود.
حجت الاسلام والمسلمین رشاد درباره این طرح گفت: یکی این بحث است که آیا می توانیم اینگونه بحثها را از دانش قرآن توقع داشته باشیم؟
وی ادامه داد: فرضیه تحقیق مبهم است. فرضیه باید کاملاً بیان شود و از تعابیر غیردقیق مثل حرکت و زمان در ملائکه اجتناب شود. بیائیم برخی از مدخل ها را با هم ادغام و فشرده کنیم تا مطالب قابل اعتنا باشد نه اینکه مطالب اندکی باشد و نشود به آن پرداخت ؛ زیرا اگر یک مقداری تجمیع کنیم ، مطالب بهتر بدست می آید.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این جلسه اظهار داشت: لازم است که یک مقاله درباره کلیات فلسفه ارائه شود که قلمرو و مفهوم قرآنی عقل و... داشته باشیم . مباحث هستی شناسی و امور عامه و دیگر مبحث علت و معلول را بیاوریم و محور دیگر مباحث قوه و فعل که مباحث حرکت و زمان و... تحت آن می گنجد. محور دیگر جهان بینی آن یعنی اینکه نگاه به عنوان شبهه متافیریکی به جهان امثال نظام احسن و... و یک محور هم راجع به موجودات که عوالم و هر آنچه که قرآن بدان پرداخته است، از آن می توان استخراج کرد و این شش مدخل مسائل فلسفی را پوشش می دهد و کاملاً فنی و مستند به آیات باشد. حال صفحات آن بیشتر باشد یا کمتر اشکالی ندارد و اگر در حدود 100 صفحه باشد، این مباحث را در اول مباحث کلام می آوریم.
طبق مصوبات این جلسه گروه فلسفه مقرر شد که هفده مدخل قبلی دانشنامة گروه فلسفه تعدیل و ادغام در پنج مدخل شود و برای هر یک از پنج مدخل سرفصلهایی تهیه شود.
نظر شما