به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله حبیب الله شعبانی صبح یکشنبه در شورای فرهنگ عمومی استان همدان گفت: مرکزیت و فرماندهی فرهنگ عمومی باید شورای فرهنگ استان همدان باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید ظرفیتهای شورای فرهنگ عمومی استان همدان را فعال و منسجم کنیم، افزود: مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان همدان برای تمام مجموعهها لازم الاجرا است.
امام جمعه همدان با بیان اینکه تمام پروژههایی که تأثیرات اجتماعی گستردهای دارند نیاز به پیوست فرهنگی دارند، ادامه داد: تقویت دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان همدان و فعال شدن آن باید در اولویت باشد.
آیت الله شعبانی تاکید کرد: اصلاح ساختار شورای فرهنگ عمومی، تشکیل کمیتهها، ارتباط با دستگاههای اجرایی، چارتبندی روشن و قابل دفاع باید از برنامههای آتی شورای فرهنگ عمومی باشد.
ساختار شورای فرهنگ عمومی و کمیتههای ذیل آن نیازمند بازنگری و تقویت است
وی با تاکید بر اینکه ساختار شورای فرهنگ عمومی و کمیتههای ذیل آن نیازمند بازنگری و تقویت است، گفت: باید نقش و جایگاه شورای فرهنگ عمومی تقویت شود اما این کار نیازمند مطالعه دقیق است.
امام جمعه همدان با تاکید بر اینکه باید تدبیری شود تا فرماندهی و مدیریت برنامههای فرهنگی استان همدان در دست شورای فرهنگ عمومی باشد و توسط این شورا سیاست گذاری و هدایت شود؛ افزود: امکانات و ابزارهای فرهنگی باید با مدیریت شورای فرهنگ عمومی ساماندهی شود.
آیت الله شعبانی بابیان اینکه نباید اجازه داد صحن شورای فرهنگ عمومی تبدیل به محلی برای ارائه گزارش عملکرد دستگاهها شود، گفت: صحن شورای فرهنگ عمومی به سبب محدودیت زمان و مشغله اعضا، ظرفیت بررسی دقیق مسائل را ندارد و لذا تشکیل کمیته تخصصی برای کشف راهکارهای اجرایی بسیار ضروری است.
وی بابیان اینکه موضوع پیوست نگاری فرهنگی، امری تخصصی است که نیازمند حضور افراد با تجربه در این حوزه است و نباید آن را به صرف نامگذاری مذهبی و ساخت مسجد و نماز خانه منحصر دانست، گفت: اثرات فرهنگی و اجتماعی طرحهای عمرانی و اقتصادی، باید به دقت مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد تا از زیانهای احتمالی آنها جلوگیری شود
وی تاکید کرد: سند جامع فرهنگی استان بسیار مهم است و نوشتن آن توسط شهرداری یا فقط یک دستگاه خاص امکان پذیر نیست و نیازمند مشارکت همه دستگاههای ذیربط است
باید قبل از آغاز هر پروژه اثرات فرهنگی و اجتماعی آن مطالعه شود
امام جمعه همدان بابیان اینکه باید قبل از آغاز هر پروژه اثرات فرهنگی و اجتماعی آن مطالعه شود، به طور مثال در پروژه اسکای مال این موضوع محل مناقشه افراد است؛ گفت: ظرفیت و توان مساجد، پایگاههای بسیج و نیرویهای جهادی در عرصه فرهنگ سازی و رعایت و پروتکلهای بهداشتی باید مورد استفاده قرار گیرد.
استاندار همدان نیز با بیان اینکه باید خروجی جلسات شورای فرهنگ عمومی استان همدان منجر به ارتقا فرهنگ جامعه شود، گفت: باید ظرفیتهای شورای فرهنگ عمومی استان همدان شناسایی و منطبق با آنها برنامهریزی شود.
سیدسعید شاهرخی با تاکید بر اینکه برنامههای شورای فرهنگ عمومی استان همدان باید منطبق بر فرهنگ و آداب و رسوم شهرستانها باشد، ادامه داد: معضلات فرهنگی شهرستانها باید به تفکیک شناسایی و در راستای حل آن برنامهریزی شود.
وی با تاکید بر اینکه باید در تمام برنامههای فرهنگی ارزشهای اسلامی و ایرانی لحاظ شود و برنامهها و تصمیمات شورای فرهنگ عمومی استان همدان گستردگی عام داشته باشد، گفت: دایره مسئولیت شورای فرهنگ عمومی به وسعت استان همدان است و بر همین اساس باید برنامههای متفاوتی برای شهرستانها در نظر گرفت.
استاندار همدان گفت: تصمیمات و برنامههای شورای فرهنگ عمومی استان همدان باید به نگاه مشترک دستگاههای اجرایی و متولیان فرهنگ شوند.
نظر شما