به گزارش خبرگزاری مهر، افشین ملایی رئیس فدراسیون ورزش های همگانی صبح امروز چهارشنبه با حضور در برنامه صبحگاهی چاپ اول شبکه خبر با اشاره به کم تحرکی که در جامعه وجود دارد به ارائه آماری در این مورد پرداخت و گفت: قبل از اینکه پدیده کرونا را داشته باشیم براساس آمار در سطح ملی ۵۶ درصد مردم ایران دچار کم تحرکی هستند و ۵۹ درصد هم دچار وزن بالا و چاقی هستند.
وی ادامه داد: این آمار نشان می دهد که سبک زندگی ما به شدت و به سرعت به سمت کم تحرکی و ماشینی شدن رفته است. بررسی بیشتر این آمار نشان می دهد که بیش از ۳۰ درصد مردم ایران دچار فشار خونه بالا هستند. متاسفانه این بیماری درمان قطعی ندارد و باید مدیریت شود.
رئیس فدراسیون ورزش های همگانی در ادامه به وضعیت بانوان و کودکان هم اشاره کرد و گفت: بر اساس همین آمار بانوان ایران که یکی از آسیب پذیرترین افراد جامعه هستند با ۶۴ درصد کم تحرکی مواجه هستند که آنها را در معرض آسیب پذیری بیشتری قرار داده است.
وی با اشاره به کم تحرکی که در بین کودکان وجود دارد نیز گفت: براساس آمار کودکان کشور ما ۲۰ درصد بیشتر از گذشته چاق شده اند. کودکانی که باید در این دوران شاداب و پرنشاط باشند و قابلیت های جسمانی را در بهترین شرایط داشته باشند دچار سبک زندگی غیرفعال شده اند که عمده ترین دلیل آن پررنگ شدن نقش تکنولوژی در زندگی آنهاست.
افشین ملایی خاطرنشان کرد: متاسفانه شیوع ویروس کرونا این کم تحرکی را در بین اقشار مختلف جامعه تشدید کرد و رسالت همه دستگاه ها، نهادها، فدراسیون و به ویژه صدا و سیما این است که در این دوران کم تحرکی آنطور که نگاه حاکمیتی است کمک کنند این نگرش در مخاطب تقویت شود و برنامه هایی که فدراسیون ها در نظر گرفتند بتواند از قدرت و تاثیرگذاری بیشتری بین مردم برخوردار شود.
وی با تاکید بر اینکه ماموریت اصلی فدراسیون ورزش های همگانی اهمیت دادن به سلامتی و تندرستی مردم است گفت: ما در فدراسیون ورزش های همگانی تندرست محور هستیم و رنگ باشگاه خاصی مد نظرمان نیست. متناسب با این ماموریت از ۵۰ روز قبل که تیم جدید فدراسیون مستقر شد کمپین آماده باش را با هدف انتقال دانش و نگرش صحیح به خانواده ها و کانون خانواده را با مشارکت ۵۳ انجمن و ۳۱ هیات استانی و در تمام شهرها اجرا کردیم که استقبال بسیار خوبی هم از آن صورت گرفت.
افشین ملایی ادامه داد: با توجه به شرایط گستردگی کرونا سعی کردیم به جای اینکه مردم به باشگاه ها مراجعه کنند که اساساً کار غلطی است، مربیان خودمان را به مجتمع ها ی مسکونی که دارای فضای باز مناسب هستند، اعزام کنیم. در این طرح و در قالب طرح آوای ورزش در همسایگی برنامه های ورزشی را برای مردم اجرا کردیم که هر روز یک ساعت ورزش برای اهالی مجتمع ها در نظر گرفتیم تا از این طریق ورزش را به نزدیکترین محل سکونت مردم ببریم.
ملایی با اشاره به برنامه هایی که این فدراسیون برای کودکان در نظر گرفته است گفت: با توجه به اینکه کودکان در دوران کرونا کمتر مورد توجه والدین قرار می گیرند سعی کردیم طرحی را اجرا کنیم که والدین را هم درگیر ورزش کنیم. این طرح با عنوان نشاط و کودک فعالیت خود را آغاز کرده و قرار است با استفاده از بازیهای هوشمند حرکتی نسبت به افزایش فعالیت های ورزشی کودکان با محوریت مادران برنامه را پیش ببرد. در حال تهیه فیلم های مرتبط با این طرح هستیم که آن را در اختیار مردم قرار دهیم.
رئیس فدراسیون ورزش های همگانی در پاسخ به این پرسش که این طرح چگونه اجرا می شود و مردم چطور باید از آن مطلع شوند گفت: این طرح برای دو ماه در نظر گرفته شده و از طریق هیات های استانی ورزش همگانی فراخوان داده می شود که مردم می توانند با مراجعه به این هیات ها ثبت نام کنند.
وی ادامه داد: در این طرح ۱۵۰۰ کودک مورد مطالعه قرار خواهند گرفت. به این صورت که پس از ثبت نام، از طریق ارزیاب های فدراسیون از کودکان تست گرفته می شود و متناسب با شرایط آنها بسته آموزشی شامل ۲۴ فیلم برای ۲۴ ساعت استفاده در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
افشین ملایی محور اجرای برنامه های ۵۰ روز اخیر را فضای مجازی عنوان کرد و گفت: همه برنامه هایی که فدراسیون ورزش های همگانی برای ایجاد تحرک و نشاط در بین مردم در نظر گرفته است با محوریت فضای مجازی اجرا شده و از آنجایی که هیات ها و فدراسیون در این بخش فعال هستند برنامه های مد نظر را به صورت فیلم های کوتاه، گفتگوهای زنده و سایر موارد در فضای مجازی ارائه داده ایم.
رئیس فدراسیون ورزش های همگانی در مورد کمتر دیده شدن این فعالیت ها و برنامه های این فدراسیون نیز گفت: در این بخش ما دو کمبود داریم که باید در آینده آنها را برطرف کنیم. اولین آن این است که ظرفیت نیروی انسانی فدراسیون برای اجرای برنامه ها کافی نیست. با توجه با این ظرفیت ما قابلیت این را نداریم که طرح های گسترده ای را اجرا کنیم. ما طرح هایمان را با هزار مربی آغاز کردیم در حالی که شاید برای این طرح به ۱۰۰ هزار مربی نیاز داشته باشیم که بتوانیم برنامه هایمان را اجرا کنیم.
افشین ملایی خاطرنشان کرد: دومین موضوع درخواست از رسانه هاست که همه باید به کمک فدراسیون ورزش های همگانی بیایند تا بتوانیم برنامه هایمان را به اطلاع مردم برسانیم و اطلاعاتی را که داریم با مردم به اشتراک بگذاریم تا بتوانیم در سلامتی و تندرستی مردم نقش پررنگ تری داشته باشیم.
نظر شما