به گزارش خبرگزاری مهر، فیلیپ براشر از نویسندگان برجسته جهان در عرصه مسایل و سیاست های کشاورزی در قالب گزارشی تحلیلی در سایت تخصصی saynotogom می نویسد: دانشمندان ایرانی چندی پیش نخستین فعالیت های تجاری برنج تراریخته را با موفقیت به سرانجام رساندند. باید توجه داشت این محصول، دستاورد ارزشمندی در عرصه فناوری زیستی این کشور و جهان محسوب می شود.
مقایسه برنج تراریخته با برنج های معمولی
براشر در این مقاله می افزاید : این برای نخستین بار در جهان است که برنجی تراریخته به عنوان محصولی مهم در عرصه کشاورزی به صورت قانونی به مرحله تولید می رسد. پیشرفت های صورت گرفته در ایران به همراه دستاوردهای مشابه دانشمندان چینی نشان می دهد که بیوتکنولوژی در حال گسترده شدن در مرزهای ماورای صنعت عظیم کشاورزی است. همین کافی است که می شنویم جول کوهن که تحولات بیوتکنولوژیکی انستیتو بین المللی سیاست های تحقیقات غذایی را در آمریکا دنبال می کند، می گوید: این که بخش دولتی ایران دست به چنین تلاشی برای اصلاح ژنتیکی محصولات غذایی می زند، بسیار حائز اهمیت است.
این یک مثال بسیار عالی از این حقیقت است که می توان در کشورهای در حال توسعه (ایران) به استفاده از فناوری های نوین در عرصه های ساده ای همچون تولید برنج های بهتر روی آورد |
به نوشته این کارشناس، دانشمندان ایرانی و چینی که درآستانه عرصه تجاری این برنج تراریخته هستند، بیشتر از آنکه کارهای تحقیقاتی خود را در بخش خصوصی انجام دهند، از بخش دولتی استفاده می کنند. این برنج تا پیش از عرضه انبوه، بارها مورد آزمایش های ایمنی و سلامتی قرار گرفته است و نکته مهم آن است که نتایج آنها تاکنون امیدوارکننده بوده است. مقامات ایرانی می گویند که به ازای هر آکر 2/2 تن از این برنج تولید می کنند و باید در نظر داشت که با آمریکا با پیشرفت های چندین ساله اش در این عرصه که 2/3 تن تولید می کند، فاصله چندانی ندارد.
نمایی از مزرعه برنج تراریخته
کوهن در این خصوص می افزاید: این یک مثال بسیار عالی از این حقیقت است که می توان در کشورهای در حال توسعه (ایران) به استفاده از فناوری های نوین در عرصه های ساده ای همچون تولید برنج های بهتر روی آورد.
در این مقاله در ادامه به مشکلات آمریکا در این زمینه اشاره شده و آمده است، برنج کاران آمریکایی کاری با تحقیقات بیوتکنولوژیکی ندارند و همواره منتظر واکنش مثبت در بازارهایی نظیر ژاپن و اروپا هستند، چون عمده محصولاتشان باید صادر شود اما در ایران وضع فرق می کند. تحولات ایران و چین فشارهای زیادی را بر دوش دولت بوش وارد می کند و این دولت را مجبور می سازد به بررسی چگونگی اداره واردات مواد غذایی مهندسی شده در سایر کشورها بپردازد.
نظر شما