به گزارش خبرنگار مهر، فتحالله حقیقی شامگاه یکشنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان درمحل استانداری زنجان، از روند نزولی بیماری کرونا دراستان زنجان خبر دادو گفت: متوسط اشغال تخت از ۱۲۲ مورد در هفته به ۷۳ مورد رسیده است.
وی با بیان اینکه در اوج بیماری ۷۱ درصد تستهای سرپایی که انجام میشد، مثبت بود، تاکید کرد: در حال حاضر این میزان به ۳۹ درصد رسیده است.
استاندار زنجان از افزایش تعداد تستهای سرپایی ازیک هزار تست به یک هزار و ۵۰۰ تست در زنجان خبر دادو افزود: با انجام بیش از ۱۱۰ هزار مورد تست نزدیک به ۱۰ درصد مردم تست گرفته شده که باید به ۳۰ درصد برسد.
حقیقی با بیان اینکه در پیک دوم بیماری کرونا در زنجان، ۱۳۱ مورد بستری در هفته وجود داشت، اظهار کرد: اگر در پیک سوم، شیوع بیشتر از این میشد باید به صورت هفتگی هزار و ۱۰۰ نفر بستری میشدند و اگر با همان پیک ۱۳۱ نفر جلو میرفتیم، این تعداد بستری در هفته به ۹۲۵ نفر میرسید و اگر به روال دو هفته پیش، روند شیوع بیماری ادامه داشت، باید ۸۷۰ نفر بستری به صورت هفتگی انجام میشد ولی طی هفته گذشته کرونا کاهش یافت و بستریها به ۴۶۸ نفر رسیده است.
استاندار زنجان، ابراز داشت: با اجرای محدودیتهای کرونایی طی دو هفته نزدیک به ۶۰۰ نفر نسبت به سناریوی اول کاهش بستری و نسبت به کمترین سناریو نیز به ۳۵۰ تا ۳۸۰ نفر کاهش بستری داشتیم.
حقیقی گفت: نسبت به سناریوی اول ۱۵۰ نفر، نسبت به سناریوی دوم ۱۱۰ نفر و نسب به سناریو سوم نیز ۹۲ مورد کاهش موارد فوتی وجود داشته است.
وی بر لزوم افزایش تستها از یک هزار و ۵۰۰ مورد به دو هزار تست تاکید کرد و افزود اگر این اقدام انجام شود، از بیش از ۲۰ درصد مردم تست گرفته میشود.
استاندار زنجان، ابراز کرد: جهش پایین آمدن سرعت موارد مثبت سرپایی در زنجان خوب است و سرعت مرگ و میر نیز نسبت به پیک دوم پایین آمده است.
حقیقی با بیان اینکه تنها راه قطع زنجیره کرونا در استان رعایت بهداشت فردی و اجتماعی است، تصریح کرد: رعایت پروتکلها توسط مردم استان بسیار خوب بوده که این همکاری باید تقویت شود.
وی بر اجرای طرح شهید سلیمانی در استان اشاره کرد و گفت: مسئولیت نقاهتگاهها و قرنطینهها در شهرستانها با فرمانداران است.
استاندار زنجان، برلزوم ضرورت تشکیل ستاد خیرین در استان تاکید کردو افزود: یک هزار قرنطینه و نقاهتگاه در استان فعال است که تاکنون یک هزار نفر دراین مکانها مراقبت شدند.
حقیقی با بیان اینکه کرونا در حال کاهش است، گفت: ابهر سرعت کاهشی کمی دارد و وضعیت کاهشی آن معنادار نیست و در خدابنده نیز سرعت کاهش بیماری خوب است و اگر وضعیت در طارم کنترل نشود، طی سه ماه آینده به یک مرکز خطرناک به لحاظ وضعیت شیوع کرونا برای استان تبدیل میشود و دراین میان کارگران فصلی از دیگر دغدغههای طارم است و کارفرمایان طارم باید کارگران فصلی را ازنیروهای بومی تامین کنند.
وی با بیان اینکه ایجرود وضعیت خوبی دارد، گفت: در حفظ وضعیت ماهنشان و ایجرود باید اهتمام جدی داشت و ابهر، خرمدره و طارم نیازمند اقدامات جدیتر در حوزه بیماری کرونا هستند، زیرا شرایط این شهرستانها شکننده است و باید مراقب بود.
نظر شما