۱۷ آذر ۱۳۹۹، ۱۵:۳۲

رئیس سازمان جنگل‌ها مطرح کرد؛

هدف‌گذاری زارعت چوب در ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشور

هدف‌گذاری زارعت چوب در ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشور

کرج - رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: امسال برای زارعت چوب در ۳۰ هزار هکتار از اراضی ملی و اشخاص هدف‌گذاری کردیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود منصور بعد از ظهر دوشنبه در حاشیه افتتاح نخستین مزرعه زراعت چوب استان البرز که در ساوجبلاغ واقع شده است، اظهار کرد: هدف از ایجاد چنین امکانی، تأمین چوب مصرفی مورد نیاز صنایع، کاهش برداشت چوب از سطح جنگل‌های طبیعی، کاهش قاچاق چوب و صرفه‌جویی در هزینه‌های ارزی است.

وی بیان کرد: پوشش گیاهی عملاً منجر به حفظ خاک پوشش گیاهی عملاً منجر می‌شود به حفظ خاک و به نوعی به تقویت سفرهای آب‌های زیرزمینی کمک و از سیلاب‌ها جلوگیری می‌کند.

نهال‌کاری و بذرپاشی در سطح ۲۳۲ هزار هکتار از اراضی کشور

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه مجموع اقدامات انجام‌شده در قالب کارهای سازه‌ای بیومکانیکی و بیولوژی است، تصریح کرد: کاری که امروز همزمان با روز جهانی خاک در سراسر کشور در ۴۲۰ شهرستان آغاز شد کار بیولوژیک مشتمل بر نهال‌کاری و بذرپاشی و … در سطح ۲۳۲ هزار هکتار است.

وی ادامه داد: این اقدام شامل جنگل‌کاری، توسعه و غنی‌سازی ۴۷ هزار هکتار، زارعت چوب ۳۰ هزار هکتار، جنگل‌کاری اقتصادی ۳۰ هزار هکتار و ۳۵ هزار هکتار بیابان‌زدایی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: این کار در کشور متناسب با شرایط اقلیمی آغاز می‌شود و سهم استان البرز یک هزار و ۲۰۰ هکتار از این ۲۳۲ هزار هکتار است.

وی با اشاره به طرحی که امروز به صورت نمادین در البرز افتتاح شد، گفت: این اقدام بخشی از زراعت چوب است، زراعت چوب به لحاظ نیاز صنایع چوب و کاغذ کشور در کنار سایر روش‌ها یک امر ضروری است.

منصور با بیان اینکه امسال برای زارعت چوب در ۳۰ هزار هکتار از اراضی ملی و اشخاص هدف‌گذاری کردیم، اظهار کرد: برای این امر به مشارکت فنی و نظارت فنی داریم و نهال رایگان به مجریان طرح در این خصوص تقدیم می‌کنیم.

ارائه ۸ میلیون تومان تسهیلات به ازای هر هکتار

وی تأکید کرد: امکان بهره‌برداری از تسهیلات بانکی وجود دارد و به ازای هر هکتار ۷ تا ۸ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اقدام دیگری که درباره این باره انجام شده است، عنوان کرد: هماهنگی‌های لازم با صنایع چوب و کاغذ انجام شده و مجریان می‌توانند خرید تدریجی تضمینی انجام دهند، یعنی اگر گونه‌ای بعد از ۵ سال قابلیت برداشت پیدا می‌کند به صورت تدریجی برای صنایع چوب خرید تضمینی انجام می‌شود تا در صورت تغییر الگوی کشت مشکلی ایجاد نشود.

وی در پایان با اشاره به اینکه این اقدام از قاچاق چوب و قطع درختان جلوگیری می‌کند، متذکر شد: به همین منظور این امر اقدام مؤثری است، چراکه در مناطقی که شرایط اقلیمی اجازه دهد به ویژه استفاده از آب‌های غیرمتعارف و پساب‌ها می‌تواند یک کار ارزشمند باشد و به لحاظ اقتصادی با قیمتی که چوب در صنعت دارد، کاملاً توجیه اقتصادی دارد.

کد خبر 5090134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha