به گزارش خبرنگار مهر، سعیدرضا کامرانی ظهر یکشنبه در مراسم پایانی مهرواره «قصههای ماندگار» که به صورت مجازی در کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان فارس برگزار شد، ضمن تشکر از شرکتکنندگان و دبیرخانه مهرواره قصهگویی، سلامتی و بهروزی را در شب یلدا برای همه آرزو کرد.
سرپرست کانون پرورش فکری فارس، قصهگویی را سنت پیشینیان دانست و با اشاره به سورههایی از قرآن کریم که در قالب قصه، آموزههای مختلف دینی را به مردم یادآور میشود گفت: استفاده از ابزار هنر دارای وجوه بسیاری است که علاوه بر پر کردن اوقات فراغت، تعامل، پرورش ذهن، رویکرد تمایل به زیبایی و لذت بردن، میتوان به جنبه هنر درمانی هم نگاهی تیزبینانه داشت که بسیاری از جوامع مترقی از آن بهره میبرند و قصهگویی یکی از همین هنرهاست.
وی بر اهمیت و نقش قصه و قصهگویی در زندگی کودکان تأکید کرد و گفت: قصه، یکی از مهمترین ابزار آموزش است که میتوان مفاهیم را در قالب آن به مخاطب کودک و نوجوان منتقل کرد. قصهگویی سنتی دیرینه است که با بهرهگیری از آن، میتوانآداب و رسوم و سنتها را ترویج کرد و با استفاده از قصههای کهن و به ویژه استفاده از کتاب روحبخش قرآن، به آموزش تعالیم و آموزهها، فرهنگ و هنر و مهارتهای زندگی اقدام کرد.
کامرانی همچنین قصه را ابزاری تأثیرگذار برای رشد فکری هم کودک و نوجوان و هم بزرگسالان دانست و از آن به عنوان ابزاری تربیتی نیرومند یاد کرد. به گفتهی او بسیاری از آموزههای دینی و اخلاقی و فرهنگی و تربیتی همچون مهربانی، صداقت، همدلی، همکاری، تلاش و کوشش، از راه قصه به دست ما رسیده و با ترویج قصهگویی میتوان آن را به آیندگان هم منتقل کرد.
سرپرست کانون فارس در پایان با اشاره به این مطلب که کودک و نوجوان نباید خود را در فضای کلاسهای درس محصور ببیند، ادامه داد: باید هم از محتواهای تولیدی در فضای مجازی بهره برد و هم خود دست به تولید محتوا زد. او بر استمرار فعالیتهای فرهنگی در فضای مجازی تأکید کرد.
نظر شما