به گزارش خبرنگار مهر، تا چندی پیش سخن از کمبود انسولین در داروخانههای خراسانجنوبی مطرح بود اما به نظر میرسد امروزه برخی بیماران دیابتی برای تهیه برخی از داروهای خوراکی خود نیز با مشکل مواجه میشوند که نمونه آن در مورد قرص گلی کلازید است.
بنا به گفته برخی از بیماران دیابتی خراسانجنوبی این دارو را قبلاً به راحتی از همه داروخانههای تهیه میکردند ولی در شرایط فعلی باید به چندین داروخانه مراجعه کنند تا بتوانند آن را تهیه و یا به قول معروف نسخه پزشک خود را وصول کنند.
غلامرضا آهنی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دلایل کمبود برخی از انواع داروها در داروخانههای خراسان جنوبی را میتوان از چند جهت بررسی کرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیانکرد: مشکل تأمین دارو اگر کشوری باشد که باید به دلایل ملی چون تأمین منابع مالی مناسب و ارتباطات و قراردادهای با شرکتهای تولید کننده (در مورد داروهای خارجی) و موضوع مواد اولیه اشاره کرد.
آهنی ادامه داد: برخی از انواع داروها نیز عموماً کمتر مورد استفاده قرار میگیرند و برای همین در همه داروخانهها یافت نمیشود.
وی افزود: البته برخی از مردم نیز به واسطه توصیه پزشک و یا به علت سابقه استفاده در مورد یک دارو حتماً آن را با یک برند خاص میخواهند که ممکن است آن دارو در بازار موجود بوده ولی برند مورد تقاضای برخی شهروندان نایاب باشد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند درباره این نکته که بیماران دیابتی علاوه بر انسولین با مشکل تأمین برخی داروهای خود چون گلی کلازید گاه با سختیهایی رو به رو میشوند، گفت: ما کمبودهای بازار دارو را از ابعاد مختلف همواره رصد میکنیم.
آهنی یادآور شد: در مورد داروی گلی کلازید هم ممکن است شهروندان برند خاصی از دارو را بخواهند ولی در هر حال نهایت تلاش ما بر تأمین نیاز بیماران است.
وی گفت: در مورد تأمین انواع انسولین نیز به جز در مورد یک مورد خاص «انسولین لانتوس یا همان گلارژین طولانی اثر»، دیگر مشکل وجود ندارد و از طرف دیگر توزیع انسولین ساماندهی شده و فقط به بیماران دیابتی داده میشود.
نظر شما