۱۰ تیر ۱۳۸۶، ۱۰:۲۰

در آستانه دیدار وی با پوتین اعلام شد؛

تلاش بوش برای افزایش فشارها بر ایران / روسیه مناسبات تجاری خود با ایران را دچار چالش نمی کند

تلاش بوش برای افزایش فشارها بر ایران / روسیه مناسبات تجاری خود با ایران را دچار چالش نمی کند

رئیس جمهور آمریکا در تلاش است تا در دیدار امروز خود با همتای روسی خود، به هر نحو ممکن موافقت روسیه را برای افزایش فشارها بر ایران جلب کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، مقامهای آمریکایی و نزدیکان بوش اعلام کردند : علاوه بر طرح سپر موشکی مهمترین موضوعی که بوش در دیدار امروز خود با پوتین به آن خواهد پرداخت؛ جلب حمایت روسیه برای افزایش فشارها بر ایران است.

در همین رابطه طی روزهای گذشته مقامهای آمریکایی به ویژه "نیکلاس برنز" معاون وزیر امور خارجه آمریکا تماس هایی را با مقامهای روسی برقرار کرده و درباره این تمایل آمریکا با آنها رایزنی کرده است.

به گفته مقامهای آمریکایی، کاخ سفید معتقد است هر چند دو قطعنامه پیشین شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران موثر بوده و توانسته مشکلاتی را در زمینه اقتصادی برای ایران به وجود بیاورد، اما این دو قطعنامه و تحریم های مربوط به آنها خللی در برنامه هسته ای تهران و غنی سازی اورانیوم در ایران وارد نکرده است؛از همین رو بهتر است با افزایش فشارها بر ایران، عرصه را بر آنها تنگ کرده تا تهران به ناچار از غنی سازی اورانیوم منصرف شود.

این در حالی است که کارشناسان سیاسی معتقدند بوش برای برای جلب نظر روسیه برای افزایش فشارها بر ایران باید در ابتدا نگرانی های مسکو درباره طرح سپر موشکی آمریکا را که قرار است در اروپای شرقی نصب شود برطرف کند، زیرا تصویب هر گونه قطعنامه ای در شورای امنت سازمان ملل متحد علیه ایران نیازمند موافقت روسیه است.

در همین راستا یکی از مقامهای روسی که در سفر پوتین به آمریکا همراه رئیس جمهور روسیه خواهد بود، گفت : بوش در تلاش است تا به هر نحوممکن غنی سازی اورانیوم در ایران را که به گفته مدیرکل آژانس بین الملل انرژی اتمی در حال پیشرفت است متوقف کند و به همین دلیل همراه شدن مسکو با آمریکا در این مسیر، کمک زیادی به تحقق ایده های بوش در قبال ایران می کند.

بر اساس این گزارش، یکی از طرح هایی که هم اکنون دولت آمریکا برای افزایش فشارها بر ایران در دست بررسی دارد؛ کنترل تمام محموله های وارد شده و خارج شده از ایران و یا حتی استفاده از طرح پیشنهاد شده از سوی انگلیس مبنی بر اجازه ندادن به کشتی ها و هواپیماهای ایرانی برای عبور از آبها و حریم هوایی سایر کشورها است، اما نتیجه این بررسی ها پس از دیدار بوش و پوتین مشخص می شود.

این در حالی است که آگاهان سیاسی معتقدند بعید است روسیه روابط تجاری خود با ایران را دچار چالش کند، زیرا این دو کشور مناسبات تجاری گسترده ای با یکدیگر دارند ؛ از سوی دیگر علاوه بر روسیه، چین نیز دارای حجم مبادلات گسترده ای با ایران است ؛ این دوکشور هیچگاه از ایران هسته ای و یا افزایش فشارها بر ایران صحبت نکرده اند، آنها فقط نگران این مطلب هستند که در صورت شکست دیپلماسی در پرونده هسته ای ایران، چه راهکاری را برای این موضوع باید اندیشه کرد.

کد خبر 510488

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha