۱۱ تیر ۱۳۸۶، ۱۰:۴۱

/ گزارش مهر از نفوذ فناوریهای مدرن در عرصه‌های نظامی /

پیش بینی کودتا و شورش‌ با فناوریهای نوین !

پیش بینی کودتا و شورش‌ با فناوریهای نوین !

فناوریهای نوین امروزه تمامی عرصه ها از جمله نبردهای نظامی را دربرگرفته است. ارایه مدلهای رایانه ای شبیه سازی برای بررسی احتمالات شکل گیری تنشهای نظامی و حتی پیش بینی کودتا و یاغی گری های ناگهانی از جمله مظاهر رشد فناوریهای نوین در عرصه های مختلف نظامی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این عرصه از فناوری های نوین در سال های اخیر و با توجه به گسترش مضمون جنگ علیه تروریسم و لشگرکشی کشورهایی نظیر آمریکا و انگلیس به مناطقی همچون عراق و افغانستان، بیشتر از گذشته مورد توجه متخصصان صنایع نظامی و سازندگان و طراحان تجهیزات و نرم افزارهای مربوطه و حتی طراحان حملات نظامی قرار گرفته است.

به گفته متخصصان، روش های کمی (Quantitative) می توانند نقش مهمی را در کمک به فرماندهان نظامی و رهبران سیاسی برای اتخاذ تصمیمات نظامی موثرتر و آگاهانه تر ایفا کند.

در راستای این تلاش ها، آزمایشگاه مریلند آمریکا دست به ابتکارات تکنولوژیکی جدید زده که طی آن با استفاده از مدل سازی های رایانه ای، امکان شکل گیری هرگونه اغتشاش نظامی، تلاش برای انجام حملات انتحاری و مواردی از این دست از سوی فرماندهان نظامی مورد بررسی قرار گرفته تا پیش از بروز هر حادثه ای جلوی آنها گرفته شود.

به گفته دانشمندان آمریکایی متخصص دراین عرصه جدید، رایانه های جدید می توانند به گونه ای برنامه ریزی شوند که به صورت خودکار و با سرعتی باورنکردنی به پردازش داده های دریافتی از هزاران گزارش نظامی مربوط به بروز حوادث مختلف پرداخته و برآوردهای احتمالی را ارایه کنند که در آنها احتمال بروز حوادث و واکنش های نظامی مختلف در میان نیروهای نظامی به نمایش کشیده می شود.

تحقیقات اولیه نشان داده اند که هرگاه گروهی از نظامیان مورد نظر آموزش های لازم را گذرانده و در برنامه های خاصی شرکت کنند، شانس انجام اقدامات انتحاری از سوی آنها بالغ بر 46 تا 47 درصد خواهد بود اما زمانی که خبری از این برنامه ها و آموزش ها نباشد، این شانس به رقم خطرناک 80 درصد می رسد.

به گزارش مهر، بنابراین به نظر می رسد که استفاده از مدل سازی های رایانه ای بتواند کمک زیادی به فرماندهان نظامی برای پیش بینی شکل گیری هرگونه شورش یا کودتایی داخلی یا خارجی کند. در این راستا اخیرا نیز برخی ابزارهای رایانه ای در اختیار آژانس های اطلاعاتی و دفاعی قرار گرفته تا به بررسی بازخوردهای رفتاری میان نیروهای نظامی پرداخته شود. به نظر می رسد که در آینده نزدیک باید شاهد تحولات بی سابقه در عرصه اشکال مختلف نبردها، چگونگی انجام آنها و طراحی های نظامی باشیم.

کد خبر 510959

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha