۱۳ تیر ۱۳۸۶، ۹:۴۸

/ روز قلم با اهل قلم / راضیه تجار :

قلم اسلحه جوامع است

قلم اسلحه جوامع است

قلم به مثابه اسلحه ای برای یک جامعه به شمار می رود که اگر در جهت مثبت به کار گرفته شود نتایج مثبتی هم در پی خواهد داشت. نویسندگان ما طی سال ها این مسئله را ثابت کرده اند.

راضیه تجار- نویسنده - در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب گفت: مسلما حضور ادبیات بهتر از نبودن آن است؛ زیرا هدف ادبیات در طی قرن ها و سال ها، روشنگری، آگاهی بخشی و جهت دهی به عامه مردم جامعه بوده است. یعنی مردم از طریق گونه های مختلف ادبیات چون شعر و داستان توانسته اند فرهنگ و اندیشه خود را ارتقا بخشند.

این نویسنده در ادامه تصریح کرد: جامعه ما هر روز در زمینه ادبیات مرحله رو به رشد را طی می کند و اصلا با این مسئله که برخی اعتقاد دارند روند کتابخوانی در ایران کاهش یافته است موافق نیستم. زیرا فکر می کنم آنهایی که همواره به مقوله کتابخوانی علاقمند بوده اند هنوز هم به ادامه همان روند مشغولند و جامعه ما از این موهبت تهی نشده است. 

تجار ادامه داد: در این میان معضلاتی نیز وجود دارد که مهم ترین آنها ناشر محوری است. اهمیت دادن وزارت ارشاد به ناشر بیش از نویسنده گواه این ادعاست. کما اینکه خوشبختانه اخیرا این نوع نگاه تغییر کرده و این ارگان توجه بیشتری به نویسندگان نشان می دهد.

وی با اشاره به اینکه دولت باید بر روی کتاب های داخلی بیش از آثار ترجمه سرمایه گذاری کند افزود: اینکه ادبیات جهان باید از طریق ترجمه به مردم معرفی شود ایرادی ندارد اما مسئله اساسی اینجاست که آثار بومی ما در این وادی مغفول مانده است .درحالی که ادبیات ما سوژه های فراوانی برای کار کردن دارد که انقلاب اسلامی در راس این موضوعات به شمار می رود. به این ترتیب ادبیات می تواند شاهراه خوبی برای بیان و رازگشایی تاریخی برخی وقایع مستند در مملکت ما باشد.

تجار در پایان گفت: توجه کردن به تولیدات ادبی داخلی و مفاهیم بومی می تواند در پررنگ کردن نقش ادبیات در جامعه نقش به سزایی داشته باشد.

کد خبر 511243

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha