سید فرهنگ فصیحی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر اساس بند واو تبصره 9 علاوه بر دستگاههای اجرایی، شرکتهای دولتی نیز موظف به اختصاص یک درصد از درآمد خود به پژوهش شده اند. همچنین بر این اساس شرکتها مختارند تا 4 درصد از اعتبارات خود را به پژوهش اختصاص دهند.
وی با بیان اینکه بودجه مصوب پژوهش برای سال جاری یک هزار و 250 میلیارد تومان بود که اکنون با تصویب تبصره های جدید دو برابر شده است، اظهار داشت: با احتساب اختصاص یک درصد اعتبارات شرکتها به پژوهش، بودجه پژوهشی کشور از این بخش در حدود یک هزار و 200 میلیارد بر آورد می شود.
معاون پشتیبانی شورای عالی عتف سهم بودجه پژوهشی از یک درصد اعتبارات دستگاههای اجرایی را معادل 350 میلیارد تومان دانست و گفت: با افزوده شدن اعتبارات شرکت ها مبلغ کلی بودجه های پژوهشی معادل 2 هزار و 800 میلیارد تومان در سال جاری خواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد، این رقم به طور کامل تخصیص یابد و وزارتخانه هایی مانند آموزش و پرورش که با کمبود اعتبار مواجه هستند نیز حداقل یک درصد از اعتبارات خود را به پژوهش اختصاص دهند.
فصیحی ادامه داد: در راستای تحقق تبصره های جدید، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری دستورالعملی را برای تشویق دستگاهها به اختصاص بیش از یک درصد تهیه کرده است که به وزارتخانه های مختلف ابلاغ می کند.
نظر شما