۱۳ تیر ۱۳۸۶، ۱۴:۲۱

/ روز قلم با اهل قلم / احمد بیگدلی:

انسان همیشه محتاج ابداع و عالم تخیل بوده است

انسان همیشه محتاج ابداع و عالم تخیل بوده است

آثار ادبی از دیرباز یکی از اصلی ترین پایه های اجتماع و جزئی جدایی ناپذیر از زندگی انسان محسوب شده است.

احمد بیگدلی - نویسنده - در گفتگو با خبرنگار مهر درباره لزوم فعالیت های ادبی در جامعه گفت: روح آدمی که از عالم دیگری است و در قفس تن اسیر شده، همواره احتیاج داشته تا با عالم تخیل و ابداع بیامیزد و دست به خلق زندگی خیال انگیزی بزند. نیاز انسان به کتاب نیازی لایتناهی است که از دیرباز در او وجود داشته است.

وی افزود: من اخیرا دو زندگی نامه " پاریس جشن بیکران " نوشته ارنست همینگوی و " زنده ام که روایت کنم " نوشته گابریل گارسیا مارکز را خواندم. آنچه برای من در وهله نخست جالب بود، محور بودن مطالعه برای نویسندگان بود. نویسندگان کشورهای دیگر بیشتر از ما مطالعه می کنند. دغدغه های اجتماعی در این کشورها نیز به خوبی به چشم می خورد اما مولف تمام هم و غم خود را بر مطالعه استوار می سازد و معضلات اجتماعی را دستمایه آثاری نفیس و با ارزش قرار می دهد.

نویسنده رمان " اندکی سایه " در ادامه خاطرنشان کرد: مسئله عمده در زمینه رشد ادبیات داستانی و شعر درحال حاضر این است که هیچ گونه تبیلغی از سوی رسانه هایی چون صدا و سیما صورت نمی گیرد. حتی در مطبوعات نیز به آن شکلی که باید شاهد اطلاع رسانی درباره این موضوع نیستیم. این غفلت درحالی اتفاق می افتد که ادبیات همواره توانسته در برهه های مختلف زندگی بشر، به مثابه یک ناجی عملکرد درخشانی داشته باشد. وقتی به خواندن یک رمان می پردازیم، درواقع داستان زندگی یک نسل را مرور می کنیم که این امر می تواند در کسب تجربیات بیشتر برای ما مفید باشد.

احمد بیگدلی اضافه کرد: امروز رمان های خوبی به وسیله نویسندگان جوان و پیشکسوت نوشته می شود که مضامین اغلب آنها ملموس و قابل درک است و خواننده می تواند با آنها ارتباط برقرار کند. این امر نشان می دهد که انسان معاصر با وجود دغدغه های بسیار همیشه به سمت ادبیات گرایش دارد.

کد خبر 511740

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha