به گزارش خبرگزاری مهر، آسوشیتدپرس با بیان این مطلب به نقل از کارشناسان اعلام کرد: هر چند استفاده از گروه های سنی و تجهیز آنها برای مقابله با شبکه القاعده در عراق در کوتاه مدت ممکن است نتایج مثبتی به همراه داشته باشد، اما در دراز مدت خطرات زیادی را متوجه عراق می کند.
این کارشناسان غربی بر این باورند: در صورت خروج نیروهای آمریکایی از عراق ممکن است گروه های سنی از تجهیزات به جا مانده از مبارزه با القاعده در جهت مبارزه با گروه های کرد و شیعه استفاده کنند.
در همین رابطه "آنتونی کردسمن" کارشناس سابق وزارت دفاع آمریکا چندی پیش در مجلس نماینگان این کشور اعلام کرد : احتمال دارد حمایت از گروه های سنی عراقی، سبب شکل گیری جبهه جدیدی در غرب این کشور شود.
با این حال فرماندهان نظامی آمریکا معتقدند حمایت از گروه های سنی برای مقابله با القاعده تا کنون نتایج مثبتی به همراه داشته و بهترین نتیجه این اقدام را می توان در استان انبار محلی که پیش از این به عنوان بهشت اعضای القاعده از آن یاد می شد مشاهده کرد؛ به گفته این فرماندهان از زمان آغاز طرح حمایت از گروه های سنی برای مقابله با اعضای شبکه القاعده در استان انبار، این افراد انبار را به مقصد شهر هایی چون فلوجه، رمادی و حدیثه ترک کرده اند.
ژنرال "جان آلن" معاون فرمانده نیروهای آمریکایی در غرب عراق نیز معتقد است : از زمان استفاده از گروه های سنی برای مقابله با شبکه القاعده نقش این گروه ها در ناآرامی های عراق کاهش یافته و رهبران گروه های سنی برای مقابله با القاعده با یکدیگر متحد شده اند.
بر اساس این گزارش، طرح تقسیم درآمدهای نفتی میان تمام گروه های عراقی که مجددا در مجلس این کشور مطرح شده در صورت تصویب می تواند از تقابل احتمالی گروه های سنی با سایر گروه های عراقی در آینده بکاهد، اما این پایان کار نیست و باید آمریکا تمام جوانب لازم در ادامه همکاری های خود با گروه های سنی و حمایت از آنها را بسنجد.
نظر شما