۱۳ تیر ۱۳۸۶، ۱۵:۳۰

/ گزارش مهر /

تحقق رویای زندگی مسالمت آمیز انسان و روبات !

تحقق رویای زندگی مسالمت آمیز انسان و روبات !

خبرگزاری مهر - گروه فناوریهای نوین : پیشرفتها نشان می دهد در آینده ای نزدیک روباتها در کنار انسان زندگی مسالمت آمیزی را آغاز می کنند. رویایی که در حال حاضر تنها در فیلمهای علمی تخیلی چون "من یک روبات هستم" و "مرد هزارساله" دیده می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مسابقات جام جهانی روبات ها (Robocup) از سال 1997 با حضور کشورهای مختلف دنیا برگزار می شود. در سال 1993 براساس ایده ای قرار شد که هر ساله این مسابقات تا سال 2050 برگزار شود و در این سال انسان به مرحله ای برسد که روبات هایی بسازد که هر نظر با انسان برابر باشند و بتوانند در یک مسابقه فوتبال با مخترعان خود مسابقه دهند و درمقابل اربابان خود به پیروزی دست یابند.

ازسال 1997 این مسابقات در بخش های روبات های فوتبالیست، روبات های امدادگر، روبات های مین یاب و روبات های مجازی به امید روزی که روبات با انسان مسابقه دهد، برگزار می شود.

روبات، سیستم خودکار توسعه یافته ای است که وظیفه دارد در انجام عملیات های دشوار جایگزین انسان شود.

اصطلاح روبات نخستین بار توسط "سکو کارل کاپک" (1890 تا 1938) نویسنده رمان سیاسی اجتماعی "روبات های جهانی راسوم" بکار گرفته شد. در حقیقت کاپک این واژه را از واژه " روبوتا" مشتق کرده بود. این لغت به معنی "پرقدرت کارشده" است.

تولد اولین روبات ها مقارن با تمدن صنعتی و اولین سیستم های کنترل و تنظیم ماشین های بخار بود. اما بی تردید اختراع برق ادامه حیات روبات ها را تضمین کرد و حتی پای این سیستم ها را به داستان های علمی تخیلی هم باز کرد.

توسعه روبات های صنعتی از آغاز دهه 50 و در آمریکا آغاز شد. پس از گذشت یک دهه، روبات ها چند هدفی و انعطاف پذیر شدند و توانایی ذخیره سازی و یادگیری برخی فرایندها را در انجام ماموریت های خود بدست آوردند.

هر روبات به کمک سیستم هایی می تواند حرکت کند. این حرکت ها شامل حرکات "نقطه به نقطه" و" متناوب" است. روبات برای حرکت سه بخش را باید شناسایی کند. این بخش های سخت افزاری که ساختار و اندام های حرکت را می سازند، شامل موتورهای الکترونیکی و الکتریکی، حسگرها و انتقال دهنده ها هستند.

از آغاز قرن بیستم ساخت موجوداتی مصنوعی که توانایی اندیشیدن را داشتند ساخته شدند.

درتاریخ روباتیک صنعتی دوره ای وجود دارد که در آن هوش مصنوعی وارد زندگی این روبات ها می شود و به این ترتیب روبات هایی ساخته شدند که روبات های صنعتی هوشمند پا به عرصه وجود گذاشتند.

اما تکامل روبات های هوشمند با ورود سایبر- نورون ها آغاز شد. سایبر – نورون ها روبات هایی را خلق کردند که شباهت بسیاری به انسان داشتند.

امروزه روباتیک صنعتی به سرعت پله های ترقی را می پیماید و حتی بیش از علوم دیگر از فناوری های برتر بهره جسته است.

دانشمندان علم روباتیک در تلاش برای ساخت ماشین های بیولوژیکی هستند که نه تنها از نظر ظاهری بلکه از نظر ذهنی هم بتوانند با انسان برابری کنند. این دانشمندان قصد دارند سیستم های عصبی و مغز انسان را در روبات شبیه سازی کنند.

هر روزه خبرهایی از ساخت روبات های مختلفی می شنویم که هریک پیشرفته تر از نمونه های پیشین هستند. روباتی که کاملا شبیه به سازنده اش است و به راحتی حرکات وی را تقلید می کند. روبات کودکی که همانند یک انسان واقعی بزرگ می شود، روباتی که در مراسن عروسی سازنده اش ساقدوش می شود. روباتی که نسبت به کلمات شادی آور یا ناراخت کننده از خود واکنش نشان می دهد.

کد خبر 512544

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha