حمید رضا چاکری به خبرنگار مهر گفت: با جلساتی که اواخر سال گذشته و امسال برگزار کردیم به این نتیجه رسیدیم که باید در این حوزه تحولاتی صورت گیرد. حسب تصمیم نهاد کتابخانه های عمومی ما از امسال سیاستگذاری، نظارت و بررسی مجلات را در تهران انجام می دهیم و مصوبات را به استان ها می فرستیم تا آنها خود تشخیص دهند که مخاطبان شان چه نشریه ای را انتخاب می کنند و سپس این فهرست را به تهران باز بفرستند.
وی افزود: در واقع ما با تمرکزگرایی در نظارت و تمرکززدایی در انتخاب، سهم مخاطبان مان را در شهرستان افزایش داده ایم و با این کار مشخص می شود که چه مجله ای خوانده می شود و چه مجله ای خوانده نمی شود.
معاون برنامه ریزی و امور کتابخانه های نهاد گفت: سیاست تمرکززدایی جدید نهاد در راستای ارج گذاشتن به نظر مخاطب و اتفاقاً به پیشنهاد خود مدیران استانی امور کتابخانه های عمومی بوده است و از حدود 500 نشریه ای که مجوز نشر دارند، نام 267 نشریه را به مدیران استانی خود اعلام کرده ایم تا از میان آنها عناوین مورد نیاز و تعداد آنها را به ما اعلام کنند.
وی افزود: به محض رسیدن سفارش آنها، مجلات مورد نیازشان در تهران خریداری و به مراکز استانی ارسال می شود. در واقع با این کار ما یک بار مالی را هم از دوش مدیران استانی برداشته ایم.
چاکری در خصوص بودجه مورد نیاز برای این کار گفت: سال گذشته که 145 عنوان نشریه داشته ایم حدود 800 میلیون تومان صرف خرید آنها کردیم و با توجه به تعداد 267 نشریه فعلی در سال جاری انتظار داریم این رقم به یک میلیارد و 500 میلیون تومان برسد.
وی ضمن تکذیب مجدد ممنوع الورود شدن برخی نشریات به کتابخانه های عمومی کشور گفت: تنها نشریه ای که از فهرست امسال ما برای خرید خارج شد " بایا " بود که این تصمیم در جلسه کارگروه تخصصی نشریات صورت گرفته و بر اساس آن مجله تائید نشده و از دور خرید خارج شده است.
معاون برنامه ریزی نهاد درباره دلیل این امر افزود: اعضای کارگروه تشخیص داده اند که این مجله مخاطب ندارد و به جای آن باید نشریه دیگری جایگزین شود.
نظر شما