به گزارش خبرنگار مهر، سالار حسین پور، افزود: علاوه بر جذب سهمیه تخصیصی استان از طریق مباشرین فروشگاههای زنجیرهای با ظرفیت بالغ بر ۶۰ شعبه در کل استان، سهمیه مضاعفی طی پیگیریهای مستمر بالغ بر ۷۵۰ تن نیز جذب و توزیع شد.
وی با اشاره به روند افزایش قیمتها، تصریح کرد: در ماههای اخیر افزایش قیمت مواد اولیه برای استحصال روغن خوراکی در بازارهای جهانی، مشکلات ناشی از تخصیص ارز مرجع و واردات مواد اولیه به کشور و رسوب این کالا در بنادر ورودی باعث التهاب در بازار روغن خوراکی شد.
وی ابراز داشت: گرچه دستور وزرای اقتصاد، صنعت، معدن و تجارت برای تسریع در ترخیص کالای رسوب شده در بنادر منجر به حمل مواد اولیه از مخازن به کارخانجات تولیدی و گشایشهای خوبی در این زمینه شد، اما دیگر مشکلات ناشی از تحریم باعث شده تا سرعت در استحصال و تولید همچنان با وقفه انجام شود.
حسین پور گفت: طبق آمار و اسناد موجود از مهرماه سال جاری روند توزیع روغن در کل شبکه کشور دچار اختلال شد. این در حالی است که قبل از این اتفاق، بازار استان از حیث تأمین و توزیع در وضعیت مطلوبی قرار داشته است.
رئیس صنعت، معدن و تجارت استان خاطرنشان کرد: بعد از بروز مشکلات و کمبود مواد اولیه این کالا در سراسر کشور، مدیریت تخصیص روغن خام در شبکههای توزیعی صرفاً از طریق ستاد تنظیم بازار کشور و شرکت بازرگانی دولتی ایران و بر اساس شاخصهای جمعیتی امکان پذیر شد.
وی افزود: بر این اساس سهمیه استان به صورت ۱۰۰ درصد جذب و به میزان ۲۵۰۰ تن در شبکههای توزیعی، عرضه شده است.
حسین پور تصریح کرد: سهم سرانه مصرف سالانه این کالا در اسناد راهبردی مدیریت کالاهای اساسی کشور و میزان حجم کالای توزیع شده در بازار طی چهار ماه اخیر در شرایط حاد کمبود کالا در سراسر کشور نشان دهنده تقارن میزان نیاز و عرضه است.
وی افزود: این مهم موضوعی بوده که بررسی آن در بازارهای سایر استانها که حتی محل استقرار چندین کارخانه تولیدی است، بسیار آسان بوده و از سوی دیگر مدیریت تقاضای مصرف نیز مطلب مهمی است که مدیریت آن توسط خانوارها بسیار با اهمیت است.
حسین پور گفت: بسیار پر واضح است این کمبود مربوط به استان نبوده و مقایسه بازار استان با سایر مراکز استانها و نقاط دیگر موید این مطلب است.
نظر شما