به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عباسعلی کریمی در اختتامیه بیست و یکمین دوره جشنواره ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران یک سال پر استرس و یک سال پر از کار از نظر کارآیی و مسئولیت اجتماعی پر بازده را از سر گذرانده اند.
وی افزود: من دست تمام دوستان که در یکسال گذشته با انگیزه های درونی بار بزرگی را کشیده اند می بوسم. آنها ثابت کردند دانشگاه علوم پزشکی تهران اگر دانشگاه مادر، کهن و قدیمی ترین دانشگاه کشور است این مسئولیت را به همان حد می شناسد و اجرا می کند.
کریمی یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی تهران در دوران کرونا هم در حوزه آموزش رتبه عالی داشته و هم در پژوهش علیرغم همه محدودیت ها به خوبی درخشیده است.
وی با اشاره به اینکه جزء علایق من است که تاریخ را دوباره بازخوانی کنم، خاطرنشان کرد: دارالفنون برای ما یادآور خاطرات شیرین است. ۱۷۰ سال قبل حدود ۷ دی ماه دارالفنون معروف افتتاح می شود. دارالفنون با ایده کسی که فقط ۱۳ روز بعد زنده می ماند و به دست افراد بی فکر به قتل می رسد. امیرکبیر حتی در آن زمان به فکر پزشکانی بود که قرار بود از خارج بیایند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: طب نوین در حوزه پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی در همان زمان آغاز می شود و با وجود اینکه طب در کشور ما قدمت زیادی داشت اما تغییرات و تحولات روش های جدید طب نوین از آن زمان آغاز می شود و حدود ۸۳ سال طول کشید تا دانشگاه تهران ساخته شود.
وی گفت: دارالفنون فراز و فرودهای زیادی داشته و علت آن هم نه معلم ها بلکه مسئولان مملکتی بوده اند که نگاه های متفاوتی به دانش و علم داشتند. ۱۵ بهمن ۸۳ سال بعد سالن تشریح دانشکده پزشکی ساخته می شود. در واقع دانشگاه تهران روی ریشه های دارالفنون بلند شده است.
کریمی اظهار داشت: این تاریخ را یادآوری کردم برای اینکه چند نکته بازگو کنم. تغییر نگاه ها و تغییر تحولات باعث افت و خیز در مراکز علمی و دانشگاه ها شده اند اما معلمان، استادان و اعضای هیات علمی در این دانشگاه با این وسعت زحمات زیادی را متقبل شده اند و همچنان زحمت می کشند.
وی گفت: در ۱۷۰ سال گذشته بسیاری از تحولات کشور در حوزه های فنی، پزشکی، ادبیات، حقوق، داروسازی، معماری و دندانپزشکی از دانشگاه تهران رقم خورده است و ما وارث این ثمره علمی هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: تغییر نگاه ها، تغییر مدیریت ها و تغییر مسئولان نباید باعث دلسردی اعضای هیات علمی به عنوان اعضای اصلی کار در کشور شود. فکر می کنم نسل ما نسلی است که باید امید داشته باشد و کار کند. مشکل ما در کشور ناامیدی و کار نکردن است. انقلابی بودن در دانشگاه یعنی تلاش کردن و ضد انقلابی بودن یعنی مانع ایجاد کردن و ناامید کردن نسل جوان.
وی تاکید کرد: ما وظیفه داریم که ناامید نشویم. موانع جذب نیروی جوان در دانشگاه خودمان را برطرف کنیم زیرا سرمایه ما سرمایه انسانی است و در همه زمینه ها این دانشگاه است که به داد جامعه و کشور می رسد و موجب آبادانی کشور می شود.
نظر شما