به گزارش خبرنگار مهر، محمد صادق بهشتی در پانزدهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن برگزار پنج شاخصه مرتبط با اقبال عمومی به قرآنکریم و نقش مسابقات قرآن که شامل: مسأله آموزش فراگیر، ظرفیتسازی جهت ایجاد رقابتعمومی، ترویج آموزهها و اندیشههای قرآنی، تبلیغات عمومی چگونگی برگزاری رویداد و انس عمومی با قرآن کریم بود را تبیین کرد.
در ادامه بهشتی به سه شاخصه ساختار اجرایی مسابقات حفظ و قرائت قرآن، ساختار فنیتکنیکی تلاوت مسابقهای و ساختار معنوی این تلاوت در جریان قرائت اشاره نموده و پیشنهاد کرد: به مساله تبلیغات و بروز رسانی آئین نامه و بهرهگیری از ظرفیتهای فناوری در امر داوری و گذار بهسوی تلاوتهای نیمهمجلسی در مسابقات قرآن بیشتر پرداخته شود.
تأسیس نظامی دانشمحورتر نسبت به ساختار مسابقات قرآن که شامل آموزشهای نظام مذکور در قالب نظامی دانشگاهی (سطوح پایهای، میانی و عالی) و در چارچوب آموزشهای مبتنی بر حفظ قرآنکریم، معناشناسی و تفسیر قرآن کریم، مکتب شناسی لحنی، روانشناسی تلاوت و.. شود، از دیگر پیشنهادات بهشتی در روز دوم نشست پانزدهم بود که به عقیده وی تأسیس این نظام جدید، میتواند به جایگزینی مناسب جهت کسب درجه سطح عالی تلاوت به جای دغدغههای فراوان کسب رتبه برتر در مسابقات قرآن باشد.
پس از ارائه این مقاله، عبدالرسول عبایی این مقاله را کاربردی دانسته و ابراز کرد باید به مساله ایجاد ساختار دانشمحور برای مسابقات توجه بیشتر مبذول گردد.
سپس محمد بنیادی طی سخنانی گفت: این مقاله، مقاله خوبی است اما میبایست بخشهایی به آن اضافه شود که این بخشهای شامل: تعریف دقیق از مسابقه، اهداف مسابقه، شیوههای مسابقه، دستاوردهای مسابقه، نقاط قوت و ضعف مسابقه و … است.
در پایان، دو نفر از حاضران نشست نیز به بیان نکاتی در خصوص مسابقات پرداختند.
سید حسین موسوی بلده، ضمن انتقاد از سیستم مسابقات گفت در حال حاضر تمامی زندگی قاریان به مسابقات گره زده شده است و باید این وضعیت تغییر کند.
در ادامه ولی یاراحمدی با اشاره به اینکه انتظارات از مسابقات بسیار زیاد است گفت: اینکه توقع داشته باشیم مسابقات تمامی دردهای جامعه قرآنی را دوا کند انتظار درستی نیست و باید در تمامی حوزههای آموزشی، پژوهشی و … قرآنی توسعه یافتگی مشاهده شود.
لازم به ذکر است پانزدهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن، که از ۱۴ بهمنماه آغاز شده بود تا امروز داشت.
نظر شما