به گزارش خبرنگار مهر، هفته گذشته خبری درباره پروژه سینمایی جدید هدیه تهرانی و پرویز پرستویی با نام "شکارچی" در خبرگزاری مهر منتشر و با واکنش هدیه تهرانی مواجه شد. محسن علی اکبری تهیه کننده این فیلم به طور مشخص اعلام کرد: " با این دو بازیگر مذاکره کردیم و توافقهای لازم حاصل شده است. البته خانم تهرانی توافق نهایی را منوط به مطالعه فیلمنامه نهایی و امضا قرارداد کرده است."
ساعتی پس از انتشار این خبر با پیگیری تهرانی و گله او از تهیه کننده فیلم که این خبر را اعلام کرده، خبرنگار مهر با علی اکبری تماس مجدد برقرار کرد که ایشان همچنان حرف های خود را تائید کرد و حاشیه های ایجاد شده را بیشتر برخاسته از حساسیت های به حق این بازیگر دانست که برایش محترم است.
از آنجا که به نظر می آید تهرانی بازیگری است که تا فیلمنامه کامل اثر شکل نگرفته باشد قرارداد نهایی را منعقد نمی کند، می توان این حساسیت را تا جایی که خبر از جایی غیرموثق به مطبوعات درز کرده توجیه کرد. ولی وقتی تهیه کننده حرفه ای به عنوان صاحب اولیه یک پروژه لازم دانسته در گفتگویی به پروژه آینده خود با ذکر این جزئیات اشاره کند، اعتراض و پیگیری ادامه دار تهرانی به نظر چندان حرفه ای نمی آید.
* چند وقت پیش در خبرها آمده بود مجید توکلی از بچه های مطبوعات پس از ساخت مستند "میم مثل سمیرا" و یک فیلم 110 ثانیه ای، قصد ساخت مستندی از زندگی فوتبالیست پیشکسوت علی پروین را دارد. طبیعتاً در مدتی که خبری مبنی بر تائید یا توقف این کار نبود، قطعیت در مورد ساخت آن وجود نداشت. ولی هفته گذشته خبری منتشر شد با این مضمون که بخش اول تصویربرداری مستند بلند "پروین" پس از گذشت چهار ماه از تولید به اتمام رسیده و ... پس از انتشار این خبر بود که واکنش جالب علی پروین خودنمایی کرد.
پروین خبر داد که از ساخت چنین فیلمی بی اطلاع است و گروه تصویربرداری هم برای یک برنامه تلویزیونی با وی مصاحبه کرده اند نه یک مستند! پروین در ادامه گفت : "برای ساخت مستندی درباره زندگی علی پروین من باید رضایت داشته باشم. اگر کار ساخت این پروژه ادامه پیدا کند از سازندگان فیلم شکایت می کنم."
روند این اتفاقات به قدری غریب است که بیش از هر چیز سابقه کم یا زیاد مطبوعاتی توکلی را به نوعی زیر سئوال می برد. جالب تر اینکه او درباره انگیزه ساخت این فیلم عنوان کرده : "همه آنهایی که روزی به اوج می رسند هیچ تضمینی برای بالا ماندن آنها نیست. ولی علی پروین یکی از آنهایی است که سالهای سال در اوج مانده و پایین نیامده و سلطان لقب اوست." جا دارد همینجا از فیلمساز جوان این سئوال را بپرسیم که اگر سلطان نخواهد کسی درباره در اوج ماندنش فیلمی بسازد، باید چکار کند؟!
* حذف صدای محسن نامجو از موسیقی تیتراژ مجموعه طنز شبانه "چارخونه" به کارگردانی سروش صحت را باید از عجایب تلویزیون در هفته گذشته دانست. جالب اینکه تبلیغات این مجموعه در حالی پخش شد که صدای نامجو ترانه را همراهی می کرد. اینکه ممیزی سیما احتمالاً هنگام پخش این مجموعه متوجه نداشتن مجوز رسمی نامجو شده اند جای تعجب دارد. به خصوص که این روزها آلبوم جدید و قانونی او با نام "ترنج" قرار است به بازار بیاید و در مجموعه نوروزی "ترش و شیرین" هم صدای او تیتراژ مجموعه را همراهی می کرد. یافتن توجیهی منطقی برای این برخورد را به مخاطب واگذار می کنیم. مخاطبانی که ناآشناترین آنها نسبت به موسیقی هم می تواند متوجه شود که صدای خواننده فعلی در تیتراژ چقدر فالش می زند!
* هفته گذشته فیلمنامه نویس و تهیه کننده "روز سوم" در برنامه رادیویی زنده ای حضور پیدا کردند و درباره تجربه خاص خود در این فیلم حرف زدند. جالب اینکه مهدی سجاده چی که از ابتدا دل پری از شیوع برخورد غیرحرفه ای با فیلمنامه نویسان داشت، در هر جای ممکن نقبی به این غده ریشه دار می زد. به عنوان مثال، وقتی از عقده مولف نمایی فیلمسازان ایرانی حرف می زد، بدون آنکه نامی از کسی ببرد از کارگردانی حرف زد که در جلسه تقدیر از عوامل مجموعه موفق خود، در جواب به اینکه ایده جذاب کار از کجا آمده به جای نام بردن از فیلمنامه نویس، آن را زائیده ذهن خلاق و پویای خود دانسته و "من هنوز هم حرصم می گیره وقتی این رفتار رو یادم می آد." این فیلمنامه نویس حرفه ای کمی بعد که از تجربه های دیگر خود در تلویزیون و سینما نمونه و مثال آورد، گریزی نبود از اینکه از مجموعه "خاک سرخ" ابراهیم حاتمی کیا نام ببرد که تجربه قبلی او در ژانر دفاع مقدس بوده و این مجموعه برگرفته از قصه "لیلا و جنگ" اوست. پیدا کردن ارتباطات ناپیدای پشت حرف های سجاده چی را به شما واگذار می کنیم.
* جشن خانه سینما حدود یک ماه دیگر یعنی 21 شهریور- روز سینما برگزار می شود. هر سال از حدود تیرماه برنامه های درازمدت داوری صنوف سینمایی مختلف و آکادمی آغاز می شد. در این برنامه ها فهرستی از فیلم های شرکت کننده در این جشن اعلام و با تعیین برنامه ای برای نمایش مجدد آن برای اعضا داوری صنوف مختلف، شرایطی فراهم می شد تا در یک روند تدریجی و حساب شده به فهرست پنج کاندیدای نهایی برای هر رشته رسیده شود. اما امسال قرار است جشن خانه سینما از شیوه داوری خاصی بهره ببرد، شیوه ای که ... دو ماه مانده به برگزاری جشن خانه سینما، جزئیات آن هنوز مشخص نشده و موکول شده به جلسه مطبوعاتی دبیر این جشن، پرویز پرستویی پس از بازگشت از ایتالیا. طبیعتاً باید قید داوری های دقیق و حساب شده سال های قبل را زد چون فرصتی باقی نمانده و احتمالاً با جشنی سینمایی مواجه خواهیم بود که مانند جشنواره فیلم فجر و ... که به شیوه داوری آنها اعتراض وارد است، چند سینماگر محدود برای کلیت سینمای ایران تصمیم می گیرند. به این می گویند استفاده بهینه از تجربیات ناخوش گذشته!
* تجربه نشان داده معمولاً تصویر هنرمندان زن استعداد بیشتری برای گیر افتادن در ممیزی مطبوعات دارد. تصویر هنرمندان زنی که شاید ملاحظات انتشار یک تصویر عمومی را رعایت نمی کنند و روزنامه داران را وامی دارند به دست بردن در این عکس ها و احتمالاً تغییراتی که توضیح واضحات است. اما جالب است که عکس یک بازیگر مرد جوان از زیر تیغ ممیزی یک هفته نامه گذشته است. مانی نوری بازیگر کودک مجموعه کودکانه پرمخاطب "قصه های تا به تا" که در کاراکتر امیر آقای جمالی شهرت پیدا کرد و بعدها در مجموعه های "خانه ما"، فیلم های سینمایی "مربای شیرین"، "عزیزم من کوک نیستم" و ... ایفای نقش کرد، این روزها تازه از خارج بازگشته و پای گفتگو با یک هفته نامه نشسته است. به نظر می آید مظاهر غرب یا هر عامل دیگری نشریه مورد نظر را واداشته در عکس این بازیگر جوان دست ببرد و ... این هم از اتفاق هایی که مطمئناً فقط اینجایی است و بس!
نظر شما