۱۷ تیر ۱۳۸۶، ۱۶:۲۹

/ اقلیت مسلمان و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر /

مسلمانان بریتانیا به تقویت همکاریها می‌اندیشند

مسلمانان بریتانیا به تقویت همکاریها می‌اندیشند

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: انتصاب وزرای مسلمان در کابینه جدید دولت بریتانیا و دولت در سایه این کشور، همزمان با حملات ناکام انفجاری در لندن و گلاسکو تقویت فعالیتهای مسلمانان را در راستای تأکید بر سهم مثبت خود و محکومیت تروریسم را در پی داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، نخست وزیر بریتانیا نماینده پارلمانی مسلمان حزب کار را به عنوان وزیر امداد بین المللی و توسعه در کابینه وزرای جوان با پیشینه و سوابق فرهنگی متنوع منصوب کرد.

نخستین وزیر مسلمان در کابینه جدید دولت بریتانیا منصوب شد

شاهد مالک سیاستمدار 39 ساله از دیوسبری نخستین مسلمانی بود که  در سال 2005 به عنوان نماینده حزب کار در مجلس عوام بریتانیا انتخاب شد.وی فعالیتهای گسترده ای در زمینه ادغام مسلمانان در جامعه داشته و آنها را به حفظ هویت اسلامی و ارزشهای بریتانیایی دعوت می کند. مالک پس از انفجارهای هفتم ژوئیه از سوی تونی بلر نخست وزیر سابق بریتانیا به عنوان عضو گروه کاری نمایندگان مسلمان برای بررسی راه های مبارزه با تروریسم منصوب شد.

شاهد مالک به ندرت با حزب کار مخالفت کرده است اما مخالفت خود را به صراحت درباره جنگ علیه عراق اعلام کرد. وی در آگوست سال 2006 نامه ای خطاب به بلر را امضا کرد که سیاستهای خارجی بریتانیا را پس از حمله به لبنان مورد انتقاد قرار داده بود. دومین نماینده پارلمانی مسلمان صدیق خان است که از سوی  براون به عنوان مشاور دولتی در رابطه با نمایندگان پارلمانی منصوب شده است. خان 36 ساله وکیل حقوق بشر است که در سال 2005 به عنوان نماینده توتینگ در پالمان انتخاب شد.

شورای مسلمانان بریتانیا به عنوان یک سازمان پوششی انتخاب این دو نماینده مسلمان برای فعالیت در دولت جدید را گامی به سوی ارائه چهره بهتر از مسلمانان در بریتانیا و نمایندگی آنها در دولت توصیف کرده است.

معاون دبیر کل این شورا اظهار داشت که سازمانهای اسلامی انتظار دارند این انتصابهای تازه تأثیر مثبتی برای مقابله با مشکلات مسلمانان داشته باشد.

نخستین زن مسلمان در کابینه دولت در سایه بریتانیا منصوب شد

چند روز پس از آنکه گوردن براون نخست وزیر جدید بریتانیا دو وزیر مسلمان را به عنوان اعضای کابینه خود منصوب کرد، یک زن مسلمان به عنوان نخستین وزیر مسلمان کابینه دولت در سایه این کشور منصوب شد.

 دیوید کامبرون رهبر حزب محافظه کار بریتانیا گفت: این تغییرات باعث می‌شوند که اعضای کابینه دولت در سایه تقویت شده و استعدادهای تازه وارد حزب شوند.

وی تغییرات تازه‌ای در اعضای کابینه خود داده و سعیده ورسی پاکستانی‌تبار را به عنوان وزیر انسجام اجتماعی منصوب کرده است. کامرون تأکید کرد که این تصمیم با هدف ارتقای انگیزه انسجام در حزب مخالف صورت گرفته است؛ چراکه انسجام و امنیت دو مقوله چالش برانگیز در این کشور محسوب می‌شوند.

بروان نیز دو مسلمان بریتانیایی را به عنوان اعضای کابینه متکثر خود منصوب کرده است. شاهد مالک به عنوان وزیری که در دپارتمان توسعه بین المللی فعالیت می کند و صدیق خان به عنوان مشاور دولت در امور پارلمانی انتخاب شده‌اند.

ورسی به عنوان نخستین زن مسلمان که به کابینه دولت در سایه بریتانیا ملحق می شود دارای پیشینه برجسته ای در حزب مخالف دولت است. ورسی پیشتر به عنوان نایب رئیس حزب محافظه کار بریتانیا با مسئولیت شهرها فعالیت می‌کرد.

ورسی 36 ساله که به زبانهای پنجابی، اردو، گجراتی مسلط است می‌تواند با جامعه گسترده آسیایی های بریتانیا ارتباط برقرار کند.

صحبت در مورد ارتباط اسلام و ترور برای وزرای کابینه بریتانیا ممنوع شد

نخست وزیر بریتانیا از وزرای کابینه خود خواسته است هنگام اشاره به وقایع تروریستی اخیر در لندن و گلاسگو از واژه " مسلمان" استفاده نکنند . استفاده و عدم کاربرد واژه " جنگ علیه ترور" نیز که توسط رسانه های غربی هنگام جنگ علیه عراق استفاده می شد نیز با هدف بهبود روابط جوامع اسلامی و غیر اسلامی مورد تأکید قرار گرفته است.

یک سخنگوی دولت بریتانیا در گفتگو با دیلی اکسپرس ضرورت به کار گیری لحنی با ملاحظه احترام ورضایت دوجانبه نسبت به تمام جوامع در بریتانیا را مورد تأکید قرار داد و آن را عامل وحدت ملی دانست.  این اقدام همچنین انتقاداتی را نیز از سوی حزب مخالف دولت در پی داشته است.

نتایج تحقیقی که در بریتانیا انجام شده نشان می دهد تنها 8 درصد از امامان جمعه بریتانیا در انگلستان متولد شده اند و قسمت اعظم خبطه های نمازهای جماعت به زبانی غیر از انگلیسی ایراد می شود.

 در تحقیقی که توسط بی بی سی انجام شده نشان می دهد که قسمت اعظم خطبه های نمازهای جماعت در بریتانیا به زبانهاب اردو،  هندو پاکستان ایراد می شود. این تحقیق همچنین فعالیت و مهاجرت گسترده ائمه جمعه به بریتانیا را که بیشتر از شبه قاره هند صورت می گیرد را مورد تأکید قرار داده و تصریح کرده است که به طور تقریبی سه چهارم آنها طی یک دهه گذشته وارد بریتانیا شده اند.

به تازگی چندین کشور اروپایی برنامه هایی را برای آموزش ائمه جمعه بومی تدوین و برنامه ریزی کرده اند. دولت بریتانیا نیز در ماه آوریل طرحی را با هدف ارتقاء نقش ائمه جمعه در آموزش جوانان آغاز کرده است، اما برخی از فعالان مسلمان به این طرح اعتراض کرده و اظهار داشته اند که آموزش و تعلیم از سوی دولتهای اروپائی نمی تواند صلاحیت و توانایی کافی برای ائمه جمعه را در پی داشته باشد.

مسلمانان بریتانیا راههای مبارزه با افراط گرایی را بررسی می کنند

رهبران مسلمان و ائمه جمعه بریتانیا شنبه 7 ژوئیه ( 16 تیر ماه) در سالگرد حملات انفجاری سیستم حمل و نقل لندن گردهم آمده و راههای عملی مقابله را افراط گرایی را بررسی کردند تا مقامات را در انجام وظایف خود یاری رسانند.

دکتر دوعادعبدالله نایب دبیر کل شورای مسلمانان بریتانیا گفت: رهبران مسلمانان و ائمه جماعات مساجد به منظور بحث و بررسی وضعیت کنونی بریتانیا گرد هم جمع شده، مقامات امنیتی نیز برای تبادل اندیشه درباره مبارزه با افراط گرایی به این جلسه دعوت شدند

عبدالله گفت: محمد عبدالباری دبیر کل شورای مسلمانان بریتانیا موضعگیری این سازمان پوششی را در این جلسه مورد تأکید قرارداد.

برگزاری این دیدار با دومین سالگرد حملات انفجاری لندن که 52 نفر را به کشتن داد همزمان بود. این جلسه همچنین یک هفته پس از خنثی کردن سه حمله تروریستی در لندن و گلاسگو برگزار شده است.

این فعال مسلمان چندین عامل را برای افزایش افراط گرایی مورد اشاره قرار داد و گفت: بسیاری از علل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را می توان علت افراط گرایی دانست. این امر می تواند به محرومیت مسلمانان ارتباط داشته باشد و حتی می توان آن را از تبعات بیگانه جلوه دادن آنها و تأثیرات سیاست خارجی دانست.

رهبران 2 میلیون مسلمان بریتانیایی سیاسیت خارجی دولت بریتانیا ، بیگانه سازی و به حاشیه راندن مسلمانان را از علل افراط گرایی می دانند.

کارکرد چند منظوره مساجد اتریش برای جامعه مسلمان

مساجد اتریش فعالیتهای خود را به منظور نشان دادن نقش حقیقی مساجد در اسلام به عنوان محل نیایش ، آموزش، رویدادهای فرهنگی و سایر خدمات آموزشی گسترش می دهند.

شیخ رمضان اسماعیل از وعاظ اتریش ارتقا سطح فعالیتهای مساجد اتریش را یک دستاورد چشمگیر و مثبت توصیف کرد و گفت: مساجد اتریش به همه مسلمانان و چالشهای پیش روی آنها پس از حملات یازدهم سپتامبر پی برده  و به محافل فرهنگی تبدیل شده اند که مسلمانان بسیاری را به خود جذب کرده اند.

تلاشهای اجتماعی مساجد با هدف القا کردن ارزشها و سنتهای اسلامی به نسل جوان و یاری آنها در راستای ادغام در جامعه بدون از دست دادن هویت اسلامی خود صورت می گیرد.

عبدالایاد متصدی مسجد فاتح گفت: مساجد از ذوب شدن جوانان در سنتها و آداب غربی جلوگیری کرده و آنها را با ماهیت و جوهره اصلی اسلام آشنا می کند.

200 مسجد و نمازخانه در این کشور اروپای وجود دارد که از این تعداد 60 مسجد و نمازخانه در وین واقع شده است. بر اساس قانون سال 1867 اتریش که احترام به تمام ادیان را تضمین کرده است، مسلمانان از حق ساخت مسجد و عمل به آداب دینی خود  در اتریش برخوردار هستند.  مسلمانان که حدود نیم میلیون نفر تخمین زده می شوند 6 درصد از جمعیت هشت میلیونی این کشور را تشکیل داده اند. اسلام در سال 1908 در اتریش به رسمیت شناخته شد و پس از مسحیت کاتولیک دومین دین بزرگ انن کشور محسوب می شود.

مسجد شورا در وین را می توان به عنوان نمونه و الگویی برای مساجد غرب تلقی کرد که نه تنها مکانی برای نیایش تلقی می شوند بلکه به عنوان نهادی چند منظوره عمل می کند که به تمام ابعاد زندگی مسلمانان اهمیت می دهد. این مسجد همچنین برگزار کننده مسابقات رقابتی فوتبال، والیبال است که در زمین بازی نزدیکی مسجد صورت می گیرد و آخر هفته به محفل آموزش قرآن، زبان عربی، آلمانی و علوم کامپیوتری تبدیل می شود.

حضور نماینده آمریکا در سازمان کنفرانس اسلامی گامی کیفی در راستای مصالحه است

دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی از تصمیم رئیس جمهور آمریکا مبنی بر انتصاب نماینده ویژه ایالات متحده در سازمان کنفرانس اسلامی استقبال و آن را گامی کیفی در راستای مصالحه دانست.

جورج بوش رئیس جمهور آمریکا در دیدار اخیر خود از مرکز اسلامی واشنگتن تصمیم انتصاب این سفیر ویژه را اعلام و نسبت به دستاوردهای آن ابراز امیدواری کرده است.

دکتر اکمل الدین احسان اوغلو دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی نیز ابراز امیدواری کرد این تصمیم سهم مهمی در پیشبرد گفتگو میان ایالات متحده آمریکا و سازمان کنفرانس اسلامی داشته باشند و گامی کیفی در راه تاریخی مصالحه میان جهان اسلام و غرب محسوب شود.

احسان اوغلو در بیانیه ای از به رسمیت شناخته شدن محکومیت عوامل افراط گرا در سازمان کنفرانس اسلامی توسط رئیس جمهور آمریکا ابراز مسرت کرد و اظهار داشت که این اقدام می تواند درک دوجانبه و همکاری میان آمریکا و کشورهای مسلمان را بهبود بخشیده و علاقه جوامع اسلامی را به گفتگو با حفظ احترام دوجانبه و دوستی مستمر نشان دهد.

وزیر امور خارجه ایالات متحده شخصاً طی یک تماس تلفنی دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی را از تصمیم دولت آمریکا مطلع کرده است. وی طی این مکالمه تلفنی نقش مثبت و مؤثر سازمان کنفرانس اسلامی را در ترویج میانه روی و توسعه در کشورهای اسلامی مورد تجلیل قرار داد.

دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی نیز از این تصمیم استقبال کرد و آمادگی این سازمان را مبنی بر همکاری با این سفیر ویژه، اعلام کرد.
این دو توافق کردند گفتگوهای خود را با نگاهی به ترویج فرهنگ تساهل، صلح، گفتگو و درک دوجانبه ادامه دهند.
تصمیم انتصاب سفیر ویژه ایالات متحده در سازمان کنفرانس اسلامی در پی تشکیل گروه سفیران سازمان کنفرانس اسلامی ماه مارس امسال در واشنگتن صورت گرفت.

نمایندگان سازمان کنفرانس اسلامی و شورای روابط اسلامی آمریکای دیدار کردند

دفتر شورای روابط اسلامی آمریکایی در میشیگان با نمایندگان سازمان کنفرانس اسلامی در دیترویت دیدار کرده و درباره گفتگوی بین ادیان و موضوعات عدالت اجتماعی تبادل نظر کردند.

به گزارش مهر، این دیدار از سوی دفتر امور آموزشی و فرهنگی وزارت کشور ایالات متحده در دفتر شورای روابط اسلامی آمریکایی مستقر در دیترویت، میشیگان و انجمن اسلامی دیترویت بزرگ در روچستر هیلز صورت گرفت.

نمایندگان سازمان کنفرانس اسلامی درباره جمعیت شناسی جامعه مسلمانان دیترویت، برنامه های دینی مساجد محلی و فعالیتهای بین ادیان پرسشهایی را مطرح کردند.

نمایندگان هر دو گروه تلاشهای سازمان کنفرانس اسلامی را به منظور غلبه بر اسلام هراسی و تحلیل و میانجیگری آن در بحرانهای کنونی دارفور، سودان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

داود ولید مدیر اجرایی دفتر شورای روابط اسلامی آمریکایی مستقر در میشیگان نیز از تلاشهای برخی مسئولان در راستای بهبود رابطه میان جهان اسلام و آمریکا به واسطه فعالیتهای سازمان کنفرانس اسلامی تشکر و قدردانی کرد.

براساس بیانیه این شورا، این دیدار نه تنها فرصت آموزشی برای هیئتهای سازمان کنفرانس اسلامی بود، بلکه فرصتی برای رهبران مسلمانان آمریکا بوده تا منافع مشترک و نگرانی های خود را با نمایندگان سازمان کنفرانس اسلامی به بحث و بررسی بگذارند.

علمای اندونزی دولت را در برنامه تنظیم خانواده یاری می‌کنند

علمای بانفوذ و برجسته اندونزی به تلاشهای دولت برای تنظیم خانواده میان پرجمعیت‌ترین کشور اسلامی ملحق شده و دولت را در اجرای این برنامه یاری می‌کنند.

سوگیری سیاریف رئیس هیئت ملی هماهنگی و تنظیم خانواده گفت: ما به این امید از علما دعوت کردیم در این برنامه شرکت کنند که به اهمیت بهداشت و تنظیم خانواده در آموزه ها و ارزشهای اسلامی واقفیم. به منظور بهینه‌سازی و تجدید حیات این برنامه، ما با رهبران مسلمان سراسر کشور از سطح استانی تا کوچکترین گروههای جامعه چون علمای مستقر در مساجد همکاری می‌کنیم.

علما در این برنامه ثبت نام می کنند تا به مردم اندونزی درباره بهداشت تولید مثل و مزایای ساختار تنظیم خانواده آموزش دهند.
هیئت ملی هماهنگی و تنظیم خانواده به منظور انجام این مأموریت پیش‌نویس راهبردی را برای یاری علما در ترویج برنامه تنظیم خانواده ارائه کرده است. کتاب اطلاعات بهداشت سلامتی، آموزش و ارتباط برای علما با کمک صندوق جمعیت سازمان ملل و چندین سازمان اسلامی در کشور آماده شده است.

سوگیری سیاریف گفت: ما این کتاب را توسط مراکز اسلامی توزیع خواهیم کرد.

حدود 60 هزار رهبر اسلامی در وزارت امور دینی اندونزی ثبت نام کرده اند. این هئیت ملی در نظر دارد گامهای مشابهی با رهبران دینی و معنوی غیر مسلمانان بردارد.

اندونزی با داشتن جمیعت 220 میلیون پرجمعیت ترین کشور اسلامی محسوب می شود. این کشور دارای 32 استان و 341 شهر و منطقه است. حدود 85 درصد این جمعیت مسلمان بوده اما در مناطق شرقی اندونزی تعداد مسلمانان و مسیحیان برابر است.

کد خبر 514266

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha