به گزارش خبرنگار مهر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ظهر امروزدر جلسه طرح تسریع انتقال یافته های تحقیقاتی کشت دوم اراضی کشاورزی استان های گیلان و مازندران در محل سازمان در ساری افزود: در حال حاضر حدود 137 هزار از اراضی شالیزاری مازندران به کشت دوم اختصاص یافته که حدود سه میلیون تن انواع محصولات زراعی بدست می آید.
عنایت الله تورنگ افزود: بیش از 50 درصد تولید محصولات زراعی مازندران تنها با انجام کشت دوم در اراضی شالیزاری محقق می شود.
وی تصریح کرد: 30 هزار هکتار از اراضی گندم و جو استان نیز پس از برداشت محصول به کشت دوم نظیر سویا و ذرت علوفه ای اختصاص یافته که حدود 60 هزار تن سویا و بالغ بر 50 هزار تن ذرت علوفه ای از این اراضی تولید می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت کشت دوم محصولات کشاورزی خاطر نشان کرد: کشت دوم باعث پایداری تولید، سبب کنترل آفات و بیماریها و علف های هرز، کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی برای زراعت و نیز استفاده موثر از نزولات آسمانی و تبدیل اراضی دیم به نیمه آبی و بالا بردن راند و مان تولید در سطح اراضی کشاورزی خواهد شد.
وی عدم انجام عملیات زیربنایی در سطوح گسترده، ضعف بنیه مالی کشاورزان، عدم وجود بازار مطمئن برای جذب محصولات تولید شده و نیز کمبود صنایع تبدیلی و بسته بندی را از موانع و مشکلات کشت دوم بر سر راه کشاورزان برشمرد.
نظر شما