به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، میل به کاهش هزینه، گسترش شعاع فعالیتهای تجاری و درک صحیح از رفتار مشتری و فروشنده موجب تغییر معیارهای سنتی داد و ستد و حرکت بازار به سمت خرید و فروشهای آنلاین شده است. تا چه میزان این انقلاب تجاری نوپا برای کاربران اینترنتی مفید واقع شده بر هیچکس پوشیده نیست و آثار آن را میتوان به سادگی در بهکارگیری نیروی کار و اشتغالزایی، رونق اقتصادی و کاهش محدودیتها جستوجو کرد. اما سوالاتی در این زمینه مطرح میشود که پاسخ به آنها چه بسا بتواند موانع پیش روی این نوع مشاغل را نیز کنار بزند، بهعنوان مثال فروش آنلاین چه سهمی در رونق و جهش تولید ملی دارد و آیا میتوان از آن بهعنوان ابزاری برای معرفی بازار ایرانی و صنعت بومی در دنیا استفاده کرد؟ یک کسب و کار آنلاین و یک برند نیاز به چه وجه تمایزی برای ماندگاری و موفقیت دارد؟ برای پاسخ به این سوالات، گفتوگویی با آقای احمد عزیزیان، مدیرعامل پلازیو صورت دادهایم. پلازیو یک پلتفرم خرید و فروش آنلاین کالا است که فعالیت تجاری خود را در اسفند ماه سال ۹۹، مصادف با تولد حضرت علی (ع) و روز پدر آغاز کرده است. برای آشنایی بیشتر با این مجموعه در ادامه با ما همراه باشید.
ایده ایجاد پلتفرم خرید و فروش آنلاین از کجا شکل گرفت؟
معمولاً ایدههای جدید کسب و کار از مشاهده ضعفها و نواقص موجود شکل میگیرد. مدتها بود که فروشگاههای مختلفی در فضای خرید و فروش آنلاین مشغول به کار بودند، اما هر کدام از آنها در زمینهای خاص مثلاً زمان تحویل کالا، بستهبندی محصول، قیمت و … نامطلوب ظاهر میشدند و این موضوع زمینه نارضایتی مصرفکنندگان را فراهم کرده بود. علاوه بر این، سیستم یکپارچهای برای معرفی و فروش کالا چه از ایران به سایر کشورها و چه برعکس وجود نداشت، وجود تحریمها و محدودیت در فعالیتهای بازرگانی نیز مشکلات کاربران داخلی را دوچندان کرده بود. با بررسی چنین وضعیتی تصمیم به ایجاد یک پلتفرم خرید و فروش با ویژگیهای متفاوت گرفتیم؛ درگاهی که بتواند در کنار برآورده کردن نیازهای خریداران و مشتریان، کمکی به تولیدکنندگان نیز باشد تا کالای خود را به ویژه به مردم داخل ایران و کشورهای حوزه MENA معرفی کنند. با این ایده، در کنار کمک به فروش کالای داخلی، میتوانستیم نقشی در رونق تولید ملی نیز داشته باشیم. همچنین با توجه به پیشزمینهای که از فروش کالاهایی با کیفیت پایین در فروشگاههای اینترنتی وجود داشت، پلازیو مصمم شد تا علاوه بر سرعت بالا در تحویل کالا به دست مصرفکننده، کیفیت محصولات را نیز با دقت بالا و وسواسگونه، توسط کارشناسان حرفهای بررسی کرده تا از بروز هر نوع کاستی در ارائه خدمات از جمله تغییر در ظاهر بستهبندی و ارسال احتمالی کالای استفادهشده یا آسیبدیده که این روزها متأسفانه وجود دارد، جلوگیری کند.
به نظر شما معرفی و فروش محصول خارجی تناقضی با رونق تولید ملی ندارد؟
ما از همان ابتدای فعالیت خود به مسئله رونق اقتصادی توجه ویژهای داشتیم و جهش و تقویت تولید را در برنامههای جاری و آتی خود قرار دادیم. پلازیو با معرفی محصولات خارجی به نوعی مشوق تولیدکنندگان داخل کشور است؛ چراکه تولیدکننده داخلی ضمن آنکه از این پلتفرم به مثابه درگاهی برای معرفی حوزه فعالیت اقتصادی و فروش کالای خود استفاده میکند، با کالاهای وارداتی که امکان تولید مشابه آن در کشور به هر دلیلی وجود ندارد، آشنا میشود. پلازیو درصدد است تا با ارائه اطلاعات فروش و مشخصات فنی کالاهای وارداتی به تولیدکنندگان داخلی، بودجه مناسبی را در سال ۱۴۰۰ برای تولیدکنندگانی در نظر بگیرد که تولید اولیه قابل قبول و با کیفیت بالا از محصول مشابه ارائه میدهند. این پلتفرم با کمال میل تولیدکننده داخلی را به سمت ساخت محصولات مشابه خارجی، با کیفیت بهتر و قیمت تمامشده کمتر سوق میدهد و طبیعتاً در درازمدت این موضوع به نفع شبکه تولید داخلی تمام میشود. در حال حاضر، بسیاری از مواد اولیه برای تولید در هر زمینهای در داخل کشور وجود دارد اما مشکلات اصلی در دسترس نبودن تجهیزات ساخت، جسارت ارائه ایده و نبود سرمایهگذاری است. به عقیده بنده، پلازیو نه تنها میتواند در رفع این موانع سهم بسزایی داشته باشد، بلکه با معرفی کالای ایرانی در بازار جهانی، گام بلندی در جهت ارزآوری به داخل کشور و تقویت فضای خرید و فروش داخلی خواهد داشت.
مشاغل آنلاینی مانند پلازیو چه تأثیری بر به کارگیری نیروی کار و اشتغالزایی داشتهاند؟
سرمایه انسانی ارزشمندترین دارایی است که یک مجموعه برای دستیابی به چشمانداز و برنامههای توسعهای خود به کار میگیرد. گروه پلازیو متشکل از نزدیک به صد جوان خلاق و با انگیزه در دفتر تهران و حدود ۵۰ نفر در دفاتر خارج از ایران است که در کنار هم برای نیل به اهداف مشترک تلاش میکنند. محوریت این اهداف را حرکت به سمت برنامههای توسعهای و گسترش شعاع فعالیت پلازیو شکل میدهد. همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردم پلازیو درگاهی است که هر فروشندهای از دورترین نقاط نیز قادر خواهد بود در این فضا حضور داشته باشد. این ویژگی از این جهت حائز اهمیت است که پلازیو در نقش حمایتکننده کالاها و صنایع بومی و معرفی آنها به بازار جهانی ظاهر شود و این یعنی حمایت از هر تولیدکننده خرد و کلانی که از سطح تولید تا فروش، گروهی تشکیل داده است تا در نهایت بتواند کالای خود را به فروش برساند و درآمدزایی کند.
پلازیو چه برنامههای توسعهای در سال پیش رو در نظر دارد؟
مشاغل مبتنی بر فضای آنلاین و تجارت الکترونیک مانند هر کسب و کار جدیدالورود دیگری چالشهای و پیچیدگیهای مختص خود را دارد ولی به عقیده بنده برنده واقعی مجموعهای است که با کمترین هزینه، بهترین کیفیت و خدمات را ارائه دهد. شاید تا پیش از شروع همهگیری بیماری کرونا، اینگونه مشاغل فقط از منظر عدهای خاص جدی گرفته میشد اما بعد از آن نیاز به فروشگاههای آنلاین معتبر بیش از گذشته احساس میشود و بنابر آمارهای رسمی، خریدهای اینترنتی پس از شیوع کرونا تا ۳۰۰ درصد رشد داشته است. آنچه که در حال حاضر پلازیو را از دیگر مجموعههای مشابه متمایز کرده و این مجموعه قصد دارد در سال پیش رو نیز به آن توجه ویژهای داشته باشد، کیفیت خدمات لجستیک (انبارداری، پیکآپ و تحویل) است تا به واسطه آن، کالا سالم و به موقع به دست مشتری برسد.
چشمانداز پلازیو را چگونه میبینید؟
بیشک لازمه توسعه فروشگاه پلازیو ارزیابی دقیق نیازهای مشتریان، بررسی سلایق بومی، اشراف کامل بر عرضه و تقاضا و ارائه کالا با پایینترین قیمت و بالاترین کیفیت است که بر هرچیزی ارجحیت دارد. پلازیو با معرفی کالاهای با کیفیت و اصل در تلاش است تا به مجموعه مورد اعتماد بازار مصرف تبدیل شده و مرجعی صادق با مشتری قلمداد شود. هدف پلازیو در بالاترین سطح جلب رضایت حقیقی مشتری است و برای نیل به آن تمام توان مالی و حداکثر ظرفیت نیروی انسانی خود را به کار گرفته و از کوچکترین نظرات کارشناسی و تخصصی در جهت مهارتافزایی و تقویت مجموعه استفاده میکند. انتظار میرود پلازیو در مدت کوتاهی به یکی از پلتفرمهای مهم خرید و فروش در بازار آنلاین تبدیل شود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما