به گزارش خبرگزاری مهر ، محمد شریف ملک زاده در نشست هماندیشی توسعه گردشگری سلامت افزود: سالانه 56 میلیارد تومان از محل گردشگری سلامت در دنیا درآمد حاصل می شود، اما کشور ما با وجود پتانسیل بالا سهم ناچیزی از این درآمد دارد.
وی گفت: پتانسیل ما با کشورهایی نظیر امارات و آفریقای جنوبی که در این زمینه فعال شدهاند، اصلا قابل مقایسه نیست، اما هنوز یک سایت اطلاعرسانی در مورد توانمندیهای درمانی کشور برای بیماران خارجی نداریم و از این نظر بسیار عقب هستیم به همین علت تصمیم داریم خیلی سریع این عقب ماندگی را جبران کنیم.
وی افزود: برای جبران این عقب ماندگی نیازمند همکاری تیمی مراکز درمانی، مراکز اقامتی، حمل و نقل ریلی و هوایی، آژانسهای گردشگری، وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه، صدا و سیما و رسانهها هستیم. اما ابتدا باید تعاریف و ضوابط را هماهنگ کنیم و بعد برای معرفی توانمندی کشورمان در این زمینه، تبلیغات وسیعی را شروع کنیم.
معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: ضوابط فعالیت مراکز توریسم درمانی و بیمارستانهای فعال در این بخش از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شده است و ما نیز ظرف یک هفته آینده با کمک متخصصان وزارت بهداشت ضوابط دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی را که تورهای تخصصی این بیماران را برگزار می کنند، تدوین می کنیم.
ملک زاده افزود: امسال دفاتر اطلاع رسانی گردشگری سلامت ایران در 25 کشور تأسیس میشود که سه دفتر آن در عمان، تایلند و دبی تأسیس شده است و 4 دفتر دیگر نیز طی روزهای آینده تأسیس می شود.
وی تصریح کرد: به سرعت میخواهیم وارد کار عملی شویم و به خود باوری برسیم و علاوه بر گردشگری سلامت در سال 86، گردشگری نخبگان و گردشگری عشایر را نیز فعال میکنیم و با توجه به اینکه در این تورهای تخصصی مسائل فرهنگی گردشگری عادی وجود ندارد حتما در این زمینه موفقیتهای بزرگی کسب میکنیم.
وی گفت: از دو سه هفته آینده فعالیت تورهای تخصصی در کشور آغاز می شود و مراکز اقامتی خاصی که به همین منظور تعریف میشود تحت نظارت بازرسیهای محسوس و غیر محسوس قرار می گیرد. باید در این بخش به مرحله ای برسیم که استانداردهای ما در داخل و خارج کشور زبانزد خاص و عام باشد.
وی افزود: در زمان حاضر 2200 دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی در کشور فعال است، از نظر اکوتوریسم جزء 5 کشور اول دنیا و از نظر جذابیت ابنیه تاریخی جزء 10 کشور اول دنیا هستیم و با این پتانسیل ایران می تواند قطب گردشگری خاورمیانه و منطقه باشد اما ارائه خدمات غیر علمی و غیر تخصصی در برخی از مراکز به این پتانسیل آسیب رسانده است؛ به همین علت گفته ایم، فعلا هیچ مجوزی صادر نشود تا بر اساس استانداردهای جدید شاهد ارتقای سطح کیفیت خدمات باشیم.
ملک زاده افزود: تورهای سلامت برای بیماران خاص، دیابتیها، بیماران قلبی برگزار میشود تا بیماران پس از مرخص شدن از بیمارستان دوران نقاهت خود را در یک منطقه توریستی بگذرانند و با سرعت بیشتری بهبود یابند.
نظر شما