علی عباسی کسانی صبح امروز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در ۱۱ ماهه سال جاری با اقدامات فنی صورت گرفته توسط کارشناسان پلیس فتا ۹۵ درصد جرایم سایبری استان کرمانشاه کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۹ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: با راه اندازی رمز دوم پویا جرایم در حوزه برداشت غیر مجاز و فیشینگ ۷۲ درصد کاهش داشته اما در مقابل سرقت و کلاهبرداری اینترنتی ۹۵ درصد افزایش داشته است که رابطه مستقیم با یکدیگر دارند.
رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه تصریح کرد: از ابتدای سال جاری در پروندههای اقتصادی بیش از سه میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان که از حساب مالباختگان به سرقت رفته بود، که به کمک کارشناسان پلیس فتا استان کرمانشاه و دستگاه قضائی ردگیری و به حساب افراد بازگشت داده شده است.
کسانی با اشاره به اینکه شایعترین جرایم سایبری در استان کرمانشاه مربوط کلاهبرداری و برداشت اینترنتی غیرمجاز از حساب افراد است، گفت: جرایم کلاهبرداری و سرقت از حساب افراد با ۶۱ درصد و جرایم سایبری اخلاقی با ۲۴ درصد بیشترین درصد جرایم را در استان کرمانشاه به خود اختصاص دادهاند.
وی با بیان اینکه چندین باند کلاهبرداری و سرقت در سال جاری کشف شده است، خاطر نشان کرد: در راستای رسیدگی به شکایت عدهای از شهروندان مبنی بر برداشت از حساب بانکی خود با بررسیهای انجام شده یک باند پنج نفره که در استانهای اصفهان، تهران، کاشان و کرمانشاه اقدام به سرقت از بیش از ۷۰۰ کارت بانکی کرده بودند، دستگیر شدند.
رئیس پلیس فتا بیان کرد: در اقدامی دیگر مأموران پلیس فتا اعضای ۲ باند دیگر را که که اقدام به سرقت از پنج هزار حساب بانکی از طریق درگاههای جعلی پرداخت وجه و پمپهای گاز کرده بودند را شناسایی و دستگیر کردند.
کسانی با اشاره به فرا رسیدن ۱۴ اسفند روز احسان و نیکوکاری افزود: متأسفانه عدهای در این ایام با برانگیختن احساسات مردم از آنها سو استفاده میکنند و از مردم درخواست داریم در صورت کمک به نیازمندان فقط به شماره حسابهای رسمی اعلام شده کمکهای خود را واریز کنند.
وی تاکید کرد: در صورت واریز وجه بهصورت آنلاین مردم حتماً توجه داشته باشند که آدرس تمامی درگاههای پرداخت بانکی نیز https://xxx.shaparak.ir است و اگر سایت دولتی یا درگاه بانکی فاقد این آدرسها باشد میتواند برای سرقت اطلاعات بانکی شهروندان طراحیشده باشد.
کسانی با اشاره برخی توصیهها به مردم در استفاده از فضای مجازی گفت: همشهریان حتماً سرویس پیامکی بانک خود را فعال کرده تا در صورت واریز وجه، پیامک انتقال را دریافت کنند و اطلاعات مهم کارت یا حساب بانکی خود بویژه رمز عبور را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهند.
رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: با توجه به ارتباط مستقیم دارو با سلامتی افراد، خرید و فروش دارو در فضایمجازی ممنوع بوده و بهتر است خرید هرگونه محصول دارویی تنها از طریق داروخانهها انجام گیرد و کاربران نباید به تبلیغات جذاب و فریبنده موجود در شبکههای اجتماعی اعتماد کنند زیرا ممکن است پیامدهای غیرقابل جبرانی را به همراه داشته باشد.
وی تصریح کرد: سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir مرجعی کامل از اخبار، اطلاعات و آموزشهای سایبری بوده و کاربران با مراجعه به آن میتوانند راهنماییهای لازم را دریافت نمایند و همچنین در صورت نیاز میتوانند گزارش موارد مشکوک را در سامانه پاسخگویی به فوریتهای سایبری در میان بگذارند.
نظر شما