به گزارش خبرگزاری مهر، "ایوان ایلند" مدیر مرکز صلح و آزادی در آمریکا در تحلیلی بر روی تارنمای اینترنتی "آنتی وار" با اشاره به تمایل افکار عمومی و نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوی آمریکا در خصوص درخواست برای خروج کامل نیروها از عراق می گوید : آمریکا می تواند حضور خود را در عراق کاهش داده و موج مخالفت ها را در عراق کم نماید.
ایلند همچنین در ادامه می نویسد : عراق به سرعت در حال تبدیل شدن به وضعیت غیر قابل تحملی است، مخالفان جنگ و همینطور نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری 2008 آمریکا احتمالاً درخواست خروج کامل و فوری از عراق را خواهند داشت. گرچه درباره تاثیرات منفی این سیاست اغراق می شود اما سیاستی درست است.
مدیر مرکز صلح آزادی در ادامه می نویسد : بدترین سناریو پس از خروج کامل نیروهای آمریکایی از عراق، کشیده شدن احتمالی دامنه جنگ داخلی این کشور به همسایگان است که این برای عراقی ها بد خواهد بود، اما تاثیر بسیار کمی برای امنیت آمریکا خواهد داشت.
این کارشناس در ادامه می گوید : صادقانه باید گفت که اگر ذخایر عظیم نفت در عراق نبود هیچ کس به اتفاقات این کشور اهمیتی نمی داد.
وی با اشاره به ارزش اقتصادی نفت می نویسد : برخی از اقتصاددانان بر این باورند که آمریکا برای دفاع از این ماده از نیروی نظامی استفاده می کند، اما بسیاری از کشورهای دارنده این ماده نیاز به صادرات آن برای به دست آوردن پول دارند، بنابراین استفاده از نیروی نظامی برای دفاع از جریان نفت که به واسطه نیاز به پول، خطری آن را تهدید نمی کند، اقدامی بی مورد به نظر می رسد.
به عقیده این تحلیلگر گرچه ممکن است به سبب وجود جنگ داخلی در کشورهای دارنده نفت قیمت آن افزایش یابد، اما احتمال قطع صادرات آن غیر ممکن است.
او در ادامه چنین استنباط می کند که دلیل دیگری برای حضور نظامی آمریکا در منطقه می تواند حمایت از همپیمانان باشد، اما این تحلیلگر این نکته را هم که حاکمیت گروههای ضد آمریکایی بر نفت خاورمیانه ممکن است جریان آن را به مخاطره بیندازد رد می کند.
او با ارائه دلایل و توجیهاتی مبنی بر حتمی بودن ارائه نفت به بازارهای جهانی به نکته دیگری اشاره می کند که آن امنیت رژیم اسرائیل است و دراین باره می نویسد : گرچه بی ثباتی در منطقه برای اسرائیل خوب نیست اما ممکن است جنگ عراق برای یک نظام یهودی بد نباشد. بعلاوه اینکه امنیت اسرائیل در نهایت با 200 تا 400 کلاهک اتمی که تل آویو دارد تضمین خواهد شد که نیاز به حضور نظامی آمریکا احساس نمی شود.
وی همچنین در جمع بندی خود می نویسد : اگر به درستی بی اعتباری این فرضیه که بی ثباتی در خلیج فارس اقتصاد کشورهای غربی را از هم فروخواهد پاشید، ثابت شود حتی یک جنگ تمام عیار در عراق آن قدر هم برای امنیت آمریکا بد نخواهد بود. در واقع به نظر می رسد هدف اولیه دولت آمریکا استفاده از نیروی نظامی برای کنترل جریان نفت به دیگر کشورها نظیر چین و اروپاست که دولت جرج بوش باید مهلتی را به مالیات دهندگان آمریکایی بدهد و این هدف امپریالستی را رها کند که در واقع ممکن است او با زور و با سروصداهایی که درباره خروج از عراق وجود دارد، مجبور به عقب نشینی کامل از عراق شود.
نظر شما