۲۰ اسفند ۱۳۹۹، ۱۶:۵۹

گزارش مهر؛

قند خون بیماران دیابتی در کرمان بالا رفت/ خبری از انسولین نیست

قند خون بیماران دیابتی در کرمان بالا رفت/ خبری از انسولین نیست

کرمان – داستان تلخ کمبود انسولین در کرمان ادامه دارد و بیماران دیابتی در کنار تهدید ابتلا به کرونا در صف داروخانه ها، با مشکل جدی در رویه درمان مواجه شده اند.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: این روزها اگر از جلوی داروخانه‌های شبانه روزی و داروخانه هلال احمر عبور کرده باشید صف‌های طولانی می‌بینید که اکثراً در آنها سالمندان ایستاده‌اند، از اقشار مختلف جامعه هستند اما دردشان مشترک است همگی دیابت دارند.

در حالی که بیماری دیابت از جمله بیماری‌های زمینه‌ای است که می‌تواند ویروس کرونا را مرگبار تر کند اما این روزها یکی از مشتری‌های دائمی داروخانه‌ها بیماران دیابتی هستند.

۷ روز در داروخانه‌های کرمان در جستجوی انسولین هستم

داستان کمبود انسولین در استان کرمان به خصوص در شهرستان‌ها هر چند تلخ اما تکراری شده است، یکی از شهروندان کرمانی می‌گوید: هفت روز است در داروخانه‌های منتخبی که انسولین توزیع می‌کنند در جستجوی انسولین هستم، هر چند مسئولان دانشگاه علوم پزشکی می‌گویند می‌توانیم دارو را با انسولین موجود در داروخانه‌ها جایگزین کنیم اما اینگونه نیست و با عوارض ناشی از عدم مصرف انسولین مواجه شده‌ام.

چرا با وجود اینکه انسولین یکی از داروهای مهم و مورد نیاز بخشی قابل توجه از مردم است مسئولان برای رفع این مشکل چاره‌ای جدی نمی‌کنند

محمد افراسیابی می‌گوید: چرا با وجود اینکه انسولین یکی از داروهای مهم و مورد نیاز بخشی قابل توجه از مردم است مسئولان برای رفع این مشکل چاره‌ای جدی نمی‌کنند و باید همیشه در استرس کمبود دارو باشیم.

وی ادامه داد: از ساعت ۷ صبح به داروخانه هلال احمر مراجعه کرده‌ام و الان ساعت ۱۰ صبح اعلام کرده‌اند سهمیه امروز تمام شده است، سوال من این است بیمار دیابتی که هر لحظه امکان دارد با مشکل جدی مواجه شود در چنین شرایطی چه باید انجام دهد.

بازار سیاه انسولین در کرمان / ‏‬ ۵۰ هزار تومان برای هر آمپول

وی افزود: نکته دردناک اینکه مسئولان می‌گویند این دارو از طریق شبکه دولتی توزیع می‌شود اما در همین صف‌ها مردم می‌گویند برخی افراد به صورت آزاد انسولین را در بازار سیاه هم توزیع می‌کنند.

وی می‌گوید: انسولین آزاد ۵۰ هزار تومان قیمت دارد و یک بازنشسته با این میزان حقوق اندک و تورم سر به فلک کشیده چطور باید هر دو روز ۵۰ هزار تومان پرداخت کند یا در صف داروخانه‌ها ریسک ابتلاء به کرونا را تحمل کند.

مادرم در صف انسولین کرونا گرفت

مریم غلامی جوانی کرمانی است که برای تهیه انسولین برای مادرش به داروخانه مراجعه کرده و به خبرنگار مهر می‌گوید: کار روزمره مادرش ایستادن در صف داروخانه‌ها برای تهیه انسولین بود تا اینکه به کرونا مبتلا شد و به دلیل بیماری زمینه‌ای تا یک قدمی مرگ پیش رفت این خطر همه بیماران دیابتی را تهدید می‌کند و سوال این است که چرا یک نظام توزیع مشخص و مؤثر برای تأمین انسولین قلمی ایجاد نمی‌شود و چرا یک سالمند باید در جایی ازدحام کند که به احتمال فراوان بیماران کرونایی هم برای تأمین دارو به آنجا مراجعه می‌کنند؟

دست‌های من به لرزش افتاده و دیگر نمی‌توانم تحمل کنم این وضعیتی است که هر بار تزریق انسولین با تأخیر مواجه می‌شود برای من به وجود می‌آید

زهرا محسنی نیز می‌گوید: دست‌های من به لرزش افتاده است و دیگر نمی‌توانم تحمل کنم این وضعیتی است که هر بار تزریق انسولین با تأخیر مواجه می‌شود برای من به وجود می‌آید.

وی گفت: هر بار تعداد محدودی انسولین به بیمار داده می‌شود و همیشه استرس تمام شدن انسولین و خرید مجدد را دارم در بازار آزاد هم به زحمت با قیمت‌های بالا می‌توان انسولین را تهیه کرد که برای من به صرفه نیست.

چرا توزیع انسولین را به شبکه‌های بهداشت واگذار نمی‌کنید؟

وی گفت: چرا این انسولین‌ها را به شبکه‌های بهداشت نمی‌دهند تا هم نظام توزیع از داروخانه‌ها جدا شود و هم نظم بهتری در محله‌ها با توجه به وجود شبکه‌های بهداشت ایجاد شود.

یکی از متصدیان داروخانه در کرمان نیز به خبرنگار مهر می‌گوید: انسولین در تعداد محدودی داروخانه توزیع می‌شود و هر بار هم تعداد دارو بسیار محدود است به طوری که نهایتاً چند بیمار را پاسخگو هستیم در حالی که صف بیماران انسولینی گاه تا ۵۰ نفر می‌شود.

وی افزود: رفع این مشکل به تصمیم گیری مسئولان در وزارتخانه بستگی دارد چون این انسولین وارد می‌شود و شاید بتوان با حمایت شرکت‌های تولید دارو این محصول را در داخل کشور تولید و از وابستگی به کشورهای مختلف خارج شویم.

وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل تحریم‌ها تهیه این نوع انسولین به سختی انجام می‌شود.

با هر گونه توزیع غیر مجاز برخورد می‌کنیم

مدیر اداره نظارت و ارزیابی مواد و فراورده‌های دارویی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به خبرنگار مهر می‌گوید: در کرمان ۱۴ داروخانه این دارو را توزیع می‌کنند.

محمد حسیبی افزود: ۱۵۲ هزار و ۶۵۶ قلم انسولین از ابتدای بهمن ماه توزیع شده اما در خصوص تقاضا آمار دقیقی نداریم.

وی ادامه داد: آمار بیماران وجود دارد و بر اساس آمار دارو توزیع می‌شود اما ممکن است تقاضای فرد بیشتر باشد.

وی بر کنترل روی توزیع انسولین خبر داد و گفت: اجازه توزیع در شبکه‌های غیر مجاز را نمی‌دهیم و با هر تخلفی برخورد می‌کنیم.

کمبود انسولین در استان کرمان ادامه دارد و عدم توزیع مناسب این دارو مشکلی جدی در جامعه شده که اکثر خانواده‌ها را درگیر کرده است.

کد خبر 5166799

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha