الهام نداف در گفتگو با خبرنگار مهر با تبریک میلاد حضرت حجت (عج) درباره معرفی مسجد امام حسن عسگری (ع) گفت: این مسجد دارای سابقه زیادی بوده و بعد از ورود حضرت معصومه (س) به قم و پس از وفات ایشان در نزدیکی حرم مطهر ایشان شناخته میشود.
کارشناس حوزه تاریخ و فرهنگ با بیان اینکه این مسجد خاصی است که به دستور امام معصوم (ع) ساخته شده است، افزود: این مسجد در مطابق احادیث و روایات، به دستور امام حسن عسگری (ع) در قرن سوم هجری قمری و توسط احمدبن اسحاق اشعری قمی وکیل آن حضرت ساخته شده است.
وی افزود: در سال ۱۱۲۹ این مسجد به دستور مهدعلیا همسر شاه سلیمان صفوی مرمت شد، ولی در زمان فتحعلی شاه قاجار براثر سیل خسارات زیادی دید و سپس توسط حاج حسین کدخدا مرمت و باز سازی شد.
نداف با بیان اینکه در طول سالیان گذشته تغییرات زیادی در بنای این مسجد ایجاد شده گفت: بعد از پیروزی انقلاب با خرید املاک اطراف مسجد توسط علما و مراجع شیعه مانند آیت الله محمد رضا گلپایگانی و آیت الله صافی گلپایگانی زمینه توسعه بنای آن فراهم گردید.
وی گفت: مسجد امام حسن عسگری (ع) در نزدیکی پل علیخانی واقع شده است. بنای آن مشتمل بر جلو خان، سردرب ورودی، صحن، ایوان جنوبی، شبستان، زیرزمین و چهار شبستان در اضلاع مختلف صحن میباشد و گنبدی با ۳۵ متر ارتفاع و گلدستههایی با بلندای ۵۹ متر مربع دارد و تمامی قرآن بر دیوارهای آن کاشی کاری شده است.
این پژوهشگر حوزه تاریخ و فرهنگ با بیان اینکه یکی از ویژگیهای این مسجد نگارش تمام آیات قرآن در طول ۹ هزار متر بر کاشیهای مسجد است افزود: زیر گنبد مسجد بنام ۱۴ معصوم (ع) ۱۴ مقرنس ساخته شده است.
وی افزود: اطراف ایوان اصلی غرفههای متعددی قرار دارد که سقف محرابی آنها با کاشی کاری، مقرنس کاری، گچبری و کتیبههای قرآنی تزئین شده است.
وی با بیان اینکه این مسجد در بعداز انقلاب از پایگاههای مهم فرهنگی بوده است، افزود: در برههای مسجد امام حسن عسگری محل اقامه نماز جمعه قم بوده و محل تدریس دروس حوزوی آیت الله محمد تقی خوانساری، امام خمینی و آیت الله اراکی بوده است.
نظر شما