ناصر شفیعی مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت : اجرای این طرح رو به اتمام است و تنها دو، سه کتابخانه عمومی دیگر در شهر تهران باقی مانده اند تا طرح به اتمام برسد. این کتابخانه ها نیز تا هفته آینده زیر پوشش این طرح می روند.
شفیعی اضافه کرد: این طرح که کلید آن از زمستان سال قبل زده شده بود، خوشبختانه با موافقت سازمان مدیریت و برنامه ریزی در تامین 250 میلیون تومان هزینه اجرای آن به روزهای پایانی خود رسیده است.
وی درباره ویژگی های این طرح گفت: با اجرای طرح جامع فناوری اطلاعات (IT) برای کتابخانه های عمومی، تمامی اطلاعات مربوط به کتابخانه های تحت پوشش - که تعداد آنها در شهر تهران به بیش از 35 کتابخانه می رسید - اعم از تعداد کتاب، نام نویسنده، مترجم و عنوان کتاب، وضعیت خدمات دهی به اعضا و سایر موارد مربوط به امانت دادن کتاب، در یک سیستم شبکه ای ذخیره می شود و مراجعان می توانند با مراجعه به یک کتابخانه عمومی، به اطلاعات مربوط به هر کتاب ویژه ای که در کتابخانه ای دیگر موجود است دسترسی پیدا کنند و در آینده ای نزدیک آن کتاب را حتی امانت بگیرند.
وی در این باره افزود: همچنین برنامه ریزان می توانند به فهرست کتاب های پرمخاطب، کم مخاطب، فرسوده، نو و غیره دست یابند که در این صورت می توانند برای کتابخانه ها برنامه های دقیق تری اجرا کنند.
مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور همچنین از راه اندازی سیستم نرم افزاری مربوط به طرح جامع فناوری اطلاعات برای کتابخانه های عمومی در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: چند سیستم برای این کار مورد بررسی قرار گرفته اند که به زودی سیستم مناسب مشخص و راه اندازی می شود.
به گزارش مهر، طرح تجهیز کتابخانه های عمومی به فناوریIT بهمن ماه سال گذشته با امضای قراردادی با یک شرکت خصوصی آغاز شد و قرار است با انجام پایلوت آن در سایر شهرهای استان تهران و دیگر استان های کشور هم اجرایی شود. هدف از اجرای این طرح، تجهیز و توسعه مکانیزم امانت کتاب ها، امانت بین کتابخانه ای آنها و مسائل مرتبط با آن اعلام شده است. این طرح موارد سخت افزاری و نرم افزاری کتابخانه ها را پوشش می دهد.
نظر شما