وی افزود : در حال حاضر شهرداران مناطق 22 گانه شهرداری تهران موظف هستند که روزهای دوشنبه هر هفته از صبح تا ظهر به طور مستقیم پاسخگوی مسائل و مشکلات شهروندان منطقه خود باشند به خصوص شهروندانی که در سیستم اداری حقی دارند و در حق خود دچار مشکل شده اند .
قالیباف همچنین با اشاره به حضور جمعی از متخصصان دانشگاهی از منطقه 2 و دانشگاه تهران در مرکز 1888 گفت : اکثر این افراد متخصص و عضو هیات علمی دانشگاه ها بودند که با حضور در جلسه امروز بدون کوچکترین توقعی طرح های جالبی را در حوزه خدمات شهری ، شهرسازی ، حمل و نقل و ترافیک و فضای سبز مطرح کردند که قرار شد در یک جلسه جداگانه به طور کامل در این زمینه بحث و تبادل نظر شود .
وی افزود : همچنین این متخصصان پیشنهاد راه اندازی خانه تخصصی را در محلات شهر تهران ارائه داند که از این طریق هر فردی در محله خود رسیدگی به مسائل و مشکلات محله اش را بر عهده بگیرد که قرار است به طرح به صورت پایلوت همزمان با اجرای طرح جهادی 137 در منطقه 2 اجرا شود .
شهردار تهران در خصوص تاثیر برگزاری جلسات ارتباط مستقیم مسئولان شهرداری تهران با شهروندان با تاکید بر اینکه همواره معتقدم که ملاقات های حضوری که با شهروندان در 1888 و یا در مناطق انجام می شود به این مقدار که برای ما مفید است شاید برای مراجعه کنندگان مفید نباشد زیرا برگزاری این جلسات به مجموعه مدیریت شهری کمک می کند تا از جهت فکری به درک درستی از شرایط و مشکلات شهروندان رسیده تا وقتی در اتاق کارمان هستیم ( که البته شخص بنده اکثرا در حال سرکشی در مناطق هستم ) با یک درک واقعی از مشکلات شهروندان در پی حل معضلات و مشکلات شهری برآییم .
قالیباف با بیان اینکه ماهیت کاری که در شهرداری تهران صورت گرفته اقدام پسندیده و کار سیستماتیک خوبی است ، اظهار داشت : در این مدت نیم روزی که در مجموعه 1888 حضور داشتم تعداد رسیدگی به مشکلات شهروندان از 600 مورد فراتر رفت که 40 مورد از آنها مراجعات حضوری شهروندان بود .
به گفته شهردار تهران از اردیبهشت ماه سال گذشته تا کنون با گذشت بیش از 14 ماه تعداد 700 هزار تماس تلفنی با مرکز 1888 برقرار شده که 80 درصد از این تماس ها با راهنمایی و مشاوره حل شده و20 درصد در سیستم نیاز به پیگیری و رسیدگی داشته است .
شهردار تهران در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که مرکز 1888 تا چه حد انعکاس دهنده واقعی تخلفات کارکنان شهرداری است ، تاکید کرد : بارها به مسئولین 1888 تاکید کرده ام که این مرکز محل ارجاع درخواست هاو مشکلات مردم است و اگر کارشناسان مجموعه شهرداری تهران خطایی سر بزند و نه از طریق این مرکز بلکه از محل دیگری به من منعکس شود دیگر به جایی ارجاع نخواهد شد بلکه شخص بنده راسا در این زمینه تصمیم گیری خواهم کرد و با هیچکس نیز در این زمینه تعارفی ندارم .
قالیباف با تاکید بر اینکه خیلی از کارهای تشریفاتی خوشم نمی آید، تصریح کرد : در حال حاضر سیستم پیام کوتاه و صندوق صوتی در مرکز 1888 فعال است وهمچنین هر روز به صورت آن لاین به تماس هایی که از سوی شهروندان با 137 گرفته می شود گوش می دهم و در برخی موارد 10 مورد را انتخاب کرده و شخصا با آنها ارتباط برقرار می کنم .
وی با بیان اینکه معتقدم با این کار عدالت در خصوص امکان دسترسی شهروندان به شخص شهردار فراهم می شود ، تصریح کرد : معتقدم که اگر قرار است در یک زمینه تخفیفی به شهروندان داده شود باید یک ضابطه تعیین شود تا همه افرادیکه واجد شرایط هستند حتی اگر شهردار را هم نبینند از این تخفیف بهره مند شوند چراکه اگر این گونه نباشد این شبهه در اذهان عمومی ایجاد می شود که ملاقات ها خرید و فروش می شود و البته قطعا این گونه نیست .
شهردار تهران با بیان اینکه در حال حاضر 90 درصد مشکلات شهروندان در شهرداری تهران مربوط به حوزه شهرسازی است ، تصریح کرد : با تلاش 18 ماهه ای که در این زمینه صورت گرفته به شهروندان تهرانی قول می دهم که در مهرماه امسال به طور رسمی تمام بحث های مربوط به پایان کار و صدور پروانه مانند آنچه در حال حاضر برای صدور گذرنامه اتفاق می افتد ، مکانیزه شود تا دیگر نیازی به مراجعات حضوری شهروندان نباشد و به این بخش از کارهای مردم خارج از تشریفات اداری رسیدگی شود .
شهردار تهران در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص تغییراتی که در تعیین مدیران شهرداری های مناطق صورت می گیرد ، با تاکید بر اینکه کاملا معتقد به چرخش بین مدیران هستم ، تصریح کرد : از روزی که به شهرداری تهران آمدم هر چه در شهرداری گشتم تا یک بانک ارزیابی از عملکرد مدیران مجموعه پیدا کنم متاسفانه به نتیجه نرسیدم بطوریکه مشخص نبود مدیری که به فرض 30 سال در این مجموعه فعالیت کرده آیا پرونده کاری مشخصی دارد یا خیر و در این پرونده کاری چه نقاط ضعف و قوتی منعکس شده است .
قالیباف ادامه داد : 8 ماه زمان برد تا سیستم ارزیابی مدیران در شهرداری تهران راه اندازی شد و شاید این اقدام برای اولین بار صورت گرفته است که همه معاونین در شهرداری های مناطق و شهرداران نواحی با حکم شخص بنده منصوب می شوند درحالیکه قبلا شهرداری تهران فقط حکم شهردار منطقه را می داد و دیگر به بقیه قضیه کاری نداشت و شهردار منطقه هر کس را که می خواست انتخاب می کرد که البته این کار سیستمی نیست .
وی با تاکید بر اینکه این اقدام به هیچ وجه به معنی محدود کردن اختیارات شهرداران مناطق نیست ، تصریح کرد : حتما شهردار منطقه باید پیشنهاد دهنده باشد اما پس از آن رده تخصصی شخص پیشنهاد شده وتجربه و تخصص کاری او در مرکز باید تعیین و بررسی شود و در ادامه پرونده این شخص را باید شخص بنده کاملا بررسی کرده و قابلیت های وی را بسنجم که در صورت تایید این پیشنهاد پذیرفته شده و حکم وی صادر خواهد شد .
وی افزود : این کار موجب می شود تا شخصی که حکم خود را از شهردار دریافت کرده دقت و جدیت بیشتری در کارش داشته باشد و هم بداند که امکان جا به جایی وی از سمت فعلی اش وجود دارد.
قالیباف در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که آیا این کار به معنی تمرکز زدایی نیست ، تاکید کرد : به هیچ وجه این طور نیست چراکه شهردار منطقه می تواند معاون خود را پیشنهاد دهد اما از آنجا که مسئولیت مستقیم متوجه شخص بنده است من این حق را دارم که صلاحیت شخص پیشنهاد شده را بررسی کنم چراکه ممکن است شخص پیشنهاد شده دارای تجربه و تخصص کاری نبوده وصرفا از سوی یک رابطه برای این سمت پیشنهاد شده باشد .
وی در خصوص بحث " خرید و فروش برگه های سفید امضای مهندسان ناظر" ، گفت: در این زمینه سازمان نظام مهندسی باید جوابگو باشد زیراکنترل مهندسان ناظر بر عهده این سازمان است.البته معتقدم کار بین سازمان نظام مهندسی و شهرداری وضوابطی که وجود دارد هنوز خلا وجود دارد که در حال پیگیری هستیم.
شهردار تهران در مورد اولین حضور خود در مرکز 1888 گفت: به صورت رسمی اولین حضورم است اما خودم کار این مرکز را رصد می کنم.
قالیباف با بیان اینکه بحث مونوریل قبل از اینکه یک کار سیاسی باشد یک بحث فنی است ، گفت: قرار بود مونوریل از میدان صادقیه تا فرودگاه احداث شود که پایه های آن احداث شد و چهار سال متوقف است.چون مطاللعه دقیقی انجام نشده بود اما هم اکنون مطالعات در حال انجام است.
وی افزود: توافق کلانی بین وزارت کشور و شهرداری در خصوص مونوریل انجام شده و برخی خطوط مثل تهرانپارس تا میدان شوش هم مشخص شده است.از آنجاییکه طرح حمل و نقل تهران طرح جامعی است باید اتوبوسرانی ، مترو و مونوریل همه کارها را در کنار هم انجام دهند اما امروز دغدغه اصلی ما اتوبوس و مترو است.
شهردار تهران با اشاره به اینکه تعدادی از اتوبوس های شرکت واحد در حال حاضر قادر به خدمات دهی به شهروندان نیست ، گفت: دلیل این هم وجود تعدادی خودروی فرسوده در ناوگان است اما هیچ اتوبوسی به خاطر نبود راننده متوقف نیست.
به گفته وی اتوبوسرانی در حال ورود به سمت خصوصی سازی است اما باید 40 درصد خصوصی و 60 درصد عمومی باشد.
وی درباره استعفای مدیران شهرداری برای حضور در انتخابات مجلس گفت: فقط یک نفر استعفا کرده که او هم شهردار منطقه 11 است.
در ادامه خبرنگاری به دستگیری یک باند تبهکار در پارک لویزان اشاره کرد که شهردار در پاسخ گفت:ما مسئول امنیت نیستیم اما می توانیم پیشگیری کنیم به طوری که به عنوان مثال امسال حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان برای روشنایی ، سرویس ها ، اصلاح معابر و کیوسک های پلیس در پارک سرخه حصار اعتبار اختصاص دادیم.
وی در پایان در خصوص تقاطع صیاد شیرازی و بابایی که کار آسفالت آن انجام شده ولی خودروها از آن عبور نمی کنند گفت: این پروژه طبق زمان بندی خود به اتمام رسیده اما مشکلی ایجاد شده بود که متوقف شد با حل این مشکل در کمتر از دو هفته دیگر آنجا را افتتاح خواهیم کرد.
نظر شما