به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی ایران در دیدار با مدیر بخش خاورمیانه اجلاس جهانی اقتصاد با اشاره به موقعیت جدید اقتصادی ایران گفت: پس از تبادل نظرات بسیار زیاد سیاست اقتصادی ایران به سوی آزادسازی و خصوصی سازی حرکت می کند و اقتصاد ایران تحول عظیمی را پیش رو دارد.
وی افزود: پس از اصل 44 باید نقش دولت در فعالیت های اقتصادی کاهش یابد و بخش خصوصی می تواند در تمام زمینه ها از جمله نفت و گاز، پتروشیمی، خطوط هواپیمایی، راه آهن و ... سرمایه گذاری کند.
نهاوندیان با اشاره به مزایای انسانی ایران برای سرمایه گذاران خارجی اظهار کرد: نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده ایران با تفکرات جدید در کنار اصلاحات قانونی موقعیت بسیار خوبی را برای هر گونه سرمایه گذاری در ایران ایجاد کرده است.
وی در ادامه یادآور شد: ایران با آغوش باز پذیرای سرمایه گذاری های مشترک است و این سرمایه گذاری ها از سوی دولت ایران تضمین خواهد شد. رئیس اتاق ایران سپس با اشاره به سیاست های آمریکا در قبال ایران گفت: اکنون زمانی است که آمریکا باید نقش مثبت و تعیین کننده ایران را در تحولات اقتصادی و امنیتی منطقه بپذیرد و نسبت به شرایط واقع گرا باشد زیرا در چشم اندازهای آینده و اقتصاد جهانی نمی توان توانمندی های ایران را نادیده گرفت.
وی درباره انجام فعالیت های مشترک بین اتاق بازرگانی ایران و اجلاس داووس با تاکید بر استراتژی جدید اتاق بازرگانی و ارتباط دانشگاه با حوزه های اقتصادی گفت: برای معرفی فعالیت و توانمندی های بخش خصوصی در ایران می توان پژوهش ها و تحقیقات مشترکی با اجلاس داووس انجام داد و نتایج آنرا در اختیار علاقمندان قرارداد.
در ادامه این دیدار «شریف ال دیوانی» مدیر بخش خاورمیانه اجلاس جهانی اقتصاد، با اشاره به برگزاری «اجلاس داووس» از 17 تا 19 ماه می 2008 در شرم الشیخ گفت: برای پربار شدن این اجلاس و بکارگیری ایده های نو با اتاق های بازرگانی سراسر جهان ارتباط برقرار کرده ایم و در تلاش هستیم که موقعیت و توانمندی های محلی هر کشوری را بررسی کنیم و سپس این موقعیت ها را به کل جهان پیوند زنیم.
وی افزود: به عنوان مثال ایران در زمینه امنیت انرژی در جهان نقش مهمی دارد و با اتصال صنایع انرژی بر به موقعیت های ویژه ایران می توان به توسعه کشور و در نهایت توسعه منطقه کمک کرد.
مدیر بخش خاورمیانه اجلاس جهانی اقتصاد در ادامه با تاکید به نقش آموزش در تربیت مدیران و نخبگان اقتصادی یادآور شد: آموزش باعث رشد تکنولوژی و در نهایت توسعه بازارها می شود و جهان اکنون با چالش کمبود مدیران و رهبران واحدهای اقتصادی مواجه است. باید راه هایی برای کشف استعدادهای جدید و آموزش رهبرانی پیدا کرد که برای اقتصاد جهانی مفید باشند.
وی افزود: اجلاس داووس فقط برای بررسی مسائل تجاری نیست بلکه باید با کمک رسانه ها و افکار عمومی جهان راه هایی برای ارتقاء سطح زندگی مردم پیدا کرد به عنوان نمونه بررسی مسائل مربوط به صنایع غذایی و آب از جمله مواردی است که اجلاس در برنامه ریزی های بلند مدت خود بر روی آن تکیه کرده است و در این زمینه از ایده های جدید استقبال می کنیم.
ال دیوانی سپس با اشاره به موقعیت ایران گفت: ایران کشور بسیار استراتژیکی به شمار می آید سیاست، اقتصاد، فرهنگ، تکنولوژی، انرژی و حتی مدیریت آب در این کشور در آینده بر روی کل وضعیت جهان موثر است. فرهنگ ایران نیز بسیار پربار است و حرف های زیادی برای گفتن دارد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که بتوان با همکاری اتاق بازرگانی ایران چشم انداز واقعی از وضعیت ایران و خاورمیانه در اجلاس داووس ارائه کرد.
نظر شما