۲۷ تیر ۱۳۸۶، ۸:۴۱

گفتگو؛ نیمه پنهان تحکیم مناسبات ایمانی

گفتگو؛ نیمه پنهان تحکیم مناسبات ایمانی

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: اصل گفتگو همچنان ضروری ترین و مؤثرترین راه تفاهم، تحکیم مناسبات ایمانی، دوستی و همکاری مؤمنین در مواجهه با مسائل و رخدادهای تلخ و شیرین در سطح جهانی است و تنها شرط آن احترام متقابل، موضع برابر و توجه به اصل عدالت در برابر زور است.

وحدت ادیان الهی در اعتقاد به اصل عقیده توحید محقق می شود، در چنین شرایطی با وجود اختلافات جزئی مسیر احیای ارزشهای اخلاقی از سوی پیروان ادیان الهی به درستی طی شده، از تباهی فضیلتها جلوگیری می شود .

شک نیست که تبلیغات سوء جاری نه از باب تقابل تمدن ها که ناشی از امتیازات تقسیم شده سیاسی چند دهه گذشته درصحنه بین المللی و اردو کشی های غیر عادلانه سیاسی، اقتصادی و نظامی است که از سوی دشمنان برای ایجاد تفرقه میان جوامع اسلامی، به منظور استثمار صورت می گیرد .

در چنین شرایطی و در میان توطئه های مختلف دشمنان اسلام، صلح خواهی، عدالت طلبی و خیر خواهی فطری همه انسانها و کوشش خردمندانه همراه با احساس مسئولیت مصلحان، زمینه ساز بنای دنیایی به دور از بحران است .

گفتگوی ادیان از جمله راهکارهای ارزشمند و بسیار تأثیرگذار به منظور دوری از اختلافات جزئی، تمرکز بر مشترکات و دستیابی به وحدت عمیق و سازنده است که البته برای اینکه این گفتگو نیز تأثیر لازم را داشته باشد می بایست در محیط منزه از هتک حرمت و به دور از پیش فرض ها و سوء تفاهم ها باشد.

اصل گفتگو همچنان ضروری ترین و مؤثرترین راه تفاهم، تحکیم مناسبات ایمانی، دوستی و همکاری مؤمنین در مواجهه با مسائل و رخدادهای تلخ و شیرین در سطح جهانی است و تنها شرط آن احترام متقابل و موضع برابر و اصالت عدالت در برابر زور است.

دفاع جمعی و متقابل از ارزشهای والای دینی، مقدسات، اماکن و مراکز دینی و به ویژه کرامت انسانی وظیفه همه مسئولان و رهبران دینی و پیروان ادیان است.

رهاوردهای اندیشه انسانی که اغلب برگرفته از آموزه های دینی است و همچنین آزادی انسان در بیان و انتخاب راه وروش زندگی و  سایر آزادی های مطرح در کنوانسیونهای بین المللی مورد احترام همگان است ولی این آزادیها محدود به آزادی و حرمت سایرین در همه زمینه های مادی و معنوی است، بنابراین باید از هر گونه سوء استفاده از آزادی در پوشش اعتقادات فرد گرایانه جلوگیری کرد .

جهان امروز در آستانه خیزش دوباره به سوی معنویت و گسترش دین و آموزه های دینی است تا جایی که حتی زورمندان و ظالمان نیز ناچار به استفاده از ادبیات دینی هستند. بنابراین لازم است پیروان همه ادیان بردباری، صبر ، حسن نیت و احترام شایسته در مقابل مقدسات، باورها، سنتها و آرمانهای پیروان ادیان دیگر را با جدیت مورد توجه داشته باشند .

گرایش موزون به دنیا و آخرت، تعامل علم و دین و تعامل معنویت و هنر، بهترین راه دعوت مردم جهان به خدا باروی، تقوی اخلاقی و التزام به ارزشهای جاودانه تمدن بشری است و این مهم به خواست، همت و تلاش رهبران دینی نیازمند است.

کد خبر 519622

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha