به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه روز گذشته که با حضور وزیران کشاورزی اتحادیه اروپا برگزار شد، 11 وزیر از کشورهای اتریش، مالت، لوگزامبورگ، لتونی، ایتالیا، یونان، ایرلند، قبرس، دانمارک، لهستان و مجارستان به کشت و تولید انبوه این محصول رای مخالف، 10 وزیر از کشورهای فنلاند، استونی ، انگلیس، اسلواکی، هلند ، لیتوانی، بلژیک، سوئد، جمهوری چک و آلمان رای موافق و شش کشور پرتغال، اسلوونی، اسپانیا، بلغارستان، رومانی و فرانسه به این تصمیم رای ممتنع دادند.
اگرچه تعداد مخالفان با این تصمیم از موافقان بیشتر بود، باوجود این از آنجا که آرای هرکشور براساس جمعیت آن محاسبه می شود، نتیجه 130رای موافق، 119 رای مخالف و 96 رای ممتنع بدست آمد.
درهر حال ، این نتیجه برای تصمیم گیری نهایی کافی نیست. بطوری که برای تصویب مجوز تولید انبوه این محصول نیاز به حداقل 150 رای موافق بود که در این جلسه آرا به حدنصاب نرسید.
براین اساس، تصمیم نهایی به عهده کمیسیون اروپا گذاشته خواهد شد.
باوجود این، کشورهای مخالف نسبت به تصمیم گیری کمسییون اروپا ابراز نگرانی کرده اند، چرا که به نظر می رسد تصمیم کمیسیون برمبنای اظهارات "استاوروس دیماس"، کمیسر اتحادیه اروپا درخصوص محیط زیست، کاملا به معنی پاسخ مثبت کمیسیون به تولید انبوه سیب زمینی اصلاح ژنتیکی شده نوع "امفلورا" باشد، به طوری که دیماس در این خصوص اظهار داشت: "سیب زمینی اصلاح ژنتیکی شده امفلورا مطمئن است و هیچ ضرر غذایی در بر ندارد."
همچنین آژانس امنیت غذایی اروپا (اسفا) در این خصوص افزود که با کشت این سیب زمینی برای مصارف صنعتی و همچنین استفاده از آن به عنوان غذای دام موافق است.
بنابراین، امفلورا می تواند به طور غیرمستقیم وارد رژیم غذایی شهروندان اروپایی شود.
پس از تصویب قانون استفاده 9/0 درصدی اصلاح ژنتیکی در مواد غذایی با مارک های اروپایی، برخی از شرکت های غذایی این اتحادیه تردیدهایی را درخصوص برخی از اهداف ناشناخته اتحادیه اروپا درخصوص کشت محصولات زراعی اصلاح ژنتیکی شده، ابراز کردند.
در این خصوص کشورهای مخالف با این تصمیم اظهار داشتند:"ما فشارهایی را براساس نگرانی های کشورهای مخالف با سیب زمینی اصلاح ژنتیکی شده ، روی کمیسیون اعمال می کنیم و با حمایت قوه مجریه اتحادیه اروپا از آژانس دارو و دیگر سازمان های غذایی اتحادیه می خواهیم که عقیده خود را در این خصوص اعلام کنند."
بنابراین گزارش، "امفلورا" ، یک ژن مقاوم شده با آنتی بیوتیک "کانامیسین" است. این درحالی است که براساس مصوبه سال 2004 اتحادیه اروپا ، مقاوم سازی ژن ها با مواد آنتی بیوتیکی که می توانند سلامت انسان را در معرض خطر قرار دهند، در فرایند اصلاح ژنتیکی ممنوع است.
نظر شما