به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس سید مهدی هاشمی صبح امروز در گردهمایی شهرداران کلانشهرها و مراکز استان ها در قزوین گفت: دولت در نظر دارد تا با اجرای طرح سهمیه بندی بنزین و مصرف سوخت خدمات خوبی را با توجه به اعتباراتی که مصرف واردات سوخت می شد به شهروندان ارائه نماید تا سطح رفاه و آسایش مردم ارتقاء یابد.
معاون هماهنگی امور عمرانی وزیر کشور گفت: طبق برنامه ریزی به عمل آمده تا سال 1390 مشکل حمل و نقل عمومی شهری و سفرهای بین روستاها و شهرها برطرف خواهد شد.
مهندس هاشمی ، گسترش حمل و نقل شهری را از اولویت های کاری دولت و وزارت کشور برشمرد و گفت: با توجه به واردات زیاد بنزین و آلودگی محیط زیست در شهرها، دولت و مجلس برای برطرف ساختن مشکلات این بخش اقدام به تهیه تبصره 13 قانون بودجه سال 85 نمودند که این تبصره که از آن به عنوان تبصره سبز نیز نام می برند، در یک سال منشاء خدمات بزرگی در زمینه گسترش حمل و نقل عمومی شهری ، بهینه سازی مصرف سوخت، جایگزینی خودروهای فرسوده و بهبود عبور و مرور شده است.
وی افزود: با عنایت به تاثیر مثبت تبصره 13، این تبصره با همکاری مجلس و دولت تبدیل به یک برنامه پنج ساله شد که انتظار داریم شهرداری ها و مدیران شهری نیز بتوانند با برنامه ریزی های لازم و همکاری با سایر دستگاهها، اقدامات مناسبی را برای تحقق اهداف این تبصره به عمل آورند.
رئیس شورای عالی ترافیک شهرهای کشور، همچنین از شهرداران خواست تا نظارت لازم را در زمینه عدم اخذ کرایه اضافی از شهروندان به عمل آورند.
مهندس هاشمی در خصوص منابع مالی شهرداری ها گفت: هم اکنون 70 درصد جمعیت شهری کشور در شهرها ساکن هستند ولی مجموع بودجه شهرداری ها کمتر از شش هزار میلیارد تومان است و این در حالی است که حداقل اعتبار برای نگهداری شهرداری ها حدود 15 هزار میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه دولت در بخش مدیریت شهری به غیر از حمل و نقل و نوسازی بافت های فرسوده اعتباری کمتر از هزار میلیارد تومان به شهرداری ها می پردازد ، اظهار داشت: چنانچه قرار است وضعیت شهرهای ما شایسته مردم شریف ایران باشد باید اعتبارات بیشتری به شهرداری ها پرداخت شود.
رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با اشاره به اینکه شهرداری ها بهترین مکان برای تحقق شعارهای چهارگانه دولت نهم یعنی عدالت محوری، مهرورزی ، رشد و توسعه همه جانبه هستند، تصریح کرد: از مجلس انتظار داریم تا توجه بیشتری به ارتقای سطح مدیریت شهری از طریق تامین اعتبارات مناسب داشته باشد.
وی اظهار داشت: شهروندان و مدیران شهری ما علیرغم تمامی محدودیت ها تا درصد بسیاری زیادی با تلاش های شبانه روزی خود در حال اعمال صحیح مدیریت شهری هستند و بخش هایی از مدیریت شهری ایران از جمله مدیریت پسماندها و نظافت شهری در سطح جهان بی نظیر است.
وی اظهار داشت: نهادهای محلی و شهرداری ها از بهترین مکان ها برای تحقق اصل 44 هستند به شرطی که بخش هایی از وظایف و مسئولیت های شهرداری ها به بخش خصوصی واگذار شود.
رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، همچنین بر توجیه جدی شهرداری ها به ترویج ورزش و زیر ساخت های ورزش در شهرها از سوی شهرداری ها تاکید کرد و گفت: طی توافق های صورت گرفته از سوی وزارت کشور با وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان تربیت بدنی ، سوله هایی چند منظوره تاسیس می شود.
وی در ادامه بر توجه شهرداری ها به معماری اسلامی و ایرانی و زیباسازی و مقاوم سازی ساختمان ها تاکید کرد و گفت: یک انتظار عمده ای که از شهرداری ها می رود جلب رضایت شهروندان است که باید با جدیت پیگیری شود.
هاشمی همچنین ضمن اشاره به اهداف سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گفت: این سازمان در حقیقت پل ارتباطی دولت و شهرداری هاست که علاوه بر پشتیبانی از شهرداری ها، مسئولیت هدایت و نظارت شهرداری ها را نیز بر عهده دارد.
وی برگزاری کنگره شهدای شهرداری ها، همایش شهرداران سراسر کشور، راه اندازی دانشگاه مجازی شهرداریها، برپایی نمایشگاهها و مسابقات مختلف و راه اندازی خبرگزاری و روزنامه شهروند را از اقدامات برنامه ریزی شده برای گرامیداشت یکصدمین سال شهرداری ها در کشور از سوی ستاد اجرایی این مناسبت ذکر کرد.
رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، همچنین از شهردارانی که در دوره دوم فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا مسئولیت تصدی سمت شهرداری را داشتند تقدیر و تشکر نمود و ابراز امیدواری کرد که از تجربیات ارزشمند این شهرداران به نحو مناسب استفاده شود.
نظر شما