به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه نیوآناتولین چاپ ترکیه، منابع دولتی ترکیه تایید کردند که این کشور طرف سومی است که برای نزدیکی مواضع سوریه و اسرائیل به هم میانجی گری می کند.
نظامیان رژیم صهیونیستی در ژوئن 1967، با استفاده از ضعف و تشتت جهان عرب در یک هجوم گسترده به خاک سوریه، جولان را به همراه صحرای سینا، کرانه باختری رود اردن، نوارغزه و بیت المقدس شرقی به تصرف خود درآوردند و بر 1500 کیلومتر مربع از سرزمینهای این کشور(سوریه) تسلط پیدا کردند.
گرچه سوریه بارها در تلاش برای بازپس گیری این بخش از خاک خود بر آمده، اما از زمان 1967 پیامهای مبهمی از سران رژیم صهیونیستی شنیده شده و این منطقه بارها از سوی سران این رژیم به عنوان بخش استراتژیک و جدایی ناپذیر اعلام شده و در مواقعی نیز به عنوان اهرمی برای ممانعت از تهاجم به اصطلاح کشورهای خصم از آن یاد شده است.
همچنین گفتگوهایی هم که بین دو طرف در پیش گرفته شده بود در سال 2000 پس از آنکه سوریه خواهان عقب نشینی کامل اسرائیل از بلندی های جولان شد متوقف شد، اما مدتی است در اخبار اظهاراتی مربوط به درخواست اسرائیل برای گفتگو با سوریه شنیده می شود.
گرچه رژیم اسرائیل از حضور یک میانجی در گفتگوهای دو طرف خبر داده بود، اما از نام این میانجی سخنی به میان نیامده بود.
"مارک رگیو" سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی گفت که ترکیه، کشورهای، اروپایی و نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پیامهایی را از اسرائیل به سوریه رسانده اند، اما وی در عین حال خاطر نشان کرد که سوریه تاکنون پاسخی جدی به پیام های این رژیم نداده است.
این سخنگو همچنین سوریه را متهم کرد که از گفتگوها برای بهبود روابط با غرب بهره برداری می کند.
وی گفت : پیام های با واسطه از طرف های مختلفی به سوریه ارسال شده است، اما مسئله اصلی نیت و اهداف سیاسی رژیم دمشق است.
در همین حال بشار اسد رئیس جمهوری سوریه بازگشت کامل بلندی های جولان را پیش شرط آغاز گفتگوهای دو طرف عنوان کرده است.
نظر شما