معاون وزیر بازرگانی در گفتگو با خبرنگار مهر از طرح های متنوع مرکز ملی فرش ایران برای جلوگیری از کپی یا تکثیر طرحهای قالیبافان توسط رقبا خبرداد و گفت: در این راستا، طرح های طراحان قالی ایران در مرکز بازسپاری کتابخانه ملی به ثبت رسانده می شود.
مرتضی فرجی افزود: به همین منظور کمیسیونی از متخصصان این صنعت در مرکزملی فرش ایران تشکیل شده که با توجه به درخواستهایی که از سوی طراحان به مرکز ارائه می شود، طرح ها پس از بررسی برای ثبت به کتابخانه ملی معرفی می شوند.
وی تصریح کرد: دومین موضوع مالکیت معنوی است که با پیوستن ایران به پیمان لیسبون و مادرید برای ثبت نشان ها و مکان های جغرافیایی فرش دستباف، کارگروه دیگری در مرکز ملی فرش ایران تعریف شده که تمام خصوصیات مناطق جغرافیایی فرش ایران را در قالب اظهارنامه هایی که توسط سازمان ثبت مالکیت های صنعتی تعریف و تنظیم شده، به این پیمان معرفی کنیم.
فرجی ابراز امیدواری کرد: اطلاعات تمامی مناطق جغرافیایی فرش ایران ظرف چندماه آینده تکمیل شده و با همکاری دست اندرکاران، به اداره کل ثبت مالکیت های صنعتی ارایه شود.
وی ادامه داد: با این اقدام، با توجه به پیوستن 707 کشور به پیمان لیسبون می توان از تمامی مناطق جغرافیایی تولیدکننده فرش دستباف ایران حمایت های لازم را بعمل آورد.
معاون وزیربازرگانی از حمایت مرکز ملی فرش ایران از دارندگان نشان تجاری در زمینه فرش دستباف خبرداد و گفت: مرکز ملی فرش ایران آمادگی ثبت برندهای این افراد را دارد تا از سوءاستفاده برخی از کشورهای از برندهای ایرانی جلوگیری شود.
فرجی میزان صادرات فرش دستباف ایران را طی 3 ماهه ابتدای سال جاری مشابه سال گذشته عنوان کرد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران از اختصاص اعتباری بالغ بر 8 میلیارد تومان برای ایجاد زیرساختهای لازم در زمینه تولید فرش دستباف متناسب با نیاز بازارهای داخلی خبرداد و گفت: این رقم در سالهای 84 و 85 حدود 8 میلیارد تومان بوده که امسال اندکی افزایش داشته و از محل کمک های فنی اعتباری تخصیص یافته است.
فرجی گفت: موضوع هویت بخشی به کارگاههای غیرمتمرکز و حمایت از کارگاههای متمرکز فرش دستباف ایرانی از جمله اهداف وزارت بازرگانی است.
نظر شما